sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mikä onkaan se maailman paras hiekka?

Kissatalouksissa hiekka on usein puheenaiheena ja välillä se tuottaa päänvaivaakin. Valikoimaa on nykyisin paljon, joka voi sekoittaa ostajan pään. Itse olin aluksi melko tietämätön hiekkojen erilaisuuksista ja ostin vain sen, mitä eläinkaupanmyyjä suositteli. Valinta osottautui kyllä ihan hyväksi ja käytin sitä melko pitkään.

Kyseessä oli siis Compact Care- mikrohiekka, jossa oli vauvatalkin tuoksu. Hiekka oli varsin hyvää ja ennenkaikkea kissat tykkäsivät siitä. Hajuja se piti ihan hyvin ja paakut olivat kiinteitä. Netistä lueskelin kokemuksia muista hiekoista ja sieltä nousikin muutama selvä enemmistön suosikki. Hiekkamerkkiä ei kannata ihan kevein perustein vaihtaa, koska kissat voivat pahimmillaan pantata laatikolle menemistä, jos hiekka ei miellytä. Olin siis aluksi aika varovainen ja ostin tuota samaa hiekkaa, kun se kerran kissoille kelpasi. Minullahan ei ollut tietoa, millaista hiekkaa pennut olivat käyttäneet synnyinkodissaan.


Viimein halusin kokeilla jotain muutakin merkkiä, mutta pysyä kuitenkin mikrohiekassa, joten ostin Golden Grey Odour- mikrohiekkaa. Tämä oli saanut netissä kehuja ja se oli hajustamaton, joten päätin ottaa sen kokeiluun. Hiekka oli hyvä ja tykkäsin myös tuosta tuoksuttomuudesta. Kissat hyväksyivät hiekan mukisematta, joten se oli hetken meillä käytössä. Tämä oli käytössä neljän pussillisen verran, koska jostain syystä halusin kokeilla muitakin :D


Seuraava hiekka on meillä vieläkin tällä hetkellä käytössä eli Golden Grey Master- mikrohiekka. Tämä on muuten sama kuin Odour, mutta tässä on vauvatalkin tuoksu ja seassa on hieman sinisiä silikaattirakeita, joiden pitäisi sitoa hajuja. Kissat tykkäsivät tästäkin, joten se on nyt jäänyt käyttöön pidemmäksi aikaa. Viimeaikoina olen kuitenkin huomannut, että hiekka alkaa jossain vaiheessa haista hieman tunkkaiselle. Luulen sen johtuvan tuosta vauvatalkin tuoksusta, joka vanhetessaan muuttuu hieman oudoksi.

Nyt olisi taas kova hiekan vaihtobuumi päällä :D Olen jo pitkään halunnut kokeilla monien hehkuttamaa Ever Clean- mikrohiekkaa. Aikaisemmin minua on pidätellyt lähinnä hiekan hieman korkeampi hinta verrattuna aikaisemmin käyttämiini hiekkoihin. Olen kuitenkin lukenut käyttäjäarvosteluja ja niissä on hehkutettu hiekan pitävän hajuja todella hyvin sekä paakkujen olevan todella tiiviitä. Haluaisin kokeilla tätä hiekkaa hajustamattomana. Muutenkin alan kallistua noiden hajustamattomien hiekkojen puolelle. Nyt siis pohdin sitä, että raaskinko ostaa kyseistä hiekkaa? :D Ostohimo olisi kyllä suuri!

Toinen hiekka mitä haluaisin kokeilla on Compact Care hajustamaton mikrohiekka. Silloin kun käytin Compact Care hiekkaa, valikoimissa ei ollut hajustamatonta vaihtoehtoa. Nyt se olisi kuitenkin saatavilla, joten sitä olisi mielenkiintoista kokeilla. Tämä on myös halvempaa kuin Ever Clean.. Vaikea päätös :D Luulen, että kissat tykkäävät molemmista, koska ovat hyväksyneet kaikki kokeilemani hiekat hyvin. Olen myös aikeissa ostaa toisen hiekkiksen, mikä myös auttaa asiaa :)


Onko kenelläkään kokemusta Ever Cleanista tai Compact Care hajustamattomasta hiekasta? Vanhaa hiekkaa on vielä yksi täysi säkki, joten sen jälkeen on pakko jotain ostaa :D Voi olla, että kokeilen ensin Ever Cleania, koska se on himottanut mua jo aika pitkään xD Näissä hiekkajutuissa kissat ovat tietenkin etusijalla, joten olisi kiva löytää joku kiva hiekkaa mitä voisi käyttää pidempään :)

10 kommenttia:

 1. Mä ostin kesällä 4 säkin tarjouksen tuota Compact care hajustamatonta hiekkaa, kun Extreme classicia ei jostain syystä ollut eläinkaupasta sillä hetkellä (outoa!). Mun mielestä oli hyvää, mutta kyllä Extreme classic on silti parempaa. Aluksi en huomannut eroa Extreme classiciin, paakut olivat ok ja hajua ei ollut, mutta sitten huomasin, että Extreme classic pitää hajut kyllä paremmin. Meillä siis ollut vain näitä kahta, joten vertailu muihin on sitten vähän vaikeampaa :D Haluaisin myös kokeilla tuota Evercleania, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Extreme Classic on myös ollu mielessä et pitäis kokeilla, mut foorumillaki monet sanonu et laatu huonontunu niin en oo sit ainakaa vielä kokeillu. Sit jos Ever Clean ja Compact Care molemmat osottautuu huonoiks ni voin tietty palata takasi Golden Grey Odouriin :) Se oli ihan hyvä hiekka, kokeilu vaa jäi aika lyhyeks :)

   Poista
 2. Ever Clean on todella loistava hiekka, jos meillä olisi vain yksi/kaksi kissaa niin saattaisin käyttää sitä muttakun noita pissahousuja on 4 kappaletta niin tulee aivan liian kalliksi käyttää sitä. Meillä käytetään mikrohiekkaa, vähän sen mukaan mikä on zooplussalla tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi hinta on just yks mitä mietin.. Mut varmaa kokeilen silti :)

   Poista
 3. Ever Cleanista oon itekki kuullu paljon kehuja, mutta hintavaa, kun mullakin on kolme kissaa. Mulla on kans ollu vähän operaatio hiekkojen kokeilu, koska toi yks kissa on pissakissa ja käyttää mun sänkyä hiekkalaatikkona aina silloin, kun oon pois kotoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pissavaivat on kyl inhottavia :/ Meilläki kahdella kissalla vaan yks jumbovessa mut loppuvuodesta on tarkotus ostaa toinen vessa :)

   Poista
 4. Oon käyttäny yhen laatikon Ever Clean multiple catia kissojen pentu aikana ja tykkäsin. Valitettavasti vaan menis ihan liikaa rahaa hiekkaan, jos sitä ostaisi. Tällä hetkellä Cat&Clean Sensitive hiekka käytössä, koska on edullista, mutta toimii meillä ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt kauheet hintavertailut käynnissä ja tulos on kyl et Zooplussalta tilattuna näistä mun vaihtoehdoista halvin kilohinnaltaan on Golden Grey Odour/Master :D Mut luulen, et kokeiluun tulee toi Ever Clean ja sit ku rahat ei enää riitä ni palaan Golden Grey Odouriin xD

   Poista
 5. Miauu... Luomukissana pissaan mieluummin naapurin kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
 6. Meillä käytetään tuota viimeisimpänä olevaa, kun on toinen kissa hoidossa. Muuten on yleensä sitä Compact Caren valkoista piimaahiekkaa.

  VastaaPoista