tiistai 5. toukokuuta 2015

FELIX Tallinna 2.-3.5.2015

Tallinnan reissu on onnellisesti takanapäin ja jonkinlaista raporttia olisi nyt tulossa. Lähdimme matkaan perjantaina ja matkustimme Rockyn kanssa junalla Hyvinkäältä Helsinkiin. Vappuna oli tietysti porukkaa liikenteessä, joten jouduimme ikävästi jäämään paikallisjunan eteiseen koko matkan ajaksi. Minulla oli Rocky rattaissa, jotka sain onneksi hyvin mahtumaan eteiseen. Välillä oli aika tiivis tunnelma, mutta päästiin kuitenkin perille :)

Helsingissä treffasimme Rockyn veljen Santun ja hänen omistajansa. Rautatieasemalta menimme yhteiselöä taksilla satamaan. Olimme satamassa hyvissä ajoin ja lähtöselvityksen tehtyämme löysimme penkin, jonka valtasimme kamoinemme :) Laiva oli minulle tuttu viime reissusta ja löysimme hytin helposti. Sitten seurasi jännittävin osuus, nimittäin päästimme kisst vapaaksi hyttiin. Rocky pomppasi heti kärryistä lattialle ja alkoi tutkia hyttiä. Ei kuitenkaan vähään aikaan huomannut, että kuljetusboksissa oli velipoika :D Santtu ei uskaltanut tulla kopasta pois, joten annoimme senmolla siellä. Ovi oli kuitenkin auki. Lopulta Rocky huomasi toisen kissan ja samaan aikaa molemmat alkoivat sähistä. Rocky siirtyi kuitenkin nopeasti kopan luota kauemmas ja jatkoi tutkimista. Santtu oli vähän aikaa pois kopasta, mutta meni nopeasti sinne takaisin. Varsin rauhallisesti siis ensi kohtaaminen sujui! Rocky jopa söi hytissä ihan normaalisti ja otti pienet torkut sohvan selkänojalla :)

Tallinnaan päästyämme otimme taksin ja matkasinne hotellille. Hotellina meillä oli Viru. Yllätykseksemme kahden hengen huoneemme oli muutettu neljän hegen perhehuoneeksi. Siellä oli kaksi erillistä sänkyä ja lisäksi kerrossänky kahdelle hengelle :) Kerrossängyt jäi kyllä testamatta ja tyydyimme normisänkyihin :D Kissat kyllä kävivät testaamassa sen. Huoneessa päästimme kissat taas vapaaksi ja ne alkoivatkin heti tutkimaan huonetta. Pientä sähinää oli kun pojat olivat lähekkäin. Muuten ei tullut mitään kahinoita kissojen välille. Uskalsimme jättää pojat keskenään huoneeseen siksi aikaa kun kävimme hotellin ravintolassa syömässä. Jännityksellä palasimme huoneeseen ja löysimme molemmat kissat, toisen sängyn ja toisen sohvan alta :D Rocky tulinopeastiesille, kun saavuimme huomeeseen. Santtu oli varovaisempi liikkeissään. Eka yö sujui kissojen osalta melko rauhassa. Huonetta tutkittiin ja samalla kuunneltiin naapurihuoneista kuuluvaa möykkää. Aamuyöllä Rocky alkoi naukumaan niin, että oli pakko nousta. Olin etukäteen jännittänyt Rockyn pissalla käyntiä. Nyt Rocky alkoi kuopimaan hiekkistä, mutta ei tehnyt siihen mitään. Siirsin hiekkiksen vessaan ja vihdoin Rocky suostui pissaamaan! Jes! Myös Santtu pissasi heti päästyään näyttelyhäkkiin :)

Hotellin aamupala oli todella runsas ja hyvä. Sen syötyämme haimme kissat huoneesta ja otimme taksin näyttelypaikalle. Siellä olikin melkoinen ruuhka ja saatiin jonottaa hyvä tovi. Kävimme kuitenkin viemässä osan kamoista näyttelyhalliin ja saimme näin varattua häkkipaikat. Tarkastuksesta päästyämme pystytimme sturdin ja kissat pääsivät sinne lepäämään. Näyttelyssä oli noin 250 kissaa, joten melko pieni näyttely kyseessä. Lauantaina pojilla oli tuomarina virolainen Marina Vinkel. Sama tuomari oli Rockylla myös viime reissulla. Arvostelussa kävi vähän erikoinen juttu. Rockyn arvostelun jälkeen jäin vanhasta tottumuksesta odottelemaan lähistölle, että Santun arvostelu olisi ohi ja poikia verrattaisiin toisiinsa. Kuitenkin Santtu pyydettiin suoraan tp-valintaan, mutta Rockylle ei sanottu mitään eikä poikia verattu keskenään. Tp-valinnan alkaessa menin seuraamaan Santun esiintymistä, kunnes huomasin, että myös Rockyn numeroa pyydettiin tp-valintaan! Niinpä ryntäsin äkkiä hakemaan nukkumassa olevan kissan ja syöksyin ringin jatkoksi :D Tuomari aloitti arvostelun vertaamalla Rockya ja Santtua keskenään. Meidän molempien yllätykseksi Rocky oli parempi ja jäi kisaamaan paneelipaikasta! Loppujen lopuksi Rocky sijoittui neljänneksi. Iloinen asia oli tietenkin se, että Santtu valmistui International Premieriksi :) Ja Rocky sai tarpeellisen ulkomaan sertin viimeistä titteliä varten. Illalla kohotimmekin maljat Santun valmistumiselle ja vähän myös Rockyn taannoiselle valmistumiselle :)

Seuraava yö meni myös vähän pätkittäin nukkuessa ja aamulla väsy oli melkoinen. Eikun aamupala naamariin ja näyttelypaikalle. Ilahduttavaa oli Rockyn aamuöinen pissa ja aamullinen kakka :D Ei tarvinnut niitä niin stressata kuten viime reissulla. Sunnuntaina tuomarina oli Sirpa Lindelöf. Oli mielenkiintoista kuulla hänen mielipide pojista, koska viime marraskuussa Turokissa Sirpa nominoi Santun :) Tällä kertaa Santun kauluri oli aika vaatimaton ja tuomaria miellytti enemmän Rocky kokonisuutena. Myös Rockyn pää sai kehuja. Niinpä Rocky voitti taas veljensä ja pääsi tp-valintaan. Siellä oli vastassa käytännössä samat kissat kuin viimeksikin, joten Rocky jäi taas neljänneksi. Tavoitteet kuitenkin täyttyivät ja reissu oli kaikin puolin onnistunut.

Turhaan panikoin veljesten kohtaamista, koska se meni tosi hyvin. Kissat eivät yrittäneet edes tapella, vaan tarkkailivat toisiaan pienen välimatkan turvin. Nyt Rockyn ulkomaan matkat on matkailtu tältä erää. Pakollisia näyttelymatkoja ei enää ole :) Mutta eiköhän kotimaa riitä taas vähäksi aikaa :D Tulipas tästä pitkä sepustus! Lopuksi vielä muutama kuva reissusta.

10 kommenttia:

 1. Ihan kuin kaksoset, on tuomareilla varmasti haastetta valita parempi! :) Onnea serteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietystä kulmasta katsoen ei meinannut ensi katsomalla erottaa kumpi on kumpi :D

   Poista
 2. Onnea hyvistä tuloksista! Kattava raportti, oi voi kun melkein näyttelyhammasta taas kolottaisi, vaikka se ihan hullunhommalta tuntuukin sitten kun on paikanpäälle raahautunut, tai viimeistään kun on väsyneenä kotiin selvinnyt! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin vähän naureskeltiin sunnuntai aamuna näyttelypaikalla omaa hulluuttamme :D Kuitenkin aina tekee mieli lähteä seuraavaan näyttelyyn :)

   Poista
 3. Onnittelut! Ja nuo verhon-takaa-kurkistelevat-kissat ovat ihan mainioita kuvia :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse myös tykkäsin tuosta verhokuvasta :D

   Poista