tiistai 24. kesäkuuta 2014

Passi ja hammasharja

Tänään oli Rockylla ohjelmassa lääkärireissu. Aiheena oli rokotus, nimittäin tulevaa Tallinnan näyttelyä varten piti ottaa rabies-rokote. Lisäksi Rocky sai oman passin! Vähän kyllä huvitti ajatus kissan omasta passista, mutta pakkohan se oli hankkia kun säädökset niin määrää :)

Vastaanotolla Rocky oli ensin vähän epäileväinen, mutta alkoi nopeasti haistella tutkimuspöytää. Ensin katsottiin sirulukijalla sirun paikkaa, joka pitää merkitä passiin. Kävi kuitenkin niin hassusti, että siru piippasi vähän joka puolella jopa kyljessä :D Ainakin löytyy helposti! Lisäksi tehtiin yleistarkastus, jossa Rocky todettiin terveeksi katiksi :) Lopuksi vielä rokotus kankkuun. Vähän Rocky yritti pyristellä vastaan, mutta piikki saatiin annettua :) Tietojen täyttäminen passiin kesti hetken aikaa, joten Rocky ehti tutkailla paikkoja ja hyppäsi jopa lattialle :D Välillä käytiin pyörähtämässä turvallisessa kuljetuskopassa :) Nappasin kuvankin, kun poika poseerasi niin hyvin tutkimuspöydällä. Luulen, että lääkärit ovat tottuneet omistajiin jotka ottavat kuvia lemmikeistään, koska tämä lääkäri ei hievahtanutkaan kun kuvasin Rockya :D

Nyt on Rockylla kaikki kunnossa Tallinnan reissua varten. Emännällä on vielä oma passi vaiheessa, mutta eiköhän se kohta saada kuntoon :)

8 kommenttia:

 1. Emäntä: Olen aina miettinyt miltä kissan passi näyttää. Oli kiva nähdä se kuvistasi. Vielä kun sisäpuolen näkisi, miten ne tiedot on siellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisälle tulee vain omistajan nimi ja osoite sekä kissan virallinen nimi, rekisteri- ja mikrosirunumero. Lisäksi rabies-rokotteesta tarra ja lääkärin kuittaus. Siellä on paljon tyhjää tilaa erilaisille loishäätölääkkeille ja muulle mitä ei kissoilta vaadita ainakaan Viroon matkatessa :) Tuo sama passihan on myös koirilla ja freteillä, joten siksi noin paljon ylimääräistä. Normaalit rokotukset olisi myös voinut laittaa passiin, mutta koska se ei ollut matkustamisen kannalta tarpeellista, meillä on passissa vaan rabies. Rekisterikirjassa on sitten ne normirokotukset :)

   Poista
 2. Meidän Nisullakin on passi, ei olisi muuten saanut muuttaa meille kotiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on totta, että ulkomailta Suomeen tuotaessa tarvitsee tietty myös passin :)

   Poista
 3. Komea poseeraus, totta tosiaan! - Pitääkö sinne lemmikkipassiin laittaa kuva? Tuostahan saisi tosi hienon.
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei ole pakko laittaa kuvaa.. Ekalla sivulla on kohta johon voi laittaa kuvan :)

   Poista
 4. Hieno passi, en ole sellaista ennen nähnytkään! Olette kyllä rohkeita kun Viroon lähdette näyttelyyn, meille/mulle vasta kolmas näyttely kerta koittaa ensi kuussa. Lähtisin varmaan itsekin ulkomaille hakemaan titteliä jos kisu pärjäisi oikein hyvin Suomessa ja jos olisin kierrellyt kotimaan näyttelyitä useita kertoja. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vähän kyllä hirvittää lähteä, mutta onneksi sisko lähtee mukaan tukijaksi :) Mieluiten pysyttelisin ihan kotimaan näyttelyissä, mutta meillä tulee heinäkuun näyttelyssä kotimaan sertit täyteen ja on pakko lähteä ulkomaille. Ilman ulkomaan sertiä Rocky ei voi käydä näyttelyissä Suomessa, koska ylimääräisiä sertejä ei saa kerätä.

   Poista