maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kissatarhan rakentaminen osa 2

Pari päivää on taas aherrettu ja hyvin ollaan edetty. Nyt kaikki puut on käsitelty pohjustuksen jälkeen Tikkurila Vinha puunsuojalla. Puunsuoja on perusväriltään valkoista, mutta sen saa sävytettyä värikartan mukaan. Ne valittiin ihan tumma ruskea, koska takapihan aidat ovat myös tumman ruskeita. Näin tarha ei pomppaa liika silmille :) Puunsuojan levittämisessä meni yhteensä kaksi päivää. Kuivumisaika oli kyllä melko lyhyt, kun puu oli pintakuiva 1-2 tunnin päästä ja uudelleen maalattavissa 3-4h kuluttua.

Tänään saatiin siis puut käsiteltyä ja huomenna olisi tarkoitus saada runko kasaan. Teemme tarhaan myös puulattian. Runkoon käytämme kakskakkosta puuta ja lattia tehdään 22mm paksusta laudasta. Lisäksi runkoon tulee jokunen tukipalkki kakkosnelosesta. Tarkoitus on tehdä myös oleskelutasoja kissoille laudasta. Helpommalla tietysti pääsee, jos käyttää kyllästettyä puuta. Me halusimme maalata tarhan heti aitaan sopivaksi. Kyllästetyn puun pitää antaa kuivua ainakin vuosi, ennen maalaamista.

Jännityksellä jo odotan huomista rungon kasaamista. Käytiin kissojen kanssa valjastelemassa pihalla tuossa iltasella. Seuraava ulkoilu tapahtuukin uudessa tarhassa :) Jännä nähdä mitä kissat siitä tykkäävät :) Huomenna näette tarhasta jo runkoa pystyssä :) Kuvista näkee jo tarhan tulevan paikan.

5 kommenttia:

 1. Te ootte olleet ahkeria! Ihan jännittää!

  VastaaPoista
 2. Kaverit ei tiedä, että niille on tuloillaan ;)

  VastaaPoista
 3. Iiks, upeat kuvat! ♥ Kisujen ilmeet on varmasti näkemisen arvoiset kun pääsevät ensimmäistä kertaa tarhaansa! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa! tuskin maltetaan odottaa tulosta.

  VastaaPoista
 5. Nyt alkaa jo näyttämään tarhalta ku ollaan saatu verkkoa laitettuu :) Kohta tulee siitä postausta.

  VastaaPoista