sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

SUROK Helsinki 26.7.14

Helteinen lauantai kului kissanäyttelyssä hikoillessa :D Paikkana oli Kaapelitehdas Helsingissä. Ja siellä oli KUUMA! Aamu oli vielä suhteellisen vilpoisa, mutta porukan lisääntyessä ja auringon porottaessa sisälämpötila nousi nousemistaan. Ihmiset ja kissat olivat iltapäivästä jo äärirajoilla kuumuutta sietäessään. Tässä tulikin hyvä oppitunti, kuinka viilennät kissaa näyttelyhäkissä.

-Häkkituuletin, kätevä viilentäjä näyttelyhäkin oveen

-Kylmäkallet, tämä oli meillä käytössä. Laitoin kylmäkalleja sturdin patjat ja sen päällä olevan viltin väliin. Hyvin pysyivät viileinä koko päivän.

-Voit tehdä myös itse kylmäkallen esim. limsapulloon vettä ja pakkaseen. Kestää useamman tunnin :)

-Vettä tulee olla tarjolla kissalle häkissä. Meillä Rocky ei kyllä pahemmin juonut, makoili vaan viileiden kylmäkallejen päällä.

Näyttelyssä kissan viilentäminen on siitä haasteellista, että turkkia ei voi kastella ollenkaan. Rocky kyllä nukkui rauhallisesti suurimman osan ajasta eikä läähättänyt kuin ihan aluksi ennen kuin laitoin kallet häkkiin viilentämään.

Näyttelypaikka oli kuumuutta lukkuunottamatta ihan hyvä. Häkkikäytävät olivat leveät ja tuomareiden luokse pääsi ilman suurempaa ruuhkaa. Myyntikojuja oli myös ihan kivasti, vaikka kuumuudesta johtuen ei jaksettu niissä paljoa kierrellä.

Aamulla saimme myös Birmayhdistykseltä tilaamani valmistumispokaalin! Yhdistyksen jäsenet voivat halutessaan tilata pokaalin kissan titteliinvalmistumisen kunniaksi yhdistyksen nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Pokaali on jäsenille ilmainen. Pokaalia ei postiteta vaan voit laittaa toivomusta mihin näyttelyyn tai muuhun kissatapahtumaan haluisit pokaalin toimitettavan. Kätevää!

Rockyn osalta näyttely sujui toivotulla tavalla eli tavoitteena oli saada serti. Ja se tuli :) Tuomarina meillä oli ranskalainen Henry Stephane. Tuomari tykkäsi Rockysta kovasti, varsinkin vartalo sai paljon kehuja. Myös turkki ja häntä miellyttivät. Hän kehui Rockya erittäin lupaavaksi. Rocky on kuitenkin vielä hieman teinari eli pää ei ole kasvanut samaa tahtia vartalon kanssa. Poskia pitäisi tulla lisää ja korvat ovat vielä hieman liian hallitsevat. Rocky sanoi kyllä tuomarille mielipiteensä kuumuudesta jurputtamalla ja vähän sähisemälläkin :D Antoi kuitenkin tuomarin tutkia ja nostella ihan hyvin :) Seteliin tuomari kirjoitti yleisvaikutelmaksi "A bit nervous but sweet" :D

Rocky sai siis sertin ja pääsi myös tp-valintaan. Tuomarilla oli todella vähän kastraattiuroksia, joten tp:ssä oli vastassa ainoastaa yksi uros. Tämä oli kuitenkin jo 8 vuotias birmaherra eikä Rockysta ollut kauheasti vastusta sille. Tp:n lopuksi tuomari sanoi vielä mulle, että sinulla on hieno kissa! Poskien tarvitsee vain kasvaa hieman lisää :) Se kyllä lämmitti emännän mieltä ❤

Päivä meni siis suunnitelmien mukaan, koska tärkein oli tuo serti. Niinpä elokuussa Tallinnassa Rockylla on mahdollisuus valmistua International Premieriksi ja saada vielä toisena päivänä kolmanteen titteliin vaadittava ulkomaanserti :)

Lopuksi vielä käyttäjäkokemuksia lemmikkirattaista! Ne olivat kyllä tosi hyvät! Todella kevyet työntää ja niihin sai pakattua kampetta kyytiin, ettei kaikkea tarvinnut itse kantaa. Tärkeimpänä tietysti Rocky viihtyi hyvin rattaissa. Sieltä näkee hyvin ympärilleen monista eri ikkunoista ja tilaa on makoilla ja istua miten päin vaan :) Rattailla oli kiva mennä odottamaan omaa vuoroa tuomarille. Suosittelen lämpimästi!

23 kommenttia:

 1. Onnea Rockylle! Ja voi ei noita rattaita. <3 Mun mies ei ole yhtään innoissaan, kun olen alkanut ehdotella, että pitäisiköhän meidän hommata Nupulle rattaat... :-D Tänään viimeksi mietin asiaa vakavasti, kun raahasin Nuppua isossa kopassa lähipuistoon. Olisi tosin kiva kokeilla niitä rattaita ennen ostoa, koska plekään, että Nuppu vihaisi niitä yhtä paljon kuin kaikkia muitakin kulkuvälineitä. Pääseekö niistä helposti karkuun? Entä onko Rockya jotenkin totutettu kuljetuskoppaan tai rattaisiin laittamiseen? En ymmärrä, miten muilta onnistuu kissan kuljettaminen niin helposti, ja meillä on Nupun kanssa aina kamala show... :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Rattaa olivat kyllä kätevät. Rockya ei ole mitenkään erityisesti totutettu kuljetuskoppaan.. Usein kun laitan sen lattialle niin menee itse sisään tutkimaan. Voisit vaikka kokeilla pitää kuljetuskoppaa ilman ovea ns. makuupaikkana kotona.. Että kissa voi mennä boksiin makoilemaan jos haluaa ja sillätavalla tottua boksiin. Rattaita testattiin Rockyn kanssa pari minuttia sisällä kun ostin ne :D Rocky ei kuitenkaan yrittänyt ollenkaan päästä niistä pois.

   Nämä rattaat ovat halvimmasta päästä ja niissä on pari pientä aukkoa, mutta ainakaan Rocky ei niistä mahdu. Ne sijaitsevat tuossa katon ja verkon alanurkassa missä vetoketju loppuu.. muuten on kyllä ihan tiivis koppa eikä sieltä pääse karkaamaan. Varmaan kalliimmissa malleissa on ihan tiiviit kankaat ettei rakoja synny.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä ja infosta! :) Olen kyllä yrittänyt kaikenlaista lahjontaa ja nokkeluutta (eli koppa on koko ajan läsnä ja piilotan sinne aamulla nameja - ja Nuppu käy ne sieltä hakemassa), mutta se mokoma tajuaa aina, kun meinaan sulkea oven perässä... Jujun kanssa ei ole ongelmia, joten kai tämä on vähän persoonakohtainen juttu. Toivon, että Nuppu alkaa pitää ulkoilusta ja yhdistää kopan sitten siihen, että pääsee nuuskuttelemaan ulos. Jospa lastaus sitten helpottuisi... :) Täytyy myös suodatella vielä rattaiden hankkimista.

   Poista
 2. Onnea hienosta menestyksestä!

  Olin niin pyörällä päästäni koko näyttelypäivän, etten teitä edes ehtinyt etsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään kuumuudesta johtuen pahemmin kierrellyt muiden häkkejä :) Katsotaan jos ens kerralla törmätään :)

   Poista
 3. Onnea! En olisi teitä muuten tunnistanut, mutta näin kun otit kuvaa Rockystä pokaalin kanssa. Oli siis tutunnäköinen kuva. Harmi, kun tunnistin vasta nyt oltaisiin voitu muuten moikata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo en minäkään oikeen ketään ikinä tunnista :D

   Poista
 4. On kiva nähdä kuvistasi millaista siellä näyttelyssä oikein oli!

  VastaaPoista
 5. Onnea, sitten vaan kohti maailmanvalloitusta ;)

  Mä kanssa tahtoisin rattaat kissoille, mutta niitä kun on 4 niin se hieman asettaa ongelmia sopivien löytämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Neljälle kissalle varmasti hankalampi löytää rattaita..

   Poista
 6. Paljon onnea hyvästä menestyksestä! Mielenkiintoisia nuo tuomarointikuvat, Rocky on tosi komea kissa.
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Monille, jotka eivät ole käyneet kissanäyttelyissä, on hieman epäselvää mitä siellä oikein tapahtuu ja varsinkin tuo tuomarointivaihe kiinnostaa niin yritän aina laitella kuvia :)

   Poista
 7. Onnea menestyksestä, nyt on hyvät lähtökohdat lähteä Tallinnaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meni kyllä suunnitelmien mukaan :) Toivotaan että jatkuu samanlailla Tallinnassaki :)

   Poista
 8. Mahtavaa! Paljon onnea! Ei muuta kuin palkontokaapin hankintaan.. ;)

  Tosi kiva, että rattaat olivat toimivat näyttelyissä. Monesti olen haikaillut näyttelyissä rattaiden perään ja ihastellut muiden helppoa kulkua. Täytyy joskus ottaa meidänkin ihan vakavasti harkintaan.. Koska nykyään emme varmaan lähde ihan samoilla kokoonpanoilla näyttelyihin mitä ennemmin.. (4-5 kissaa) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyy varmaan alkaa miettimään kirjahyllyyn lisää vitriiniovia :D Rattaa oli kyllä kätevät. Tosi kevyet ja Rocky tykkääs sieltä tutkia maailman menoa :)

   Poista
 9. Onnittelut! Ja kiva kuulla kokemuksia rattaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsekin mietin aika pitkään rattaiden hankkimista ja lueskelin mielelläni muiden kokemuksia niistä :)

   Poista
 10. Kaapelitehtaalla oli vissiin kovin kuuma. Minulla oli tarkoitus tulla käymään, mutta aikataulusotkujen ja helteiden takia en päässytkään. Josko ensi vuoden puolella pääsisimme Cocon kanssa taas näyttelyihin, kun pentupuuhat ovat ohi.

  Onnea näyttelymenestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siellä oli kyllä todella kuuma! Onneksi oli mukana kylmäkalleja ja Rocky mielellään makoili niiden päällä :) Emäntä oli kyllä ihan hikimärkänä :D

   Poista