sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kissojen Suomi

Tällä viikolla henkilökunta sai viimein käsiinsä odotetutun kirja-uutuuden Kissojen Suomi: Katit historian poluilla! Tilasin kirjan netistä, joten siitä johtuen toimitus hieman viivästyi :/ Muutama sadepäivä on tullut kirjaa selailtua ja luettua.

Mielestäni kirja on todella hauskasti tehty ja siinä on hyvin kerrottu suomalaisen maatiaiskissan historiaa :) Myös kirjan ulkoasu on upea ja ihania kissakuvia on runsaasti! Tämä kirja löytyy varmasti monen kissanomistajan joululahjalistalta, jos ei tule aikaisemmin hankittua (itse olen niin kärsimätön, että halusin kirjan hommata heti :D).


Juuri lukemassani kohdassa kerrottiin kissojen leikkisyydestä ja siitä kuinka talon väki piti kissaa lemmikkinä sisätiloissa sekä leikitti sitä :) Kirjassa tulee esiin myös paljon hauskoja vanhan kansan uskomuksia kissoissa. Esimerkiksi kirjassa kerrotaan, että ihmisille luuloteltiin kissoille ominaispiirteeksi katsottua laiskuutta tarttuvaksi. "Kissan liika silittely oli pahaksi etenkin nuorisolle, entisaikainen talonpoikainen kasvatusihanne kun tähtäsi ahkeruuteen." Onneksi nykyään tuosta uskomuksesta on luovuttu :D

En ole vielä kokonaan kirjaa lukenut, mutta selaillut läpi. Paljon kiinnostavaa luettavaa on vielä edessä. Kivoja luettavia ovat myös Kissatapaukset, joissa kiinnostavia kissoja ja kissojen omistajia on kuvattu :) Tätä kirjaa suosittelen jokaiseen kissatalouteen!

5 kommenttia:

 1. Täytynee kirjoittaa Joulupukille :)

  VastaaPoista
 2. Kirjassa on vaikka mitä ihanaa, ja sen voi ottaa käteen useammankin kerran!

  VastaaPoista
 3. Tää on ehdottomasti mun joululahjalistalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) Siinä menee kivasti joulun pyhät kissakirjaa lukiessa :)

   Poista