maanantai 18. elokuuta 2014

FELIX Tallinna 16.-17.8.2014

Viime viikonloppu meni näytelmissä Tallinnassa. Kyseessä oli Rockyn ensimmäinen ulkomaanmatka ja hotelliyöpyminen. Paljon uutta siis pojalle :) Mukaamme lähti myös siskoni ja hyvä niin, ettei tarvinnut yksin mennä kissan kanssa.

Menimme Tallinnaan perjantaina iltalaivalla. Laiva oli Tallink Star ja oli mielestäni ihan hyvä valinta. Matka taittui kahdessa tunnissa. Tallinkilla on pakko ottaa lemmikkihytti, mikä osottautui ihan hyväksi asiaksi. Saimme laukut sinne ja Rocky pääsi vapaana tutkimaan hyttiä. Ei tarvinnut kuljetuskopassa tai rattaissa olla koko aikaa.

Hotellilla olimme illalla kymmenen jälkeen. Hotellina meillä oli Hotel Barons vanhassa kaupungissa. Emme halunneet satamahotelleihin juoppoörisiöiden sekaan, vaikka hinta olisi ollut hieman halvempi. Pari miinusta kyllä löytyi, nimittäin huoneessa ei ollut ilmastointia ja kadulla olevista pubeista kantautui yöllä meteliä huoneeseen. Varsinkin eka yö oli aika rankka metelin ja Rockyn levottomuuden takia.

Aamulla käytiin hotellinaamupalalla ja sitten kohti näyttelypaikkaa. Näyttely oli paljon pienempi kuin Suomen vastaavat! Tuomareitakin oli vain viisi. Eläinlääkärin tarkastuksessa ei ollut yhtään jonoa ja häkkipaikka löytyi helposti :) Meillä oli oma sturdi mukana, koska ajattelin sen olevan hygienisempää.

Lauantai oli kyllä pitkä päivä. Rockyn arvostelu oli vasta kolmelta iltapäivällä.. Onneksi Rocky nukkui suurimman osan ajasta. Tuomarina meillä oli Marina Vinkel. Hän piti Rockysta paljon. Jälleen kissan koko sai kehuja. Nykyään myös korvat alkavat olla parempaan päin eli hyvin asettuneet ikään nähden :) Rocky sai siis sertin ja valmistui International Prenieriksi!! Jipii! Paikalla oli myös vanhempi punatabbypoika eri luokasta, joten pojat kilpailivat vielä keskenään pääsystä TP- valintoihin. Odotetusti vanhempi birma pääsi jatkoon, mutta se ei meitä haitannut :) Rockylle oli jo tarpeeksi rankka reissu muutenkin ja päätavoite oli tietysti saada serti ja valmistua.

Sunnuntaina päivä alkoi jo aikaisemmin ja Rockyn arvostelu oli jo klo. 12! Birmat eivät kyllä ikinä ole niin aikaisin arvostelussa :D Sunnuntain tuomari oli Svetlana Stoliarova. Hän puhui aika huonosti englantia, joten itse arvostelusta ei saanut paljoa irti. Jälleen Rockyn koko oli hyvä. Väri on vielä kehittymässä, mutta pääasiassa positiivista palautetta. Tuloksena oli jälleen serti :) Lauantain tapaan vanhempi punatabbybirma pääsi TP- valintaan ja olikin sunnuntaina BIS-kastraattiuros! Emme siis huonolle hävinneet. Kiva kun birmatkin menestyvät paneelissa coonien ja norjalaisten seassa :) 

Kotimatka olikin jo melko raskas vähien unien takia. Rocky oli myös aivan väsynyt ja naukui kokoajan kärryissä ja kopassa :D Hytissä onneksi rauhoittui, kun pääsi vapaaksi. Automatkan kotiin Rocky nukkuikin jo ihan täyttä päätä :)

Rankkaa siis oli, mutta sertit saatiin :) Onneksi ei ihan heti tarvitse lähteä uudelle reissulle!

18 kommenttia:

 1. Nyt kun olet Rocky käynyt ulokomailla, niin millaista siellä nyt sitten oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli uusia hajuja ja paikkoja :) Aika rankkaa kyllä oli ja sunnuntaina en enää olisi jaksanut olla näyttelyssä vaan olisin jo halunnut kotiin. Onneksi lopulta pääsin tuttuun nukkumapaikkaan :)

   Poista
 2. Hieno reissu ja onnea! Meilläkin taitaa olla tuo Tallinna jossain vaiheessa edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna oli kyllä siinä mielessä helppo paikka, että matka on lyhyt ja siellä oli varmaan ainakin 70% suomalaisia :)

   Poista
 3. Onnea valmistumisesta! :) Meillä tämä hitaasti (max. kerran vuodessa) näyttelyssä käyminen tyssää viimeistään tuohon ulkomaansertiin, tuskin lähden sitä tavoittelemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me ollaa nyt innostuttu vaikka kyllä mä lauantaina melkein valvotun yön jälkee ajattelin et onko täs järkee :D Onneksi sain kannustusta muilta näyttelyssä olleilta :) Nyt etenemme ihan rauhassa kotimaan näyttelyissä.. seuraava tallinnan reissu on varmaan vuoden päästä tai voi mennä pidempäänkin :)

   Poista
 4. Hui! Mikä reissu! Ja onnee :)
  toivottaa:
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-.

  VastaaPoista
 5. Hienosti kuitenkin jaksettu koko matka, sekä ihmiset että kissa! Onneksi olkoon serteistä :-)!

  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
 6. Onnea rohkealle maaliman matkaajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi Rocky viihtyi aika hyvin hotellihuoneessa kun sai katsella ikkunasta maailman menoa.

   Poista
 7. Oikein paljon onnea valmistumisesta ja seuraavasta sertistä! Niillä porskuttaakin taas ihan pitkälle kotimaan näyttelyissä. :) Saitko pelkän serti -ruusukkeen valmistumispäivänä? Ruotsissa ainakin saa valmistumisruusukkeen jos käy ilmoittamassa valmistautumisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo tuolla ei jaettu valmistuneille ollenkaan valmistumisruusuketta. Ainoastaan sertiruusuke saatiin.

   Poista
 8. Kylläpä on komeat kärryt ;) Ja Rocky näyttää niin komealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kärryt olivat kyllä loistava apu varsinkin satamassa :)

   Poista