maanantai 13. lokakuuta 2014

Neuvolakäynti

Oli taas tullut aika käyttää kissat vuosittausella neuvolakäynnillä ja rokotuksilla :) Ekaa kertaa vein kaikki kolme kattia samaa aikaa lääkärille ja voin kertoo et melkosta raahaamista oli! Meidän kuljetusboksit on sen verran pieniä, ettei niihin voi laittaa kahta kissaa samaan vaan kaikille oli oma koppa. Emäntä sai hikipäässä punnertaa kopat autoon ja autosta lääkäriin :D

Automatka oli aika äänekäs, kun kaikilla oli jotain vastaväitettä matkasta :D Itse lääkärikäynti sujui kuitenkin hyvin :) Kaikki kissat antoivat tutkia itseään eivätkä inahtaneetkaan rokotusta :) Kaikilla kissoilla oli kuitenkin vähän hammaskiveä.. Tilanne ei ollut kuitenkaan hälyttävä ja ikenet olivat onneksi siistit. Nyt vaan seuraillaan ja seuraava tarkistus on viimeistään ensi vuonna rokotuksilla. Paitsi jos aikaisemmin tulee jotain yllättävää oiretta.

Hammaskivenpoistoon siis joutuu koko klaani jossain vaiheessa lähivuosina.. Mutta sen siitä saa, kun laiska emäntä ei ole harjannut kissojen hampaita! Voi voi.. Se kyllä taitaa olla aika yleinen toimenpide kissoilla.. Onkos muiden kissat joutuneet hammaskivenpoistoo? Parempi kai kuitenkin, että hammaskivi poistetaan ajoissa eikä se pääse aiheuttamaan syöpymiä tai muuta, jolloin hammas joudutaan poistamaan kokonaan.

Näillä mennään ja toivotaan, ettei lääkäriä tarvita ennen ensi vuoden neuvolakäyntiä :) Pahoittelut osan luvien huonosta kännykkälaadusta. Vastaanotolla yritin räpsiä edes joitain kuvia :D Kissat saivat myös jokainen oman "Minut on rokotettu"- kaulapannan, jossa on kulkunen :) Niitä oli jäänyt yli perjantaiselta kissojen rokotuspäivältä :) Pitihän sitä testata Iineksen kaulassa :) Onkos muilla rokotukset ajantasalla ja käyttekö vuosittain uusimassa vai harvemmin? 

6 kommenttia:

 1. Oo, hieno panta! Emännän on tarkoitus pestä meidän hampaat viikottain, mutta se unohtaa lähes joka toinen viikko :-D Viimeksi saatiin rokotukset toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole edes kissoilla hammasharjoja :D Pannat oli kyllä hauskat, mutta eivät ole kissoilla käytössä :)

   Poista
 2. Kiva, että teillä sentään on rokotukset yhtä aikaa! :D Meidän porukalla ne on nyt kahdessa erässä, mutta pyrin yhdistämään niin tulee halvemmaksi. Rakulta poistettiin hammaskiveä tänä keväänä 2,5 vuoden iässä. Röngtenissä näkyi aavistuksen alkavaa syöpymää, joten tarkistukseen mennään alkuvuodesta. Ja halvemmaksi ja kissalle mukavammaksi tulee tosiaan, jos ei anna kehittyä hampaidenpoistotilanteeseen asti ennen hoitoa. :D Hampaita pesen poitsulta nyt joka toinen päivä ja Haikulta kerran viikossa kaiken varalta. Norakin olisi tarkoitus totuttaa ja sillekin kerta viikkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kätevä viedä kissat samalla kerralla ja siinä säästää edes vähän rahaa :) Luulen että meidän kissoilla on ensi vuonna hammaskivenpoisto edessä.. Rockylla varsinkin kun jo vuoden iässä on hammaskiveä vähän.. Mutta seurailen tilannetta ettei pääse kovin pahaksi :)

   Poista
 3. Komea tuo "Minut on rokotettu" -panta! Täällä on aina lokakuun lopussa käynti eli kohtapuoliin ollaan menissa. Täytyy käynnillä jutella hampaista, mikä on tilanne, ulkoisesti näyttäisi olevan ihan ok. Pipsun kohdalla vähän jännittää, onko tuo sopivan painoinen vai tuleeko muutaman sadan gramman laihdutus.

  Kunnioitan kyllä sua, että sait kolme kissaa kerralla viedyksi, aikamoinen määrä koppia kannettavana.Mullakin on molemmilla kissoilla oma koppa, niin ihan on tekemistä, että saan rahdattua kissat pysäköintipaikalta eläinlääkäriin, vaikka se ei onneksi kovin pitkä matka ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se melkosta bodaamista :D Onneksi autolta lääkärille ei ollut kuin muutama askel :D Hammaskiveen kannattaa kyllä ajoissa puuttua ennenkuin menee pahaksi :)

   Poista