lauantai 14. marraskuuta 2015

Kissankasvattajaksi(ko)?

Tänään aamulla löysin itseni Vantaalta. Kyseessä oli Surokin järjestämä Kissankasvattajan kurssi. Mielessä on ollut jo pidempään kurssille ilmottautuminen, mutta olen sitä siirtänyt. Nyt kuitenkin ajankohta oli sopiva, joten eikun menoksi.

Kasvattajaksi ryhtyminen on ollut mielessä jonkin aikaa, mutta ei ole vielä ihan ajankohtaista. Eihän minulla ole kasvatukseen soveltuvaa kissaakaan vielä! Ensi vuonna olisi kuitenkin haaveissa hankkia naarasbirma ainakin näyttelytarkoitukseen :) Aika näyttää mitä muuta keksitään ;)

Kurssipäivä oli mielenkiintoinen ja hauska. Asiaa tuli paljon, mutta osa oli onneksi ennestään tuttua. Tuli myös paljon ajattelemisen aihetta kasvattajan vastuusta ja sopimuksien teosta ym.

Kasvattaminen ei todellakaan ole ilmaista eikä sillä tienaa juurikaan mitään, joten rahan toivossa siihen ei kannata lähteä. Kasvattajalla pitäisi olla aito kiinnostus kasvattamaansa rotua kohtaan ja halu kehittää rotua. Rodun terveys pitäisi olla etusijalla jalostuskissoja valitessa.

Kasvattajanimen voi hakea, kun kurssitodistus on tullut. En kuitenkaan nyt ainakaan heti sitä hae. Nimeä pitää miettiä aika tarkkaan, koska sen on tarkoitus olla elinikäinen. Tässä asiassa ei kannata hätiköidä. Varsinkaan, kun minulla ei ole vielä hetkeen alkaa kasvattamaan. Nämä on kai ne "kuuluisat viimeiset sanat" :D

9 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, voi kunpa olisin ollut tietoinen tästä kasvattajakurssista, olisin ehdottomasti tullut, kun kurssi vielä pidettiin niin lähellä meitä kaiken lisäksi! Mulla ei tosin ole mitään kovinkaan vakavia aikomuksia alkaa kasvattajaksi, mutta ihan mielenkiinnosta haluaisin kurssin käydä. Joten eipä sillä mikään kiire ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi kun meni ohi! Mielenkiinnosta menin myös itse ensisijaisesti. Mutta kuka tietää miten tässä käy :D

   Poista
 2. Minuakin kiinnostaisi kasvattajakurssi ihan muuten vaan. En kasvattajaksi aio ryhtyä (kuuluisat viimeiset sanat, joo..) mutta meillä on sijoituksessa jo toinen ja kolmas naaras. Yhden pentueen olemme jo pyöräyttäneet ja kaksi lisää on tulossa syksylle 2016. Näin tuon kurssin ilmon ja harkitsin asiaa, mutten saanut mitään tehtyä asialle. Vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijoituskissa on myös minua kiinnostava vaihtoehto. Sillä olisi ehkä helpompi aloittaa, mutta katsotaan nyt :)

   Poista
 3. Oih, teille onkin tulossa sitten jännä ensi vuosi! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! Minäkin kävin kurssin jo toukokuussa, mutten ole vielä sopivaa nimeä keksinyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se onkin vaikea keksiä! Jotain ajatelmia on mielessä, mutta vielä pitää pohtia asiaa :)

   Poista