torstai 30. heinäkuuta 2015

Kissatarhan rakentaminen osa 5 (valmis tarha)

Saatiinhan se viimein valmiiksi :D Hyllyt saatiin kiinnitettyä ja taka seinystalle laitettiin puu, jota pitkin kissat voivat kuljea. Lisäksi saimme anopin edesmenneen kissan pienen raapimispuun. Tarhan sisustamisessa piti ottaa huomioon, että siinä on vain verkkokatto. Joten kaiken pitää olla säänkestävää. Vähän autiolta se vielä näyttää, mutta jonkinlainen pesäpaikka olisi vielä tarkoitus laittaa.

Eilen kissat pääsivät myös ekaa kertaa tutustumaan tarhaan. Ja voi sitä ihmetyksen määrää. Joka nurkka oli tietysti haisteltava. Yllätyksekseni Rambo oli ensimmäinen, joka hyppäsi ylemmille tasoille. Sieltä olikin kiva tähystää ihmisiä. Iines ja Rocky löysivät myös tiensä lopulta ylähyllyille. Hyvin kissat tarhassa viihtyivät eivätkä heti olleet pyrkimässä pois. On kyllä paljon helpompaa laittaa kissat tarhaan ulkoilemaan, kun selvittää jatkuvaa flesien sekamelskaa kissojen valjastellessa! Vähän myöhäuseksi meni tarhan valmistuminen, mutta vielä on kesää jäljellä :)

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kissatarhan rakentaminen osa 4

Noniin näyttelyviikonlopusta selvitty ja päästy taas tarhan kimppuun. Runko on siis nyt kasassa ja lattialaudat paikallaan. Myös kaikki verkotukset on saatu tehtyä. Lisäksi tänään saatiin pari hyllyn paikkaa katsottua. Hyllyt on ihan käsiteltyä lautaa ja ne on päällystetty tummanharmaalla terassimatolla. Ajattelin, että kissoilla on vähän pehmosempi makoilla hyllyn päällä kun se on päällystetty. Lisäksi siitä saa paremman otteen, jos hyppää tasolta toiselle.

Huomenna saadaan loput hyllyt ja muu sisustus paikalleen. Sitten kissat pääsevätkin vihdoin ja viimein tutustumaan uuteen tarhaansa :) Lattiaan mietin ensin mattoa laudan päälle, mutta se jää nyt kuitenkin paljaaksi. Ovi tehtiin sisäänpäin aukeavaksi ja siihen laitettiin kaksi salpaa, joilla ovi pysyy lukossa. Huomenna sitten näette tarhan ihan valmiina ellei sää tee tepposia :)

maanantai 27. heinäkuuta 2015

SUROK Hämeenlinna 25.-26.7.15

Kissatarhan rakennus keskeytyi viikonlopun ajaksi, koska oli näyttelytouhujen vuoro. Näyttely oli Hämeenlinnassa, jonne meillä on lyhyt matka. Lauantaina Rockyn tuomarina Eric Reijers. Tuomari tykkäsi Rockysta kovasti, varsinkin vartalosta. Myös Rockyn hieno profiili sai taas kehuja :) Serti saatiin ja käytiin myös tp-valinnassa, jossa ei pärjätty. Rocky voitti kuitenkin veljensä, joka ei saanut kutsua tp-valintaan. Muuten lauantaipäivä kului myyntikojuja kiertäen ja kissoja ihastellen.

Sunnuntai olikin sitten ihan toinen tarina. Jännitin päivää jo etukäteen, koska tiesin, että Rocky joutuisi ensimmäistä kertaa sertikilpailuun. Tuttu kilpailija oli valmistunut grandiksi, joten pojat olivat ensimmäistä kertaa samassa luokassa. Jännitystä lisäsi tieto siitä, että kilpailija on voittanut aina Rockyn, kun poikia on verrattu värin parhaassa tai pääsyssä tp-valintaan. Lisäksi kilpailija oli kesäkuun näyttelyssä bis-kastraattiuros! Kaiken huipuksi punatabbyssa tuli myös värin paras kilpailu, koska Rockyn veli oli kolmantena mukana. Pakko oli kuitenkin vain koota itsensä ja toivoa parasta.

Sunnuntain tuomarina oli Zvezdan Memetov, joka oli oikein "turkkituomari". Rockylla on nyt melko muhkea turkki ja varsinkin kauluri. Kauluri on niin pitkä, että se on jatkuvasti Rockyn suussa, jolloin se kastuu ja kihartuu, mikä ei tietysti ole toivottavaa. Rocky alkaa myös heti pesemään itseään, kun olen turkin harjannut. Lisäksi turkki on aljanut nyt lähtemään, joten turkin laatu ei ole ihan parhaimmillaan. Parhaani yritin turkin kanssa, mutta tuomarilta tuli noottia silti. Turkki oli hieman villava. Hän oikein sanoi, että toivoo turkin olevan aina viimesen päälle laitettu. Kehujakin tuli, nimittäin Rockyn pää herätti tuomarissa paljon ihastusta. Profiili ja otsa olivat super, leuka olisi voinut olla hieman vahvempi. Luonne sai myös kehuja. Rockyn arvostelun jälkeen piti odottaa kilpaijan arvostelu, ennen kuin päästiin kilpailemaan sertistä.

Rockyn arvostelun jälkeen olin aivan varma, että sertiä ei meille tule, koska noottia tuli turkista. Serti vertailun tuomari aloitti kertomalla, että kilpailijalla oli parempi turkki ja Rockylla oli paljon parempi pää. Ratkaisevaksi tekijäksi tuomari sanoi luonteen. Ja lopulta, emännän suureksi yllätykseksi, Rocky voitti! Kilpailija ei ollut niin kotonaan tuomarin pöydällä. Jes ja Huh! Tämän jälkeen oli Rockyn veljen arvostelu, jonka jälkeen päästiin värin paras kisaan. Tuomari olikin jo päättänyt voittajan arvostellessaan Rockyn veljeä ja voittaja oli Rocky!!! Uskomatonta! Tuomari vielä painotti minulle, että tp-valintaan turkki pitää saada kuntoon. Nyökyttelin vain innoissani Rockyn voiton johdosta :D

Sain onneksi Rockyn veljen omistajalta apua turkin kanssa. Tp-valinnalta en odottanut mitään. Tuomari olisi halunnut silkkisemmän turkin, mutta muuten kissa oli super :) Paneeliin pääsi kuitenkin norjalainen metsäkissa. Päivä meni yli odotusten ja olin tietysti tosi ylpeä Rockysta. Kuukauden päästä on Hyvinkäällä molempina päivinä sertikilpailu samojen poikien kesken, joten jännää riittää :D Nyt lepoa ja kissatarhan rakentamista :)

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kissatarhan rakentaminen osa 3

Noniin nyt päästiin vihdoin ja viimein asiaan! Elikkäs eilen aloitettiin tarhan rungon rakentaminen. Se saatiinkin kasaan alku vaikeuksien jälkeen. Olimme mitanneet jotkut puut liian pitkiksi ja niitä piti hieman lyhentää ennen kun ne saatiin kasattua. Vähän tuli turhaa työtä tehtyä, kun piti pari kohtaa purkaa. Onneksi mitään isompaa virhettä ei tullut tehtyä.

Tänään olemmekin päässeet laittamaan verkkoa. Tarhan lopullisen sijainnin vuoksi osa verkosta on laitettava jo nyt, ennen kuin tarha laitetaan lopulliselle paikalleen. Verkottaminen sujuu melko näppärästi, koska meillä on käytössä paineilmalla toimiva naulain. Verkoksi valitsimme sinkityn kuuskulmaverkon, jonka silmäkoko on 2,5cm. Verkko on 120cm leveä ja se on 80mm paksua. Aluksi pelästyin, että verkko on liian lötröä ja ohutta, mutta hyvin sen sai kiristettyä runkoon :) Rahallahan olisi saanut vaikka kuinka vahvaa verkkoa, mutta ne menivät yli meidän budjetin. Ostamamme verkko maksoi 19,90€/10 m rulla. Laskelmien mukaan tarvitsemme 20m verkkoa. Huomisen jälkeen näemme pitääkö arvio paikkansa :D

Alunperin olin ajatellut työtahtimme nopeammaksi, mutta sateen takia oli tänään pakko pitää pari taukoa. Olin kuvitellut, että olisimme saaneet tänää laitettua myös laudat lattiaan, mutta se ja loppu verkotus jää huomiseen. Huomiselle on kyllä luvattu sadekuuroja, joten saas nähdä kuinka paljon saamme tehtyä :D

Kuvissa tarha on kyljellään, kun en enää jaksanut tarhaa alkaa kääntämään :) Huomenna tulee kuvia tarhasta oikeinpäin :D

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kissatarhan rakentaminen osa 2

Pari päivää on taas aherrettu ja hyvin ollaan edetty. Nyt kaikki puut on käsitelty pohjustuksen jälkeen Tikkurila Vinha puunsuojalla. Puunsuoja on perusväriltään valkoista, mutta sen saa sävytettyä värikartan mukaan. Ne valittiin ihan tumma ruskea, koska takapihan aidat ovat myös tumman ruskeita. Näin tarha ei pomppaa liika silmille :) Puunsuojan levittämisessä meni yhteensä kaksi päivää. Kuivumisaika oli kyllä melko lyhyt, kun puu oli pintakuiva 1-2 tunnin päästä ja uudelleen maalattavissa 3-4h kuluttua.

Tänään saatiin siis puut käsiteltyä ja huomenna olisi tarkoitus saada runko kasaan. Teemme tarhaan myös puulattian. Runkoon käytämme kakskakkosta puuta ja lattia tehdään 22mm paksusta laudasta. Lisäksi runkoon tulee jokunen tukipalkki kakkosnelosesta. Tarkoitus on tehdä myös oleskelutasoja kissoille laudasta. Helpommalla tietysti pääsee, jos käyttää kyllästettyä puuta. Me halusimme maalata tarhan heti aitaan sopivaksi. Kyllästetyn puun pitää antaa kuivua ainakin vuosi, ennen maalaamista.

Jännityksellä jo odotan huomista rungon kasaamista. Käytiin kissojen kanssa valjastelemassa pihalla tuossa iltasella. Seuraava ulkoilu tapahtuukin uudessa tarhassa :) Jännä nähdä mitä kissat siitä tykkäävät :) Huomenna näette tarhasta jo runkoa pystyssä :) Kuvista näkee jo tarhan tulevan paikan.

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kissatarhan rakentaminen osa 1

Tänään päästiin vihdoin ja viimein rakentamaan tarhaa! Emännällä alkoi sopivasti kesäloma, joten rarhan rakentamiseen on nyt hyvin aikaa. Puut ostettiin eilen ja tänään ohjelmassa oli puiden pätkiminen oikeaan mittaan sekä puiden käsittely pohjustusaineella. Aluksi oli tarkoitus käyttää kyllästettyä puuta, mutta päädyimme kuitenkin ostamaan puun raakana ja käsittelemään sen itse.

Puun pohjustukseen käytettiin Tikkurilan Valtti-pohjustetta. Tuo Valtti on todella ohutta ja väritöntä, joten se on helppo sivellä puun pintaan. Kuivumisaika on vuorokausi. Huomenna päästään maalaamaan ja ylihuomenna olisi tarkoitus kasata ainakin runko. Tänäänkin saatiin useampi tunti kulumaan näissä hommissa. Osa puista täytyi hioa, koska ne oli niin tikkuisia. Onneksi meitä oli kaksi tekijää, niin toinen hioi ja toinen pohjusti puita :) Tarhasta ei tule mikään kovin iso, mutta eiköhän se meidän klaanille riitä. Kokoa tarhalle tulee 2,4x1,4m ja korkeutta tulee 2m.

Päivittelen tänne blogiin tarhan rakentamisen eri vaiheita :) Jos tästä meidän väkertelystä olisi jollekin vaikka apua omaa tarhaa suunnitellessa. Itsekin olen jo monta vuotta ihastellut muista blogeista upeita tarhoja. Viikon sisään nähdään minkälainen tästä meidän rakennelmasta tulee.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Synttäriviikko

Emänmän työkiireiden ja kesäflunssan vuoksi blogi on ollut aika hiljainen. Myös kissaklaanin synttärit on jäänyt julkaisematta, joten ne julkaistaan nyt samassa postauksessa :)

Iines ja Rambo täyttivät jo neljä vuotta 4.7. Äkkiä se aika menee, vaikka eihän nuo vielä mitään senioreita ole :D Kuitenkin Rockyyn verrattuna, kaksikko on aikuismaisempi :)
Rockyn synttärit olivat perjantaina eli 10.7. Ikää on nyt 2 vuotta. Tämän toisen vuoden aikana Rocky on selvästi muuttunut enemmän sylikussaksi ja mammanpojaksi :) Myös päivittäiset rutiinit ovat paremmin selvillä. Rocky on myös melko omapäinen ja määkyy tasan niin kauan, että emäntä nousee sohvalta ja tulee antamaan ruoka :D Rambo taas ensin yrittää vaatia uutta, mutta tyytyy sitten syömään vanhojen ruokuen jämiä.

Kunhan tämä flunssa helpottaa, niin postaan meidän kissatarhan rakennussuunnitelmaa. Nyt heinäkuussa se olisi vihdoin tarkoitus saada pystyyn :)