keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uusi kategoria

1.1.2016 Fifessä tuli voimaan kategoriamuutokset, jotka vaikuttavat myös meidän näyttelytouhuun. Viime viikon lauantaina pääsimme testaamaan tätä ihan käytännössä Lahden näyttelyssä.

Birma on kuulunut aikaisemmin kategoriaan II, mutta nyt vuoden vaihteen jälkeen siirtyi kategoriaan I. Uusi kategoria I sisältää kaikki pitkäkarvarodut, jotka arvostellaan väreittäin. Nämä rodut ovat siis persialainen ja exotic (vanhoja ykkösiä) sekä uusina tulokkaina pyhä birma, ragdoll ja turkkilainen van. Uusi kategoria II sisältää pitkäkarvarodut, jotka arvostellaan väriryhmittäin. Näitä rotuja ovat maine coon, norjalainen metsäkissa, siperiankissa, amerikan curl lyhyt ja pitkäkarva, turkkilainen angora sekä uutena la perm.

Näyttelypäivä meni ihan sujuvasti ja Rocky sai ihan hyvät arvostelut. Meidän tuomarilla ei ollut kastraattiuroksia perskeissä ja exoissa, joten ei vielä päästy kunnolla ottamaan mittaa uusista kategoriakavereista :D Kävimme tp-valinnassa, mutta ei päästy paneeliin. Sinne pääsi onneksi kuitenkin birma :) Rocky käyttäytyi tosi hyvin eikä tuomarin pöydällä juurikaan mutissut mitään.

Seuraava näyttely on vielä hieman auki.. Viimeistään meidät näkee huhtikuussa Scandinavian Winner- näyttelyssä, joka järjestetään muuten ekaa kertaa Suomessa!

Keskimmäinen kuva copyright Lumikodin Cat Show photos

1 kommentti:

  1. Kivaa kun SW tulee viimein tännekin! :) Ja tosi kiva tuo uusi kategoriajako, helpottaa varmasti vertailutilanteita kun on enemmän jotain mihin verrata. Entisissä ykkösissä kävi ainakin välillä niin, että joku on ollut näyttelyn paras ihan vain siksi, ettei kilpailijoita ole ollut. :D Näin olen ainakin kuullut. Toivottavasti kaikki tuomarit hallitsevat uudet arvosteltavat rotunsa, jotta uusi kategoriajako pääsee kunnolla oikeuksiinsa. :)

    VastaaPoista