perjantai 21. syyskuuta 2012

Pillerin pyöritystä

Tänään oli kissoilla ohjelmassa madotus tai sen ensimmäisen päivä, koska lääkettä annetaan kolmena päivänä peräkkäin :) ja hienostihan se meni! Nykyään oon ottanu tavaksi antaa pillerit kissoille suoraan suuhun ja ne sit nielasee ne. Eli itse oon polvillani lattialla ja kissa mun jalkojen välissä selkä muhun päin. Olen oikeakätinen, joten vasemmalla kädellä avaan kissan suuta ja oikealla työnnän pillerin mahdollisimman syvälle, että kissan ei tarvitse kuin kerran nielasta ja se on siinä :) Päästän kissan irti vasta kun näen, että pilleri on nielastu. Välillä se pulpahtaa kielellä avustettuna ulos, jolloin se laitetaan uudelleen suuhun.

Matolääkkeenä käytän Axiluria, ja sehän on melko iso tabletti, joten puolitan sen ja annan puoliskan kerrallaan. Pienemmät tabletit menee kokonaisina :) Axilurin voi myös liuottaa pieneen määrään nestettä ja antaa ruiskulla, mutta olen kokenut sen enemmän aikaa vieväksi ja sotkevammaksi. Annettavaan pilleriin sipaisein hieman kissanmallasta, että maistuisi edes hyvälle :D Iineksellähän on kokemusta hieman enemmän tuosta pillereiden ottamisesta, kun oli viime keväänä silmävaivaan antibioottikuuri. Hyvin pillerit meni alas myös Rambolta :)

Pillerin pyöritys on kuvaava teema meidän taloudessa, sillä allekirjoittanut napsii myös pillereitä aika tiuhaan vielä seuraavat 8 päivää! Kyseessä siis nielutulehdus ja 2 eri antibioottikuuria päällekäin. Lisäksi myös tulehduskipulääke- kuuri 5 päivää.. Alkaa jo yököttää koko pillerit :D Onneksi kissoille kuuri on vain 3 päivää :)

Iines lempipuuhassaan

Rambo poseeraa :)

5 kommenttia:

 1. Meillä on joskus pyöräytetty pilleriin ensin voita, jotta menisi liukkaammin kurkusta alas! Siis kissan pilleriin.

  Toivottavasti teidän kaikkien pillerikuuri menee nopeaan ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vois kokeilla tota voita myös :) Onnex kissojen pillerikuuri on vain ennaltaehkäisevää ja ei ole mitään oireita niinku mulla :)

   Poista
 2. Pillerikuurit eivät ole koskaan kivoja, kissoilla kuin ihmisilläkään. :( Pikaista toipumista sinulle Sonja!

  Kylläpäs näyttää taas kissat aikuistuneen. :) Rambo on niin hieno! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kivoja ei :( Ja kiitos kyllä tämä tästä pikku hiljaa paranee :) Kissoilla ei onneksi hätää ole :) Kissat on kyllä selvästi aikuistunu ja Rambostaki kasvanu melko iso katti :D Sellanen mammampoikahan se on <3

   Poista
 3. Pikaista paranemista! Onpa muuten Rambosta tosiaan tullut komea kissaherra <3

  VastaaPoista