lauantai 26. syyskuuta 2015

Faunattaren rotukissapäivä

Osallistuimme tänään Rockyn kanssa Surokin ja Hyvinkään Faunattaren järjestämään rotukissapäivään. Paikalla oli kaikkiaan parikymmentä kissaa.

Alunperin ohjelmassa oli tarkoitus olla myös kaksi rotuesittelyä, mutta jostain syystäniitä ei järjestetty ollenkaan vaan ihmiset kiertelivät häkkien luona. Paikalla oli kyllä todella paljon porukkaa ja kiinnostuneita oli paljon. Monille pyhä birma rotuna oli aika vieras, joten sain esitellä rotua oikein kunnolla. Lisäksi todella monet luulivat Rockyn ja viereisessä häkissä olleen siperiankissan olevan samaa rotua :D Rockyn naapuri oli punahopea siperiankissa uros. Meitä omistajia nauratti jo loppupäivästä tämä jatkuva sekaannus, mutta kärsivällisesti selitimme kyselijöille rotujen eroista :)

Päivä sujui oikein hyvin ja esillä oli monia eri rotuja. Itse olisin toivonut rotuesittelyjen toteutuneen, koska siinä olisi nähnyt paremmin paikalla olleet kissat. Paikalle saapuneet ihmiset vaikuttivat kuitenkin tyytyväisiltä ihastellessaan kissoja, joten se oli tärkeintä.

Päivään osallistuneet kissat saivat palkaksi Royal Caninin ruokaa ja ruokakupin. Lisäksi Faunattaressa oli kissatuotteita tarjouksessa ja kaupan päälle sai aktivointi palloradan. Nyt pari viikkoa lepoa ja seuraavaksi suuntana Salon kissanäyttely!

6 kommenttia:

 1. Olipas onnistuneen kuuloinen rotupäivä, jos paikalla oli niin monta kissaa! Minusta rotupäivät ovat todella hyvä tapa tutustuttaa ihmiset kissarotuihin, koska useille rotukissat ovat täysin tuntematon käsite. :) Eilen meilläkin oli rotuesittelyä, kun olimme Haftan ja Leelan kanssa Vantaan Jumbon Faunattaressa esittelemässä somaleita neljän kissan voimin. :)
  Kun olen Tiituksen kanssa valjastelemassa, ihmiset usein kysyvät, että onko kyseessä ragdoll. Monille birma ei ole ollenkaan tuttu rotu. Mielestäni tämä johtuu osin siitä, että rotua ei ole osattu tuoda yhtä hyvin esille, kuten vaikka räggäreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan onnistunut päivä :) Räggärit on niin suosittuja ja niitä on sen takia monilla niin ihmiset ovat niitä nähneet paljon. Eilen kyllä muutama sanoi kaverillaan tai siskollaan olevan birmoja, joten rotu oli tuttu :) Myös muutamalla oli itsellään birma. Nämä ihmettelivät Rockyn väritystä jollaista eivät olleet ennen nähneet :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta päivältä!
  Täytynee olla tarkkana koska omalla paikkakunnalla järjestetään niin tietää olla paikalla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aina sillon tällön noita rotuesittelyjä järjestetään :) Kannattaa käydä katsomassa jos sattuu kohdalle :)

   Poista
 3. Hih, se voi tosiaan aiheuttaa hämmennystä kun punahopea sipukka on vieressä! :D Mukava päivä varmasti kun pääsee niin monelle kertomaan rodusta ja ihmiset ylipäätään on kiinnostuneita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo kyllä ihan mukavaa :) Ja kiva kun ihmiset olivat oikeasti kiinnostuneita rodusta :)

   Poista