maanantai 12. toukokuuta 2014

PIROK Tampere 10.-11.5. 2014

Äitienpäiväviikonloppu kului meillä näyttelypuuhissa. Määränpäänä oli Tampere. Tällä kertaa olin molempina päivinä yksin Rockyn kanssa liikenteessä, joten kuvia on niukasti :) Perille löydettiin hyvin ja oltiin tosi ajoissa paikalla, joten vältettiin ruuhkat eläinlääkärintarkastuksessa. Saatiin taas hyvä paikka tuttujen birmaihmisten vierestä :)

Rocky täytti siis lauantaina 10 kk, joten olimme nyt ensimmäistä kertaa "isojen poikien"- sarjassa eli kastraattiluokassa. Lauantaina tuomarina oli latvialainen Linda Sviksa. Rocky oli tällä kertaa hieman jurputtava ja mariseva. Onkohan teini-ikä puhjennut todenteolla :D Tuomaripöydällä kuitenkin Rocky käyttäytyi, vaikka hieman jurputtikin. Saatiin kehuja koosta ja vartalon mittasuhteista. Muutenkin tuomari tykkäsi kovasti ja sanoi poikaa lupaavaksi. Rocky sai siis ekan sertin ja pääsimme TP- valintaan, jossa vastassa oli curli ja cooni. Odotetusti upea cooni pääsi paneeliin. Kastraattiluokassahan ikähaitaria voi olla todella paljon, joten arvasin ettei Rocky pärjää täysikasvuisia poikia vastaan :) Vuoden päästä voi olla jo ihan eri tilanne, kunhan Rocky miehistyy vielä lisää.

Kävimme myös Tessan kuvauksessa oikeastaan jo ennen arvostelua, koska siellä sattui olemaan heti vapaata :) Hienoja kuvia tuli, joita laitan tännekin esille kunhan tulevat.

Sunnuntaina meinasi väsy painaa ainakin emäntää, kun euroviisutkin oli pakko katsoa :D En olisi millään jaksanut lähteä yksin taas ajamaan, mutta pakko oli kun jätin häkin ja muut kamat näyttelypaikalle :D Eikun kissa kantoon ja menoksi. Ja onneksi tuli lähdettyä! Sunnuntaina oli Birmayhdistyksen järjestämä birmojen erikoisnäyttely tavallisen arvostelun lisäksi. Tästä johtuen birmat arvosteltiin ekoina kaikilla tuomareilla. Niinpä heti aamusta sai kärkkyä omaa vuoroa.

Meillä oli tuomarina tanskalainen Hanne-Sofie Sneum, joka tuntuu olevan oikea birmaihminen :) Rocky sai kovasti kehuja ja tuomaria näytti miellyttävän erityisesti punainen naamioväritys. Saimme taas sertin ja kutsun TP-valintaan, jossa olisi siis vain birmoja, koska birmoilla oli sunnuntaina oma paneeli. TP-valinnassa oli kaksi muuta birmaa Rockya vastaan ja kävi kuten lauantainakin. Eli Rocky on vielä niin nuori, ettei pärjää isompia poikia vastaan. Tuomari kuitenkin kehui Rockya kovasti ja sanoi sen vaan tarvitsevan vielä vähän aikaa kasvuun :) Arvostelusetelissäkin luki "super charming boy".

Iltapäivällä oli vielä birmayhdistyksen järjestämät erikoisluokat eli ihan leikkimieliset kisat :) Luokkia olivat: sinisimmät silmät, parhaiten laitettu turkki, mahtavin häntä, kuin kaksi marjaa, näyttelyn vanhin birma ja yleisöäänestyksellä ratkaistava kaunein häkki. Rockyn ilmoitin mahtavin häntä kisaan. Vähän kyllä jo aloin epäröimään vienkö sitä ollenkaan kisaamaan, kun jurputti melko lailla päivällä. Ruokaa saatuaan Rocky kuitenkin kävi nukkumaan. En tosin meinannut raaskia herättää toista häntäkisaa varten. Onneksi vieruskaverit kannustivat menemään kisaan ja niin nappasin pojan viime tingassa syliin kesken unien ja kiikutin arvosteltavaksi. Osallistujia oli kymmenkunta ja seisoimme kaikki ympyrässä ja tuomari valitsi ensin neljä parasta jatkoon. Rocky pääsi jatkoon vaikka koko ajan jurputti sylissä ollessaan :D Lopuksi valittiin voittaja ja sehän oli Rocky! Jipii!! Olin ihan äimänä! Palkinnot olivat huikeat eli saatiin mahtava pokaali ja diplomi sekä Royal Canin-reppu, jossa oli ruokaa. Lisäksi saatiin vielä lahjakortti Tessan kuvaukseen eli kolme kuvaa ilmaiseksi! Jee! Kannatti siis aamulla lähteä vaikka ei huvittanut aluksi :)

Viikonloppu oli oikein mukava ja Rockylla siis tuloksena kaksi sertiä. Enää tarvitaan yksi niin Rocky valmistuu ekaan titteliin :) Ja siihen on mahdollisuus heti kahden viikon kuluttua kotikisoissa Hyvinkäällä :) Katsotaan miten käy :)

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, mahtavaa!

  Meidän oli tarkoitus osallistua Jämsän näyttelyyn, ekan kerran myös isojen poikien sarjaan, mutta näyttää pahasti siltä ettei osallistuta, sillä uusi pentu kotiutuu juuri viikkoa ennen. Tosin ilmoittautumisaikaa on torstaihin saakka ;) joten saas nähdä vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän niihin näyttelyihin ehtii :) Mutta vielä on aikaa miettiä :D

   Poista
 2. Hurjasti onnea suloiselle häntämestarille! :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut tuplasertistä. Olimmekin jälleen samassa näyttelyssä =) Tällä kertaa en kyllä huomannut Rockyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo huomasinkin teidän blogista, että olitte olleet myös Tampereella :) En myöskään kyllä teitä huomannut..

   Poista