sunnuntai 31. elokuuta 2014

Puntarointia

Tässä onkin pari viikkoa mennyt toipuessa Tallinnan reissusta :D Nyt syksyn kolkutellessa jo ovella, kaivoin puntarin esiin ja punnitsin kissat pitkästä aikaa. Rockya olen kyllä välillä punninnut, että näen painon kehitystä. Meillä on käytössä digitaalinen henkilövaaka.

Tässä päivän tuloksia:

Rambo 5,7 kg  (3v 1kk)
Rocky 4,1 kg (1v 1kk)
Iines 3,5 kg (3v 1kk)

Eniten yllätti Rambon tulos. Olen kyllä huomannut, että Rambo on jotenkin rotevoitunut eikä ole enää laiha luikku. Nytkin on kyllä normaalipainoinen, kylkiluut tuntuvat hyvin :) Rambon paino on ollut pitkän aikaa 5-5,2 kg. Sanotaan, että maatiaiset ovat täysikasvuisia vuoden ikäisenä, mutta mielestäni vasta nyt, kolmen vuoden iässä, Iines ja Rambo ovat aikuiskoossaan.

Myös Iines on saanut vähän lihaa luiden ympärille :) Iineksen paino on pyörinyt kolmen kilon tuntumassa, enimmillään 3,2 kg. Tuo 3,5 kg on mielestäni sopiva aikuispaino Iinekselle. Joten aika pieneksi sirpuksi Iines taitaa jäädä :) Ainakin verrattuna poikiin :D

Rockyn paino on nyt jäänyt junnaamaan tuohon neljän kilon tienoille. Luulisin kuitenkin, että tämä ei ole vielä lopullinen aikuispaino :) Ehkä kasvussa on nyt hiljaisempi vaihe. Tai kaikki energia on mennyt turkin kasvattamiseen :D Turkki kyllä hämää ja saa Rockyn näyttämään aika isolta. Kuitenkin tunnustelemalla huomaa, että maha on melkein kuopalla :D Rocky saa kyllä aina ruokaa kun on nälkä. Nytkin on possun sydäntä ja jauhelihaa sulamassa ❤ Rockyn kokoa on kyllä näyttelyssäkin aina kehuttu, joten eiköhän se ole birmaksi hyvässä painossa :) Kuvatessani kissoja Rocky innostui esittelemään purukalustoaan :D

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se kyllä melkonen ukkeli :D Rambo on pitkäselkänen ja mielestäni näyttää kevyemmältä kuin onkaan :D

   Poista
 2. Meidän maatiaisista Mimmi ja Börje kasvoi vielä ton 2-vuodenkin jälkeen vähän, Elli ja Nilsson taisi saavuttaa sen aikuiskokonsa ekaan ikävuoteen mennessä. Sen jälkeen ollaankin sitten vaan lihottu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh.. Tietysti kissatkin ovat yksilöitä :) Pitääkin nyt tarkkailla, että paino pysyy näissä lukemissa. Meillä syödään kyllä suurimmaksi osaksi märkäruokaa eikä sitäkään ole koko ajan tarjolla, joten paino pysyy varmaan kurissa :)

   Poista
 3. Rambo on varsin kookas. Mutta ei yhtään pläski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookas kyllä on :) Onneksi kylkiluut tuntuvat hyvin kun kevyesti tunnustelee :)

   Poista
 4. Kesällä Miiru-kolli laihtui parisataa grammaa, nyt taitaa olla 5.6 kg eli samoissa mitoissa teidän Rambon kanssa. On kans pitkä ja hoikkarakenteinen, ;-D oon enemmänkin huolissani, onko riittävästi painoa.
  On sulla kyllä kauniit kissat <3, ihanat poseeraukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yllättävän hyvin poseerasivat :D Iines varsinkin lähtee usein kameraa kohti kun yritän kuvata :D

   Poista
 5. Rambo on kyllä nimensä veroinen "Äijä" ♥

  VastaaPoista