keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ruoka- ja hiekkamenekki

Tänään kävin täydentämässä hiekkavaraston ja aloin oikein muistelemaan, että milloin viimeksi ostin tuon satsin. Blogi oli tässäkin oiva apu, sillä olin kirjoittanut siitä postauksen :) Ja viime kerrasta on kulunut tasan 5kk! Ostan siis nykyään aina Mustista ja Mirristä paljousalennuksella Compact Care crystal blendia. Tarjous on 8x14kg säkki 100€. Meillä tuo satsi siis kestää 5kk.. Kuulostaako pitkältä vai lyhyeltä ajalta? Meillä siis kolme kissaa ja kaksi jumbovessaa.. Aikaisemmin en ole pitänyt mitään kirjaa hiekkamenekistä, niin en oikeen hahmota kuinka paljon sitä kuuluisi mennä :D Pitäisi alkaa tarkkailemaan hiekan menekkiä.. Tästä on nyt tietty helppo taas katsoa päivämäärä, kun ostan seuraavan satsin.

Pitäisi myös alkaa pitämään kirjaa kissojen ruokamenekistä, kun kaikki alkavat pikkuhiljaa syömään samaa ruokaa. Kuukausittain kyllä tilaan ruokaa Zooplussalta, mutta yksityiskohtaisempi tarkastelu voisi olla tarpeen. Ostan kyllä aina mahdollisuuksien mukaan säästöpakkauksissa isompia eriä, jolloin kilohinta on halvempi. Täytyykö tässä alkaa jotain Excel-taulukkoa vääntämään :D Rahaa tietysti säästyy myös sillä, että ostaa isoissa erissä sellaisia ruokia, jotka menevät kaupaksi kissoille. Välillä harmittaa, kun kaapin perälle jää pyörimään syömättömiä ruokia..

Pidättekö te kirjaa kissojen ruoka- ja hiekkakuluista? Entä muista menoista kissoihin liittyen?

12 kommenttia:

 1. Meillä ei uskalleta pitää kirjaa kenenkään rahanmenosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäki oon aikasemmin tehny mut jos nyt vähä kattois mihi sitä rshaa syytää :D

   Poista
 2. Mulla on oikeesti Excel-taulukko Mochan kuluista, oonkohan vähän vinksahtanut :D Sen jälkeen kun poitsu täytti puoli vuotta niin hiekkaa ja ruokaa on alkanut kulua ihan eri tavalla. Eihän sieltä taulukosta ole kovin kiva todeta tosi asioita, mutta on tämä kissan omistaminen aika tyyristä puuhaa! Kun on se vakuutus, ruoat, hiekat, ell- ja näyttelymaksut, lääkkeet plus muut tarvikkeet!

  Ostan myös CC:n vauvatalkin tuoksuista hiekkaa Mustista ja Mirristä. Paljousalennuksia en ole vielä hyödyntänyt, koska meillä päin on hiekat vähän väliä tarjouksessa 10-14,90€/14kg säkki.

  Ja meilläkin just pesii ruokakaapin perukoilla 10 purkkia Feline Portan kitteniä jotka ei enää kelpaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee kaiketi munki yrittää kunnostautua :D Olis se kyl kiva nähdä paljonko siihen kissanruokaan menee rahaa :)

   Poista
  2. Haaste jätetty :)
   http://burmanhurmaa.blogspot.fi/2014/02/ensimmainen-blogihaaste.html

   Poista
  3. Kiitos vastailen pikapuolin :)

   Poista
 3. Mä aloin vuoden alusta pitää kirjaa kaikista kissakuluista (eriteltynä tietty ruoat, hiekat, näyttelyt jne) ja merkkaan myös kissamäärän ylös kuukausista (koska se nytkin tämän kuun lopussa muuttuu, kun Sirvi muuttaa omaan kotiinsa). Ns. ylimääräisten kulujen (näyttelyt, turhake tavarat/lelut) osuudenkin näkee sitten hyvin verrattuna pakollisiin (ruoka, hiekka, pakolliset ell käynnit) eli paljonko on pistänyt ihan huvikseen rahaa kissoihin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun Sirvi on löytänyt kodin :) Tuo turhake osuus on kyllä kans mielenkiintonen :) Ainaki noista näyttelyistä tarttuu mukaan aina jotain "pientä" :D

   Poista
 4. Off topic, meidän blogissa on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
 5. Minä väsersin vajaa vuosi sitten kuukauden kululistauksen, pitäisi varmaan tehdä piakoin sama uusiksi, kun moni asia on muuttunut!
  http://parastaikina.blogspot.fi/2013/05/kissojen-kulut-ruoka-ja-hiekka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää iteki nyt alkaa kirjaamaan kissojen kuluja ylös :) Kiva lukea myös muiden kuluista :)

   Poista