sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Compact Care Crystal blend

Syksyllä lupailin kyseisestä hiekasta arviointia ja tässä se nyt olis. Olen käyttänyt Compact care- hiekkaa aikaisemminkin, mutta tämä Crystal blend on uusi tuttavuus. Hajustamaton ja vauvatalkin tuoksuinen ovat olleet ihan hyviä. Crystal blendiä suositellaan monikissatalouksiin, vaikka mielestäni kaikki kolme vaihtoehtoa sopivat tällaisiin koteihin yhtä hyvin :)

Crystal blend eroaa kahdesta muusta sillä, että hiekan seassa on sinisiä kiteitä, jotka sitovat hajuja vielä tehokkaammin kuin pelkkä hiekka. Aikaisemmin meillä on ollut käytössä Golden grey master- hiekka, jossa on myös sinisiä kiteitä. Meillä kissat eivät niitä ole vierastaneet, joten uskalsin kokeilla tätä.

Hajunpitokyky Crystal blendissä on mielestäni tosi hyvä. Meillä on siis kolme kissaa ja kaksi hiekkalaatikkoa. Tällä hetkellä nuorin kissa on vielä leikkaamaton, mutta leikkausaika on jo varattu. Vanhemmat kissat ovat leikattuja. Varsinaisesti siis kollin pissanhajusta ei ole kokemusta enkä osaa sanoa kuinka hyvin hajut silloin pysyvät poissa, mutta meidän tarpeisiin toimii loistavasti.

Hiekassa on kevyt "kenzokukan" tuoksu. Tuoksu on mielestäni tarpeeksi mieto ja samalla raikas. Kissat eivät tuoksusta ole välittäneet yhtään vaan käyttäneet hiekkaa samalla lailla kuin aikaisempiakin.

Monille tärkein asia paakkuntuvassa hiekassa on tietysti se pakkuuntumiskyky. Tässä hiekassa se on mielestäni varsin hyvä. Jos lapioi paakut heti pissaaminen jälkeen, niin ne jää hieman pehmeiksi. Kuivuttuaan ne pysyvät mielestäni hyvin kasassa.

Hinta-laatusuhde on todella hyvä ja ostankin hiekkaa nykyään paljousalennuksella. Compact carea myy ainoastaan Musti ja Mirri. Joten ei varmasti ole mikään salaisuus, että sieltä saa kyseistä hiekkaa  parhaalla alennuksella ostamalla 8 säkkiä 100€. Yhden säkin (14kg) hinnaksi tulee tällöin 12,50€. Ei paha mielestäni. Syksyisestä postauksestani näkee viimeksi ostamani satsin ja nyt on kaapissa puolitoista säkkiä vielä jäljellä. Eli varsin riittoisaa ainakin meillä kolmella kissalla :)

Suosittelen siis lämpimästi tätä hiekkaa kaikille kokeiltavaksi!

9 kommenttia:

 1. Itsellä on tossa tekstinraakile valmiina tästä samasta hiekasta: itse en tykännyt yhtään. Ennen tätä kokeilua on meillä ollu käytössä Ever Cleanin eri variaatioita, mutta Multi Crystal on siitä osoittautunu omasta mielestäni parhaaksi. Jotenki tämä ei hajunsidontakyvyltään yllä yhtään ECn tasolle. :) Muuten toki hyvät paakut ja oikeasti pölisemätön hiekka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut ennenkin joiltain huonoja kokemuksia tästä hiekasta :) Olen itse myös kokeillut Ever Cleania, mutta se tuntui turhan kalliilta kolmen kissan käyttöön.. Onneksi vaihtoehtoja on nykyään paljon niin kaikille löytyy oma suosikki! :)

   Poista
 2. Tätä voisi testata meilläkin kollin pissiin, kun ei ole aikomusta ehkä heti leikkauttaa Mochaa. Nythän meillä on tätä samaa CC:n vauvatalkin tuoksuista hiekkaa, mutta menee tosiaan hieman tunkkaisen hajuiseksi pitkällä hiekanvaihto välillä. Itseltäkin tulossa piakkoin hiekka asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa testata :) Minusta toi ei hirmu tunkkaseksi mene, vaikka meilläkään ei kovin usein koko hiekkaa vaihdeta vaan lisätään vaan uutta lisäksi.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus! Tästä huomaa, että makuja on todella monia hiekkojen suhteen. Meillä tuo hiekka pölysi niin, että sain hengitysoireita ja kissatkin aivasteli. Ainakin tuo vauvantalkkiversio lemusi kamalalta jo suoraan pussista (mutta olenkin hajuherkkä ihminen :D), ja hiekka kulkeutui joka paikkaan pitkäkarvaisen varpaissa.

  Pelkäsin jo, että olen kissanhiekalle allerginen, mutta onneksi älysin vaihtaa merkkiä. Jopa Pirkan valkoinen ja Pirkan ultra oli parempia kuin tämä, kunnes sain tilattua Tigerino Canada merkkiä (hajustamattomana) Zooplussalta. SIihen olin tyytyväinen kunnes vaihdettiin pellettiin. Meillä compact caren kohtalona oli joutua lahjoitetuksi eläinsuojeluyhdistykselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on jännä miten ihmisillä on ihan päinvastaisia kokemuksia samasta hiekasta :D Tietysti kissojen ja laatikoiden määrä varmasti vaikuttaa sekä se onko kissat leikattuja vai ei :) Itse en ole pölinää juuri huomannut eikä kissat ole aivastelleet, vaikka kaivavat kuoppia välillä todella antaumuksella :) Tässä hiekassa on mielestäni miedompi tuoksu kuin vauvatalkissa.

   Tervetuloa lukijaksi! Täytyypä käydä vastavierailulla :)

   Poista
 4. Liityin muuten lukijaksi :) Tervetuloa tutustumaan myös meidän katteihin: http://parastaikina.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Mäkin olen tykännyt monikissatalouden hiekkana. En ole kaikkein tarkin hajusta eikä pöllyäkään häiritsevästi laatikkoon kaadon jälkeen. Tosin paakut murenee, jos ei n. vuorokauden sisään putsaa laatikkoa (jos on poissa esim. yli yön).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ehkä kaikkein tarkin ole hajusta, mutta ei tuo musta kyllä erityisesti haise :)

   Poista