perjantai 6. joulukuuta 2013

Raakaruokailijat

Jo ennen Rockyn tuloa Iines ja Rambo (enimmäkseen Iines) söivät satunnaisesti raakaa lihaa. Lähinnä tarjolla oli kanasuikaleita, broilerin ja sian sydäntä sekä jauhelihaa. Rambo ei ole koskaan ollut kovin innokas barffaaja, mutta Iinekselle lihat ovat maistuneet. Enimmäkseen ruoka on ollut kuitenkin eläinkaupan märkäruokaa ja välillä myös kuivaruokaa.

Rocky oli tottunut syömään kasvattajan luona raakana possusuikaleita ja jauhelihaa. Nämä maistuvat edelleen hyvin :) Nyt olen useina päivinä viikossa antanut yhden kerran päivässä Rockylle jotain raakaa lihaa. Siinä sivussa Iines ja Rambo ovat myös niitä maistelleet :) Myös Rambo on innostunut maistelemaan possusuikaleita ja jauhettua possunsydäntä.

Rockyhan ei suostu syömään mitään kuivaruokaa, niin monipuolisuutta ruokavalioon on tuonut tämä pienimuotoinen barffaus :) Pääasiallinen ruoka Rockylla on, ainakin vielä, laadukkaat märkäruuat. Vähän arastelen pennun täydellistä barffausta, koska kasvavalle pennulle on tärkeää saada kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Näiden puutoksista voi olla vakavat seuraukset. Aikuinen kissa tarvitsee tietysti myös vitamiinit ja muut oikein, mutta vakavia puutostiloja ei tule niin helposti kuin pienelle pennulle.

Tässä listaa meillä syötävistä lihoista (kaikki luonnollisesti raakana):

-Possusuikaleet (maustamaton esim. Hk)
-Sika-nautajauheliha, välillä pelkkä nauta
-Broilerin fileesuikaleet (maustamaton)
-Maukas -jauhettu possunsydän (pakaste)
-Maukas -jauhettu broilerinsiipi sis. luuta (pakaste)
-Maukas -broilerinjauheliha sis. luuta (pakaste)

Näistä suosikkeja ovat selvästi possusuikaleet, sika-nautajauheliha ja possunsydän :) Maukas- raakapakasteita myy Musti ja Mirri. Pitänee käydä pian taas ostamassa täydennystä ja jos kokeilisi jotain uutta :) Pakasteet saa melko nopeasti sulaksi upottamalla koko pötkön kylmään veteen. Kun pötkö on puoliksi sulanut, pilkon sen neljään osaan ja laitan takaisin pakkaseen. Näin on helposti saatavilla sopivia annoksia. Tietysti jos kaikki kissat söisivät kunnolla raakaa, niin voisi sulattaa koko pötkön kerralla :)

8 kommenttia:

 1. Munkin täytyis kokeilla Jamille raakaa lihaa. Pentuna se on kasvattajan luona syönyt possua. Oon koittanut tarjota jauhelihaa, mut sille poitsu nyrpisti nenäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki Rambo on vähä nihkeenä noihin lihoihin, mut yllättäen tykkäs tosi paljon noista possusuikaleista :) Et kannattaa kokeilla :) Myös toi sydän maistu Rambolleki :) Rocky taas syö kaikkia noita innolla. Iines vähä siitä väliltä :)

   Poista
 2. Täytyy ostaa kum käyn kaupassa seuraavan kerran. Jamilla on nyt joku nirsoilukausi muutenkin. Nappulat kelpaa melkein ainoastaan. Mut on hyvänkokoinen, kävin kasvattajan luona toissa päivänä sen kanssa. Taitaa olla vaan semmoinen ikä nyt menossa, et ruoka ei uppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki välillä nirsoillaan. Rockylle kyllä maistuu kaikki, mut Iines ja Rambo nitsoilee joskus märkäruualle :)

   Poista
 3. Kiitos. Pitääkin kokeilla tuota jauhettua sydäntä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Meillä tuo jauhettu sydän uppoaa tosi hyvin :)

   Poista
 4. Jos on kauppahalleja tai lihaliikkeitä lähistöllä, niin suosittelen kokeilemaan kanan sydämiä, kivipiiraa ja maksaa tuoreeltaan. Niitä meillä syödään oikein innolla, joka päivä. Maksan suhde päivittäin syötynä on tietysti kovin pieni muuhun lihamassaan verrattuna, noin 100g 1,5 kilossa, vaikkakin noita rasvaliukoisten vitamiinien yliannostuksia on hankala lyhyellä aikavälillä kissalle aiheuttaa (paljon siitä kyllä pelotellaan).

  Kivipiirassa iso plussa on sen sitkeys, kissa saa jäystää kunnolla saadakseen siitä paloja :)


  http://purrfectinglife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Broilerin sydämiä olenkin joskus kokeillut, mutta tuo kivipiira on uusi. Olen ollut kyllä jo aikeissa sitä ostaa, mutta olen sitten päätynyt vanhoihin tuttuihin.. Pitää ostaa ens kerralla kokeiluun :)

   Poista