sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Testipesulla

Aika on kulunut kuin siivillä, niin myös Rockyn ensimmäinen näyttely lähenee kovaa vauhtia! Niinpä nyt oli hyvä hetki kokeilla Rockyn pesemistä näyttelykuntoon :) Kasvattaja-Minna antoi hyvät kirjalliset pesuohjeet, joita noudatin orjallisesti :D Ainut poikkeus oli, että pesimme pesuaineella vain yhden kerran vaikka ohjeissa oli kaksi vaahdotusta ja huuhtelua :) Ajattelin, että yksi kerta riittää tässä testivaiheessa.. Ennen näyttelyä pestään kaksi kertaa :)

Ohjeessa suositeltiin käytettävän pesuaineena hajustamatonta Fairya ja sitä myös käytin. Hyvin näytti turkki puhdistuvan :) Lisäksi hommasin ohjeessa mainittua Groomer-Goop -rasvanpoistajaa. Nämä yhdessä toimivat hyvin Rockyn turkkiin ja puhdasta tuli :) Turkki on nyt paljon muhkeampi ja ylipäätään siistimpi!

Itse pesutoimet aloitettiin kynsienleikkuulla, jonka jälkeen siirryttiin kylppärin puolelle. Ensin kuivaan turkkiin hierottiin rasvanpoistajaa ja annettin vaikuttaa hetki. Lasten muoviseen ammeeseen olin laittanut valmiiksi vettä ja hieman Fairya. Sitten vain kissa ammeeseen ja huuhtelemaan. Vähän Rocky yritti aluksi pois ammeesta, mutta ihan hyvin se kuitenkin meni. Huuhtelun jälkeen Fairya turkkiin ja vaahdotus. Tämän jälkeen kunnon huuhtelu ja valmista tuli! Enimmät vedet puristelin pois turkista, jonka jälkeen pyyhkeellä kuivaus. Lopuksi vielä huolellinen kuivaus föönillä tai lämpöpuhaltimella. Meillä oli loppujen lopuksi molemmat :D Aika nopeasti Rocky rauhottui kuivaajan viereen lämmittelemään, niin sain harjattua turkin :)

Isäntä otti kuvia, mutta lopputulosta ei saanut kuvattua, kun pojalla oli niin kiire leikkimään Iineksen ja Rambon kanssa :D Parin viikon päästä sit pesut uusiks just ennen näyttelyä :)

12 kommenttia:

 1. Nyt on puhdas penneli :) Näyttää niin pieneltä kun turkki on märkä :D Mä en oo Jamia pessyt, mut ei olla kyllä näyttelyihinkään toistaiseksi menossa. Kasvattaja kyllä arveli kun näki Jamin toissa viikolla, että voisi menestyä kun on tota kokoa ja turkkia hyvin. Täytyy keväällä katsoa sitten, jos jonnekin ilmoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vois kattoo keväällä jonku näyttelyn ni mentäs samaan :)

   Poista
 2. Eikö Hyvinkäällä oo kesänkynnyksellä joku? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on! Se on toukokuun lopussa se vkoloppu. Se vois olla hyvä ni ei sullakaa pitkä matka :)

   Poista
  2. Voisi sitä katsoa sitten :)

   Poista
 3. Mekin tullaan Nutun kanssa 28.12. Kirkkonummelle ja veikkaan, että Nuttu ei edelleenkään rakasta pesun saamista. Pitäisi testata itse sähkönpoistajan toimivuus, kun pakkanen näillä hopeilla ainakin saa sellaisen rätinän aikaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kans ite ajattelin, et pitää kattoo tuleeko sähköseks turkki ja ostaa sit jotai suihketta jos tarvii :)

   Poista
 4. Rauhallisen näköinen pesuista huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Hieno kuvakollaasi kissan pesusta. :) Meillä pesutilanteet menevät aika nätisti mutta kukaan ei oikein tahdo tykätä tuosta kuivatusvaiheesta.. :D

  Hurjasti onnea näytelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki aluks oli toi kuivaaminen vähä pelottavaa mut aika nopeesti Rocky sit rauhottu siihe lämmitelemään :)

   Poista