torstai 19. marraskuuta 2015

Liebster award

Sain joku aika sitten blogeissa kiertävän haasteen Niemennokan nelijalkaisilta. Kiitos paljon!

Haaste kulkee blogista toiseen ja haasteen saa aina alle 200 lukijan blogi. Eli tällä jaamme näkyvyyttä niin haasteen antajalle, kun haasteen saajille :). Kiitä haasteen antajaa, vastaa hänen esittämiin kysymyksiin ja luo 11 uutta kysymystä. Sen jälkeen listaa 11 Liebester awardin ansaitsevaa blogia.

Minulle esitetyt 11 kysymystä:

1. Ikäsi?
-29 vuoden vaihteessa 30v! Kääk!

2. Ketä kuuluu perheeseesi?
-Samassa taloudessa asuu minun lisäkseni avomieheni ja kissat :) Lisäksi perheeseeni kuuluvat äiti ja pikkusisko.

3. Minne olet matkustanut viimeksi?
-Tallinnaan kissanäyttelyyn :D

4. Lempi värisi?
-Pinkki

5. Paras vuodenaika, ja miksi?
-Talvi, jos on lunta :) Olen jouluihminen ja synttäritkin ovat vuoden vaihteessa.

6. Bravuuri kokkailusi?
-Lihapullat :D Lisäksi tykkään leipoa, joten juustokakut on myös bravuureita.

7. Horoskooppisi?
-Kauris

8. Oletko ollut luokkakokouksessa?
-En.

9. Mitä seuraat tv:stä?
-SARJOJA! Realitya ja muitakin kun Greyn anatomia.

10. Oletko kiinnostunut politiikasta?
-En erityisemmin.

11. Miten kehut itseäsi työhaastattelussa?
-Tulen kaikkien kanssa toimeen.

En haasta nyt ketään, koska haaste on jo kiertänyt monissa blogeissa. Jos et ole tehnyt niin tee ihmeessä :)

lauantai 14. marraskuuta 2015

Kissankasvattajaksi(ko)?

Tänään aamulla löysin itseni Vantaalta. Kyseessä oli Surokin järjestämä Kissankasvattajan kurssi. Mielessä on ollut jo pidempään kurssille ilmottautuminen, mutta olen sitä siirtänyt. Nyt kuitenkin ajankohta oli sopiva, joten eikun menoksi.

Kasvattajaksi ryhtyminen on ollut mielessä jonkin aikaa, mutta ei ole vielä ihan ajankohtaista. Eihän minulla ole kasvatukseen soveltuvaa kissaakaan vielä! Ensi vuonna olisi kuitenkin haaveissa hankkia naarasbirma ainakin näyttelytarkoitukseen :) Aika näyttää mitä muuta keksitään ;)

Kurssipäivä oli mielenkiintoinen ja hauska. Asiaa tuli paljon, mutta osa oli onneksi ennestään tuttua. Tuli myös paljon ajattelemisen aihetta kasvattajan vastuusta ja sopimuksien teosta ym.

Kasvattaminen ei todellakaan ole ilmaista eikä sillä tienaa juurikaan mitään, joten rahan toivossa siihen ei kannata lähteä. Kasvattajalla pitäisi olla aito kiinnostus kasvattamaansa rotua kohtaan ja halu kehittää rotua. Rodun terveys pitäisi olla etusijalla jalostuskissoja valitessa.

Kasvattajanimen voi hakea, kun kurssitodistus on tullut. En kuitenkaan nyt ainakaan heti sitä hae. Nimeä pitää miettiä aika tarkkaan, koska sen on tarkoitus olla elinikäinen. Tässä asiassa ei kannata hätiköidä. Varsinkaan, kun minulla ei ole vielä hetkeen alkaa kasvattamaan. Nämä on kai ne "kuuluisat viimeiset sanat" :D

lauantai 7. marraskuuta 2015

Instagram

Lisäsin vihdoin ja viimein tuonne blogin sivupalkkiin Instagram-tilini, josta pääsee helposti sitä seuraamaan :) Instassa postailen lähinnä kissakuvia, mutta välillä sekaan mahtuu myös kosmetiikkaa ja ruokaa. Jos siis haluat nähdä enemmän kuvia kissaklaanilaisista, niin eikun seuraamaan! :)

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

URK Salo 10.-11.10.15

Laiska blogin päivittäjä täällä huutelee muutaman viikon takaisia näyttelytuloksia :D Oikein hävettää, kun en ole ehtinyt näitä tänne aikaisemmin laittamaan!

Olimme siis lokakuun alkupuolella Salossa näyttelyssä koko viikonlopun. Tulokset olivat sen verran hyvät, että pakko ne on tänne kertoa! Lauantaina sai taas lähteä kukonlaulun aikaan ajamaan ja saavuimmekin perille sopivasti eläinlääkärin tarkastuksen alkuun. Rockyn kasvattaja oli myös paikalla sekä Rockyn veli Santtu ja sisko Selma.

Olin aika tyytyväinen Rockyn turkinlaatuun, joka oli tällä hetkellä hyvä silkkinen. Rockyllahan on viimeiset kolme sertiä hakusessa ja olin luottavainen sertien saannista, koska kilpailijoita ei ollut. Rockyn veli Santtuhan geenitestattiin ja todettiin väriltään punaiseksi vaikka oli tabbyksi rekattu. Niinpä veljekset eivät ole enää vastakkain, paitsi jos sattuvat joskus samalle tuomarille tp-valintaan.

Lauantaina meidän tuomarina oli Magdalena Kudra. Uusi tuomari meille. Hänellä oli myös tuomarioppilas, joka kyllä hidasti arvostelujen etenemistä. Tuomari tykkäsi Rockysta kovasti ja turkin silkkisyys sai kehuja. Myös sydän oli ilmestynyt arvosteluseteliin :) Serti siis tuli ja kutsu tp-valintaan. Siinä tuomari ja hänen oppilas olivat kyllä kiinnostuneita Rockysta ja keskenään puhuessaan vilkuilivat Rockya, mutta valitsivat kuitenkin paneeliin toisen kissan. Rocky oli hieman känkkäränkkä ääntelyllään, mutta hienosti käyttäytyi ja pysyi esitysasennossa. Lauantaina myös muu Canth's- tiimi sai sertit. Lisäksi Selma valmistui Premieriksi.

Sunnuntaina odotukset tulosten suhteen oli samat eli sertiä odotin. Tuomarina sunnuntaina oli Isabelle Maillard Chiavuzzo. Myöskin uusi tuttsvuus. Hänellä oli sama tuomarioppilas mukanaan mikä oli eilen Kudralla :D Toiveet vähän nousi, kun oppilas oli tykännyt Rockysta lauantaina. Kehuja tuli ja turkki varsinkin sai kehuja. Serti tuli jälleen ja kutsu tp-valintaan.

Rockyn sisarusten arvostelut menivät päällekkäin, joten esitin Santun tp-valinnassa. Santulla oli muistaakseni 3 vastustajaa. Yllätyksekseni tuomari ojensi tp-palkintona olleen "korun" Santun kaulaan! Jes! Ainakin yksi meidän jengin kissa paneelissa! Samalla kun tulin Santun kanssa Rockyn luokse, tuli kasvattaja oman veteraaninaaraansa kanssa innosta puhkuen ja tp-korua heilutellen! 2 neljästä jo paneelissa :D Myös Rockyn sisko Selma pääsi paneeliin! Omistaja oli todella hämmästynyt Santun menestyksestä. 3 neljästä oli paneelissa. Tunsin lievää painetta niskassani, kun kohta olisi Rockyn vuoro taistella paneelipaikasta :D

Rockylla oli vain yksi vastustaja, joka oli mielenkiintoinen LaPerm-rotuinen kissa. Tämä rotuhan sai vasta hiljattain täydet sertioikeudet Fife-näyttelyissä. Kiinnostuneita oli paljon ympärillä, juurikin tämän uuden rodun takia. Aika pitkään tuomari pohti ja lopulta ojensi tp-korun minulle!! Jes! Rockyn ensimmäinen paneelipaikka aikuisiällä oli varmistunut! Kokonaisuudessaan paneelipaikka oli Rockyn kolmas. Koko meidän tiimi oli ihan innoissaan ja kasvattaja haukkoi henkeään :D Samalla hän kirosi, ettei hänellä ollut kasvattajaluokkaa sunnuntaina. Lauantaina oli! Tästä olisi tullut tosi hyvät kasvattaja pisteet, kun 4/4 kasvattia pääsi paneeliin!

Paneelissa Rocky ja veli Santtu olivat vastakkain. Rocky ei saanut yhtään ääntä, mutta en ollut siitä pettynyt. Rocky oli jo aika väsynyt ja vähän sähisi paneelissa, antoi kyllä tuomareiden käsitellä. Muut meidän tiimin kissat saivat kaikki yhden äänen!

Sunnuntai oli kyllä todella hieno päivä! Tällaisia lisää! Birmahan vain paranee vanhetessaan, joten uskon Rockyn pääsevän paneeliin vielä jatkossakin. Seuraavassa näyttelyssä Turussa Rockyn pitäisi valmistua Supreme Premieriksi :) Jännää siis tiedossa!