sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kissojen Suomi

Tällä viikolla henkilökunta sai viimein käsiinsä odotetutun kirja-uutuuden Kissojen Suomi: Katit historian poluilla! Tilasin kirjan netistä, joten siitä johtuen toimitus hieman viivästyi :/ Muutama sadepäivä on tullut kirjaa selailtua ja luettua.

Mielestäni kirja on todella hauskasti tehty ja siinä on hyvin kerrottu suomalaisen maatiaiskissan historiaa :) Myös kirjan ulkoasu on upea ja ihania kissakuvia on runsaasti! Tämä kirja löytyy varmasti monen kissanomistajan joululahjalistalta, jos ei tule aikaisemmin hankittua (itse olen niin kärsimätön, että halusin kirjan hommata heti :D).


Juuri lukemassani kohdassa kerrottiin kissojen leikkisyydestä ja siitä kuinka talon väki piti kissaa lemmikkinä sisätiloissa sekä leikitti sitä :) Kirjassa tulee esiin myös paljon hauskoja vanhan kansan uskomuksia kissoissa. Esimerkiksi kirjassa kerrotaan, että ihmisille luuloteltiin kissoille ominaispiirteeksi katsottua laiskuutta tarttuvaksi. "Kissan liika silittely oli pahaksi etenkin nuorisolle, entisaikainen talonpoikainen kasvatusihanne kun tähtäsi ahkeruuteen." Onneksi nykyään tuosta uskomuksesta on luovuttu :D

En ole vielä kokonaan kirjaa lukenut, mutta selaillut läpi. Paljon kiinnostavaa luettavaa on vielä edessä. Kivoja luettavia ovat myös Kissatapaukset, joissa kiinnostavia kissoja ja kissojen omistajia on kuvattu :) Tätä kirjaa suosittelen jokaiseen kissatalouteen!

perjantai 21. syyskuuta 2012

Pillerin pyöritystä

Tänään oli kissoilla ohjelmassa madotus tai sen ensimmäisen päivä, koska lääkettä annetaan kolmena päivänä peräkkäin :) ja hienostihan se meni! Nykyään oon ottanu tavaksi antaa pillerit kissoille suoraan suuhun ja ne sit nielasee ne. Eli itse oon polvillani lattialla ja kissa mun jalkojen välissä selkä muhun päin. Olen oikeakätinen, joten vasemmalla kädellä avaan kissan suuta ja oikealla työnnän pillerin mahdollisimman syvälle, että kissan ei tarvitse kuin kerran nielasta ja se on siinä :) Päästän kissan irti vasta kun näen, että pilleri on nielastu. Välillä se pulpahtaa kielellä avustettuna ulos, jolloin se laitetaan uudelleen suuhun.

Matolääkkeenä käytän Axiluria, ja sehän on melko iso tabletti, joten puolitan sen ja annan puoliskan kerrallaan. Pienemmät tabletit menee kokonaisina :) Axilurin voi myös liuottaa pieneen määrään nestettä ja antaa ruiskulla, mutta olen kokenut sen enemmän aikaa vieväksi ja sotkevammaksi. Annettavaan pilleriin sipaisein hieman kissanmallasta, että maistuisi edes hyvälle :D Iineksellähän on kokemusta hieman enemmän tuosta pillereiden ottamisesta, kun oli viime keväänä silmävaivaan antibioottikuuri. Hyvin pillerit meni alas myös Rambolta :)

Pillerin pyöritys on kuvaava teema meidän taloudessa, sillä allekirjoittanut napsii myös pillereitä aika tiuhaan vielä seuraavat 8 päivää! Kyseessä siis nielutulehdus ja 2 eri antibioottikuuria päällekäin. Lisäksi myös tulehduskipulääke- kuuri 5 päivää.. Alkaa jo yököttää koko pillerit :D Onneksi kissoille kuuri on vain 3 päivää :)

Iines lempipuuhassaan

Rambo poseeraa :)

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Aikuistuneet riiviöt

Pitkästä aikaa tuli taas punnittua kissat ja tulokset on seuraavanlaiset: Iines 3,2kg ja Rambo 5,1kg. Näissä kiloissa painot on nyt pyöriny ja ovat mielestäni ihan sopivat :) Muutenkin nyt olen huomannut, miten paljon meidän katit on aikuistunu niin ulkonäöltään kuin muutenkin tämän vuoden aikana :) Meille tullessaan kissat olivat pieniä palleroita, jotka eivät vielä tehneet mitään piruuksia, kun eivät osanneet ees keittiön pöydälle hypätä :D Nykyään meno on vauhdikkaampaa, mutta pahin teini-ikä on jäänyt taakse ja yötkin nukutaan melko hyvin :)

Rambo pienenä poikana

Iines sirpukka

Rambo kasvanu isoksi :)

Iines the Prinsessa

Kiva kattoo näit pentukuvia koneelta ku on muttenki hirvee pentukuume ;D Tekis nii mieli ottaa kolmas kissa. Se olis sit Birma :) Mut hankinta siirtynee vähintään ensi vuodelle :)