tiistai 5. helmikuuta 2013

Ever clean- onko se maineensa veroista?

Meidän blogi heräilee taas vähitellen henkiin hiekka-arvioinnin merkeissä :) Vihdoin ja viimein sain ostettua kauan himoitsemaani Ever Clean-hiekkaa. Ostin kokeiluun hajustamatonta versiota vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi ollut runsaasti.

Koostumus on hyvin samanlainen mikrohiekka kuin meidän aikaisemmatkin hiekat. Hiekka on todellakin HAJUSTAMATON eli siinä ei ole minkäänlaista tuoksua. Mikä on tietysti hyvä juttu :) Kissat eivät hiekkavaihdosta juurikaan noteeranneet vaan kävivät laatikolla entiseen malliin! Ovat kyllä hyväksyneet kaikki hiekat mitä olen kokeillut :D

Pissapaakut ovat todella tiiviitä ja pysyvät hyvin kasassa, kun paakkuja keräilee pois. Myös hiekan hajunpitävyys on mielestäni todella hyvä! Kulutus on samaa luokkaa kuin muissakin kokeilemissani hiekoissa. Tätä kyllä mielestäni vaikeampi arvioida, kun on pienemmissä paketeissa verrattuna entisiin hiekkoihin. Pahvinen pakkaus saa plussaa. Sitä on paljon miellyttävämpi kantaa kuin muovisia säkkejä.

Miinus tässä paljon kehutussa hiekassa on HINTA. Vai onko se niin, että laatu maksaa? Hiekka on kyllä laadukasta vaikkakin yllättäen melkoisen pölyävää! Selvästi eniten pölyää kokeilemistani hiekoista.. Tämä pölyäminen näkyy lähinnä tyhjennettäessä laatikkoa. Kissoja moinen pölyäminen ei ole haitannut.

Kokeiltuani tätä himoitsemaani hiekkaa totean saman minkä moni muu kokeilija on jo todennut: liian kallista hiekkaa, kun taloudessa on 2 tai useampia kissoja. Melko samanlaatuista hiekkaa saa selvästi edullisemmin.. Tämä köyhäkaula siirtyy siis tämän kokeilun loputtua edullisempiin hiekkoihin xD

Voin kyllä suositella tätä hiekkaa kaikille, jotka etsivät varmasti hajustamatonta hiekkaa! Paakkujen tiiviys on myös mainitsemisen arvoinen asia. Jos tienaisin selvästi paremmin, jatkaisin luultavasti tämän hiekan käyttöä :D Vaikka eikös sanonta kuulu, että "köyhän ei kannata halpaa ostaa". xD

8 kommenttia:

 1. Nyt en muista oliko teillä ollut Extreme Classicia käytössä? Jos on ollut niin miten vertaisit sitä tähän Ever cleaniin, kumpi on parempaa? Kun meillä on Extreme Classic ollut jo pitkään, ainoa miinus siinä mun mielestä pöly, mutta jos Ever cleankin pöllyää niin ei ainakaan meidän siksi kannata vaihtaa.

  VastaaPoista
 2. Hei! Meillä toimii Extreme Classic enkä ole ainakaan lähiaikoina aikeissa vaihtaa muuhun :)

  VastaaPoista
 3. Unohdin mainita, että blogissamme on teille haaste :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on tällä hetkellä kokeilulla Compact Care (Highly antibacterial, lavender) ja olen yllättynyt positiivisesti. Samaa hiekkaa saa myös ilman hajustetta. Hiekka paakkuuntuu sitä mukaa, kun pissaa menee hiekkaan.. Pentujen kanssa on hyvä tätäkin seurata.. :D Ja paakku on tiivis ja todella helppo siivota. Hiekka pölisi jonkin verran mutta aika vähäistä se oli. Hiekka on 10 kg laatikossa. ja pitää hyvin hajut.

  VastaaPoista
 5. Kiitos arvioinnista, hyvä tietää etukäteen tuosta pölyäväisyydestä, en lähde merkkiä sitten edes kokeilemaan. Meillä käytetään Extreme Classicia ja oon siihen kyllä oikeastaan tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
 6. Meillä odottaa sinua ja blogiasi tunnustus.. :)

  VastaaPoista
 7. Moi! Olen kyllä samaa mieltä, Ever Clean on ihan liian kallista talouksiin, joissa on 2 kissaa tai enemmän. Tässä meidän poppoon hiekka-mietteitä ja testailua: http://ruudolf.org/hiekkalaatikko/

  VastaaPoista
 8. Me käytetään Ever Cleania juuri siksi koska meillä ei ole turhan paljon rahaa, mutta taloudesta löytyy kolme kissaa. Muiden kokeilemieni hiekkojen kanssa olen joutunut hjuomattavasti useammin tyhjentämään koko hiekkalaatikon, koska pissapaakut eivät pysy niin hyvin kasassa ja "paakuuntaumatonkin" hiekka alkaa nopeasti haisemaan pissalta.

  Eli jos tarpeeksi usein siivoaa paakut ja kikkareet pois hiekasta, niin hiekka pysyy uuden veroisena monta kertaa pidempään kuin muiden kokeilemieni hiekkojen kanssa, ja siinä piileekin Ever Cleanin parhaus. ;)

  VastaaPoista