lauantai 8. helmikuuta 2014

Sairastupa

Meillä tosiaan tapahtumia on ollut Rockyn kastraation lisäksi. Tällä kertaa Iines ja Rambo ovat sairastaneet. Viime viikon sunnuntaina alkoi meillä tauti jylläämään ja Rambo oksensi ensimmäisenä. Iltapäivällä Iines oksensi kaksi kertaa ja ripuloi kerran. Ruoka ei kummallekaan tietty maistunut. Illan ja yön aikana oksennuksia tuli molemmilta vielä muutamia. Apteekit olivat tietysti menneet juuri kiinni, kun tajusin ettei kyse ole vaan yksittäisestä oksennuksesta. Ja kissojen lääkevarasto oli kovasti vailinainen, johtuen siitä että olin heittänyt vanhentuneet tuotteet pois, mutta en ollut ostanut uusia tilalle! Tyhmä minä.. Tästä opin, että pidän aina perusjutut kaapissa vaikkei olisi tarvetta moneen vuoteen!

Onneksi kuitenkin Rocky oli oireeton, söi ja leikki normaalisti. Iines ja Rambo alkoivat olla illalla jo aika väsähtäneitä. Ruiskulla annoin hieman vettä. Edes raksut eivät kelvanneet kaksikolle, mistä tietää että kaikki ei ole kunnossa. Aamulla sitten soittoa lekurille ja saatin onneksi aika aamupäivälle.

Olin aika huolissani varsinkin Rambosta, joka oli väsähtäneempi eikä jaksanut muuta kuin kököttää lattialla tai sängyllä. Rambollahan oli syksyllä vastaavia oireita ja tuolloin maksa-arvot olivat reilusti koholla. Iines oli hieman virkeämpi ja jopa joi aamulla kupista vettä, ruoka ei kuitenkaan maistunut. Rockylla ei vieläkään ollut mitään oireita. Ihmetteli vaan, kun leikkikaverit olivat niin väsyneitä :)

Lääkärillä Rambo tutkittiin ensin eikä päällepäin löytynyt mitään ihmeellistä. Lämpökin oli normaali. Otettiin kuitenkin labrat, koska viimeksi maksa-arvot olivat olleet niin huimat. Nyt arvot olivat onneksi ihan normaalit! Jes! Tulehdusarvot olivat hieman koholla. Rambo oli myös jonkin verran kuivunut, joten päädyttiin nesteyttämään nahan alle. Viimeksi nesteytettiin suoneen, joten oli iloinen yllätys kun ei tarvinnut monen tunnin nesteytystä. Rambo oli varmaan väsymyksestä johtuen tosi kiltisti ja antoi hienosti nesteyttää niskanahan alle. Sinne hujahtikin koko pussillinen Ringeriä eli puol litraa! Oli melkoinen patti niskassa tuon jälkeen :D Lisäksi sai antibiootin ja pahoinvointilääkkeen piikkinä.

Seuraavaksi olikin Iineksen vuoro. Lämpö oli Iinekselläkin normaali eikä ollut niin kuiva kuin Rambo. Koska oireet olivat samat molemmilla, ei Iinekseltä otettu ollenkaan labroja. Olin itse ajatellut, että varmaan näyttelystä tullut joku pöpö ja lääkäri oli samaa mieltä. Sanoin, että koska Rocky on nuorempi ja reissaa enemmän, niin sillä on parempi vastustuskyky. Niinpä tauti ei tullut sille vaan Iinekselle ja Rambolle. Lääkäri kuitenkin kysyi on sisaruksille tehty koskaan FIV ja FelV- testejä. Eihän niitä ole tehty.. Lääkärin ehdotti, että tehdään Rambon näytteestä pikatesti ja jos on negatiivinen, on todella epätodennäköistä, että Iineksellä olisi positiivinen. Siispä testi tehtiin ja se oli onneksi negatiivinen!! Huh! Sai muuten vähän jännittää, kun jäin yksin tutkimushuoneeseen odottamaan tuloksia. Iinekseltä ei siis otettu mitään labroja eikä tyttö suostunut nesteytykseenkään. Sen verran oli varmaan pirteämpi, että ymmärsi vastustaa.. Antibiootti ja pahoinvointilääke saatiin kuitenkin annettua pienen väännön jälkeen.

Kotiin viemisiksi saatiin ab-kuuri molemmille ja pahoinvointilääkettä. Ostin myös hieman toipilasruokaa sekä vatsaongelmaruokaa. Taas sain kiittää vakuutuksen olemassa oloa!! Parin sadan laskusta (Rambon osuus) jäi maksettavaa vain 60€ :) Iineksen osuus oli vain 30€ joten se jäi alle omavastuun.

Onneksi ostin sen Sturdin, niin ei tarvitse enää yleisiä häkkejä käyttää näyttelyissä:) Vaikka onhan nuo taudit vähän tuuristakin kiinni. Monet ovat varmasti käyneet näyttelyissä vuosi kausia eikä koskaan ole tullut mitään. Toivottavasti oli meillä eka ja vika kerta.

Illalla oksentelua ei ollut ja ruokakin hieman maistui. Seuraavana päivänä kuitenkin Rambo oksensi päivällä kaksi kertaa ja ripuloi illalla. Myös yöllä ja seuraavana aamuna tuli oksennus ja aamulla ripuli.. Toipilasruokaa sain kuitenkin ruiskulla annettua ja vettä myös. Tortaina molemmat olivat jo pirteämpiä. Tauti vaikutti selätetyltä, mutta illalla/yöllä Iines oksensi neljä kertaa.. Rambo oli kuitenkin jo oma itsensä.

Perjantai meni ok, mutta Iineksen syömiset olivat aika vähäisiä. Lääkkeet pysyivät kuitenkin sisällä ja vettä juotiin itse. Tänään on Iines taas vähän väsyneempi ja syöminen huonoa. Katsotaan nyt pitääkö maanantaina mennä taas lekurin juttusille.. Pitää yrittää vettä antaa ruiskulla.

Viimeksi Rambon tauti meni ohi heti lääkärikäynnin jälkeen, mutta nyt tätä on kestänyt kohta viikon. Toivottavasti Iineskin piristyisi pian :)

Ps. Lahden näyttelystä tulossa koostetta, kunhan jaksan avata läppärin, kun kuvat ovat koneella :)

14 kommenttia:

 1. Onpas sitkeässä tauti :( toivottavasti irroittaa otteensa pian! Pikaista paranemista sisaruksille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähä inhottava tauti kyl.. Nyt taas näyttää et Iinedki olis vähä pirteempi. Ei oo oksentanu ja söi vähän ruokaaki iha ite :)

   Poista
 2. Parempaa vointia sinne. Toivottavasti lääkärireissua ei enää tarvittaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sitä todella toivon.. Nyt vaikuttaa aika hyvältä tilanne :)

   Poista
 3. Voi harmi :( Heti tuli mieleen että noinkohan on näyttelystä kulkeutunut joku pöpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kans et näyttelystä tullu.. Lääkäri kans epäili sitä. Iineksen ruokahalu on nyt lisääntyny et jospa tää tauti alkas olla ohi :)

   Poista
  2. Hieno juttu jos on kaikki jo parempaan päin! Just viime näyttelyssä häkkinaapurin kanssa juttelin, niin sanoi ettei vaihtaisi sturdia ikinä enää pois, koska aikaisemmin häkistä tuli joka kerta ripuli-/oksennustauti näyttelytuliaisena. Nyt ei enää ollenkaan kun on oma sturdi mukana.

   Mua kanssa ton tarinan jälkeen jännitti, että minkälainen vatsatauti Mochalle iskee näyttelyn jälkeen, mutta ei tosiaan tullut mitään ja varmaan johtuikin juuri tuosta nuoresta iästä ja paremmasta vastustuskyvystä.

   Mistä yhtiöstä sulla muuten on vakuutus kissoille?

   Poista
  3. Ekasta näyttelystä meille ei tullut mitään.. Mutta nyt Lahdessa oltiin molempina päivinä mikä varmaan lisäsi riskiä. Toivotaan nyt, että Sturdin myötä ei tauteja tulisi :)

   Meillä on kissavakuutukset Tapiolasta. Siellä on mielestäni paras ja kai isoin korvattavuus per vuosi. Vakuutus on myös elinikäinen eikä lopu kun kissa täyttää vaikka 8v. Silloinhan niitä tauteja juuri alkaa tulla :)

   Poista
  4. Meillä on kissavakuutus myös Tapiolasta, mutta vertaillessani noita kissavakuutuksia If tuntui tarjoavan edullisemman omavastuun ja korvasi myös kissan katoamisen, toisin kuin Tapiola. Mutta meillä on Tapiolassa kaikki muutkin vakuutukset. Eikös tuo Tapiolan vakuutus mene niin, että omavastuu 60€ + 25% laskun loppusummasta? Meillä saattaa olla huomenna edessä lekurikäynti...

   Poista
  5. Joo muistaakseni tuo omavastuu menee juuri noin. Sitten jos saman vaivan takia tulee uusia käyntejä, niin omavastuu pienenee joka kerta :)

   Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, kun olette lääkäriin menossa :/

   Poista
 4. Tsemppiä, toivottavasti porukka on jo hyvää vauhtia kuntoutumassa.
  Joo sturdit on nykään jo ihan must näyttelyitä kiertäville, sen verta paljon kaikenmaailman tauteja on liikkeellä. Ite olen bonganut sienitautien lisääntymistä, mikä on ihan katastrof. Siinä kun koko koti menee desinfiointiin.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä parempaan päin ollaan menossa. Iines ei ole vielä entisensä, mutta ruokahalu alkaa palailemaan :)

   Poista