lauantai 24. maaliskuuta 2012

Onko tämä SE hiekka?!

Vaahterakujalla -blogin innoittamana päätin kertoa myös meidän hiekka vaihdoksesta :) Minullahan ei ole ollut aikaisemmin kissoja, joten Iineksen ja Rambon saapuessa en tiennyt kovin paljon myöskään hiekoista. Menin Mustiin ja Mirriin ostamaan hiekkistä ja kysyin samalla hiekkasuositusta. Suosittelivat silloin aika uutta Compact care -nimistä mikrohiekkaa. Kissat tykkäsivät ja ei minullakaan ollut mitää valittamista.. Ainakaan aluksi..

Vähitellen huomasin, ettei pissapaakut olleet kovin tiiviitä ja hajosivat helposti sihtaillessa, jolloin muruja tuli myös paljon. Hajuja hiekka piti ihan hyvin, mutta pääsin kuitenkin kokeilla jotain muuta merkkiä. Kissamaailman forumilta sain paljon vinkkejä ja kokemuksia eri hiekoista ja päädyinkin kokeilemaan monien suosittelemaa Golden Grey Odour- merkkistä mikrohiekkaa. Valitsin hajustamattoman version, koska edellinen oli hajustettu.


Ulkonäöltään uusi hiekka on hyvin samannäköistä kuin vanhakin. Ainut ero tietysti on hajusteen puuttuminen. Kissat eivät reagoineet muutokseen mitenkään, vaan hiekkiksellä käytiin ihan samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Itse olin myös tyytyväinen uuteen hiekkaan :) Isäntä ei oikeastaan ottanut kantaan, koska meikäläinen on pääasiallinen hiekkiksen siivooja :D Pissapaakut ovat tässä hiekassa mielestäni tiiviimmät kuin edellisessä ja muruja tulee siten selvästi vähemmän. Meillähän on vain yksi jumbovessa kahdella kissalla, joten paakkuja on vähän reippaampi määrä kerättävänä :) Kerään paakut yleensä kerran päivässä aamuisin.

Olen siis tosi tyytyväinen tähän hiekkaan ja kissoillekin kelpaa :) Jossain vaiheessa voisi kokeilla myös paljon kehuttua saman merkin hajustettua vaihtoehtoa eli Golden Grey Masteria. Mutta nyt pysyttelen tässä, jos kissoille ei tule mitään ongelmia tämän kanssa :) Hinta ei mielestäni ollut myöskään kovin paha Zooplussalta tilattaessa :)
3 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä. Täytyypä kokeilla : ) Minä otin kissanhiekkalaatikosta kannen pois ja kissat tykkää enemmän. Eilen oli katastrofin ainekset, kun pieni hyllykkö tipahti seinältä suoraan hiekka-astiaan. En uskalla ajatellakaan, jos siinä olisi istunut kissa : O : )

  VastaaPoista
 2. Toivottasti tuo on hyvää hiekkaa. Minulla ei minkäänmoista mielipidettä kissanhiekoista. Myrsky kun tuli taloon sillä oli mukana yksi säkki jotain hiekkaa. Seuraavaksi laitoimme hiekkalaatikkoon pellettejä. Eivät haise yhtään. Meillä ei hiekalla ole niin merkitystä, kissa käy enemmän ulkona pissalla, harvemmin sen sisällä laatikolta tapaa.

  VastaaPoista
 3. Mayo: Joo hyvältä vaikuttaa :) meillä on katollinen vessa, mutta heiluriovi on pois, koska rikoin sen vahingossa :D Onneksi ei jäänyt kissa hyllyn alle!

  Myrsky: Olen kokeillut ainoastaan näitä mikrohiekkoja ja kissat ovat niistä tykänneet, niin en ole alkanut kokeilemaan pellettiä tai mitään muuta :) Ulkokissalla se onkin eri kun käy pääasiassa ulkona pisulla :)

  VastaaPoista