maanantai 27. heinäkuuta 2015

SUROK Hämeenlinna 25.-26.7.15

Kissatarhan rakennus keskeytyi viikonlopun ajaksi, koska oli näyttelytouhujen vuoro. Näyttely oli Hämeenlinnassa, jonne meillä on lyhyt matka. Lauantaina Rockyn tuomarina Eric Reijers. Tuomari tykkäsi Rockysta kovasti, varsinkin vartalosta. Myös Rockyn hieno profiili sai taas kehuja :) Serti saatiin ja käytiin myös tp-valinnassa, jossa ei pärjätty. Rocky voitti kuitenkin veljensä, joka ei saanut kutsua tp-valintaan. Muuten lauantaipäivä kului myyntikojuja kiertäen ja kissoja ihastellen.

Sunnuntai olikin sitten ihan toinen tarina. Jännitin päivää jo etukäteen, koska tiesin, että Rocky joutuisi ensimmäistä kertaa sertikilpailuun. Tuttu kilpailija oli valmistunut grandiksi, joten pojat olivat ensimmäistä kertaa samassa luokassa. Jännitystä lisäsi tieto siitä, että kilpailija on voittanut aina Rockyn, kun poikia on verrattu värin parhaassa tai pääsyssä tp-valintaan. Lisäksi kilpailija oli kesäkuun näyttelyssä bis-kastraattiuros! Kaiken huipuksi punatabbyssa tuli myös värin paras kilpailu, koska Rockyn veli oli kolmantena mukana. Pakko oli kuitenkin vain koota itsensä ja toivoa parasta.

Sunnuntain tuomarina oli Zvezdan Memetov, joka oli oikein "turkkituomari". Rockylla on nyt melko muhkea turkki ja varsinkin kauluri. Kauluri on niin pitkä, että se on jatkuvasti Rockyn suussa, jolloin se kastuu ja kihartuu, mikä ei tietysti ole toivottavaa. Rocky alkaa myös heti pesemään itseään, kun olen turkin harjannut. Lisäksi turkki on aljanut nyt lähtemään, joten turkin laatu ei ole ihan parhaimmillaan. Parhaani yritin turkin kanssa, mutta tuomarilta tuli noottia silti. Turkki oli hieman villava. Hän oikein sanoi, että toivoo turkin olevan aina viimesen päälle laitettu. Kehujakin tuli, nimittäin Rockyn pää herätti tuomarissa paljon ihastusta. Profiili ja otsa olivat super, leuka olisi voinut olla hieman vahvempi. Luonne sai myös kehuja. Rockyn arvostelun jälkeen piti odottaa kilpaijan arvostelu, ennen kuin päästiin kilpailemaan sertistä.

Rockyn arvostelun jälkeen olin aivan varma, että sertiä ei meille tule, koska noottia tuli turkista. Serti vertailun tuomari aloitti kertomalla, että kilpailijalla oli parempi turkki ja Rockylla oli paljon parempi pää. Ratkaisevaksi tekijäksi tuomari sanoi luonteen. Ja lopulta, emännän suureksi yllätykseksi, Rocky voitti! Kilpailija ei ollut niin kotonaan tuomarin pöydällä. Jes ja Huh! Tämän jälkeen oli Rockyn veljen arvostelu, jonka jälkeen päästiin värin paras kisaan. Tuomari olikin jo päättänyt voittajan arvostellessaan Rockyn veljeä ja voittaja oli Rocky!!! Uskomatonta! Tuomari vielä painotti minulle, että tp-valintaan turkki pitää saada kuntoon. Nyökyttelin vain innoissani Rockyn voiton johdosta :D

Sain onneksi Rockyn veljen omistajalta apua turkin kanssa. Tp-valinnalta en odottanut mitään. Tuomari olisi halunnut silkkisemmän turkin, mutta muuten kissa oli super :) Paneeliin pääsi kuitenkin norjalainen metsäkissa. Päivä meni yli odotusten ja olin tietysti tosi ylpeä Rockysta. Kuukauden päästä on Hyvinkäällä molempina päivinä sertikilpailu samojen poikien kesken, joten jännää riittää :D Nyt lepoa ja kissatarhan rakentamista :)

4 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta menestyksestä!

    VastaaPoista
  2. Varsinainen turkkituomari tosiaan. :D Suuresti onnea!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut! Aivan mahtavaa! Meillä yks kolmesta samalla tuomarilla sertikilpailussa, ja hävittiin. Sain nimenomaan moitteita turkin huonosta laitosta! Nyyh! Ei muuten älytty ollenkaan etsiä teitä...

    VastaaPoista