keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Palliton poika

Meillä on ollut paljon tapahtumia viime aikoina, mutta aloitetaan helpoimmasta eli Rocky pääsi viimein leikkuupöydälle kastraation merkeissä. Leikkaus oli viime viikon tiistaina ja se meni hyvin :) Nyt oli siis tiedossa, että Rockylla on piilokives, joten siihen oli varauduttu myös lääkärin puolelta.

Leikkausaika oli puolilta päivin ja Rocky oli lääkärissä reilun tunnin. Ensin annettiin rauhoituspiikki, jonka jälkeen lähdin kotiin odottelemaan. Etukäteen jännäsin, että kuinka paljon masukarvoja ajellaan. Tämä kuitenkin voisi vaikuttaa tuleviin näyttelyilmoittautumisiin. Arvelin myös, että Rocky saisi kaulurin kaulaan. Hakiessani Rockyn huokaisin helpotuksesta, sillä piilokiveshaava oli odotettua pienempi eikä siinä ollut kuin yksi sulava ommel :) Karvoja ei myöskään oltu ajeltu kuin pieneltä alueelta jalkojen välistä. Mahakarvat oikeastaan peittävät koko karvattoman alueen :)

Rocky on toipunut leikkauksesta todella hyvin :) Saimme mukaan kaulurin, mutta sitä ei ole tarvinnut käyttää. Haava on pysynyt siistinä eikä Rocky ole siitä ihmeemmin kiinnostunut. Normaalit pesut vain tekee. Saimme myös kipulääkettä mukaan ja annoinkin sitä varmuuden vuoksi seuraavana aamuna, mutta tämän jälkeen en antanut, koska Rocky vaikutti kivuttomalta ja riehui entiseen malliin :)

Kyselin myös kasvattajan mielipidettä, mihin näyttelyyn voisimme seuraavaksi ilmoittautua. Päädyimme ilmoittautumaan alkuperäisen suunnitelman mukaan maaliskuun Salon näyttelyyn. Olemme paikalla lauantaina :) Luulen, että tässä ajassa karvat kasvavat ainakin osittain takaisin ennen näyttelyä. Myöskään haava ei ole enää tuore näyttelyyn mennessä. Rocky onkin Salossa ekaa kertaa nuorten luokassa :) Myös uusi Sturdi-näyttelyhäkki pääsee käyttöön :) Ostin sen Lahden näyttelystä Megaeläimen myyntipisteestä. Väriksi valikoitui pojalle sopiva sininen :)

9 kommenttia:

 1. Kiva, että kastraatio sujui hyvin ja pienillä "vaurioilla" vaikka isommasta operaatiosta olikin kyse. Meillä jo Mochaa kollittaa, mutta blogissani mainitsinkin, että sulhaslistalle kun on päädytty, niin vielä en kastroi ennen kuin pakko elimerkkailee ja Jyväskylän näyttelyynkin on enää 10 päivää niin ei ehtisikään. Paria viikkoa ennen olisi ollut suositus, että ehtii varmasti parantua hyvin.

  Oih, miten hieno sturdi! Mä niin kanssa haluaisin Mochalle, taitavat jossain satasen pintaan pyöriä nuo hinnat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo leikkaus onnistui hyvin :) Sturdi maksoi 129€ ja siihen lisäksi ostin aluspatjan joka oli noin 30€ :) Ihan hygienian kannalta ajattelin, että kannattaa ostaa oma häkki.

   Poista
  2. Joulukuussa Kuopiossa ei ollut sturdi myyjää, joten toivon että Jyväskylän näyttelyssä olisi. Voisi ainakin harkita sen hankkimista vakavasti!

   Poista
  3. Suomessa oikeastaan ainut Sturdien myyjä on Megaeläin. Niiden nettisivuilta näkee missä näyttelyissä ne on paikalla :) Sturdihan on myös älyttömän helppo pystyttää!

   Poista
 2. Kiva kuulla että leikkaus onnistui ilman sen suurempia ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kyllä jännitin, kun oli isompi toimenpide, mutta hyvin meni onneksi :)

   Poista
 3. Täälläkin ihastellaan sturdia. Oiskohan pakko ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, vaikka ei olla tosi toimissa Sturdin kanssa vielä oltukaan :D

   Poista
 4. Niin, onnittelut uudelle kastraatti- statukselle :) Pallitonna on ainaski yhtä hyvä olla!

  VastaaPoista