lauantai 30. toukokuuta 2015

Punnitusta ja ulkoilua

Taas on hetki vierähtänyt kissojen viime punnituksesta. Tänään sain viimein kissat puntariin ja tulos on seuraavanlainen: Rambo 5,6kg, Iines 3,7kg ja Rocky 4,1kg. Rockyn paino on jumittunut tuohon neljän kilon vaiheille, joten tuskin tulee siitä enää nousemaan kasvamisen myötä. Nyt vaan tartteis pitää noi painot kissoilla, ettei kukaan pääsee pulskistumaan :)

Parina päivänä on kissojen kanssa tullut käytyä valjastelemassa. Kaikki kolme menevät mielellään ulos eivätkä välitä valjaista :) Rockyn kanssa menimme toista kertaa myös taloyhtiön pihalle kävelemään. Yllätyksekseni myös Rambo tuli innokkaana meidän perässä, joten otin molemmat pojat mukaan. Rambo kyllä arasteli Rockya enemmän ohi meneviä autoja ja ihmisiä. Rambon palattua omalle pihalle, kävimme vielä Rockyn kanssa kävelemässä etupihalla. Rocky otti pari kovaa spurttia kävelyn lomassa :D Siinä sai emäntä olla tarkkana, kun toinen spurttaili pitkin pihaa :D Ulkoilun jälkeen Rocky syöksyi heti hiekkalaatikolle valjaista välittämättä! Oli siinä meikäläisellä naurussa pitelemistä :D Meidän hienohelma <3

Meillä oli jo viime kesänä tarkoitus rakentaa kissoille ulkotarha, mutta se vaan jäi. Tänä kesänä se sitten rakennetaan. Meillä tarha tulee pihan takaosaan, joten kissoilla ei ole suoraa kulkua tarhaan ikkunasta. Kuitenkin kissat varmasti tykkäävät tarhassa oleilla :) Kunhan saadaan tarha pystyyn, niin laitan postausta aiheesta :)

perjantai 29. toukokuuta 2015

ERY-SYD Hyvinkää 23.-24.5.15

Tallinnan näyttelystä on toivuttu, joten eikun uutta putkeen :D Viime viikonloppuna Rockylla oli kotikisat, kun näyttely oli täällä Hyvinkäällä Vanhalla Willatehtaalla. Näyttely oli drive-in näyttely, joten paikalle ei tarvinnut mennä heti aamusta ja pois sai lähteä, kun oman kissan kisat on kisattu. Jokaiselle rodulle oli annettu arvioitu arvostelukellonaika ja birmat ovat tunnetusti vasta iltapäivällä, joten saavuimme lauantaina paikan päälle vasta klo 11 jälkeen :) Lisäksi matkaan meni vaan 10 min :D Sopii mulle!

Lauantaina tuomarina oli Bjarne Wickström. Uusi tuttavuus jälleen. Punatabbyja oli jopa kolme kappaletta, tosin yksi oli pentu. Värin parasta ei kuitenkaan tullut, koska pennun lisäksi oli kaksi kastraattia. Tuomari tykkäsi Rockysta ja kehui kokoa. Oikeastaan mitään negatiivista ei tullut. Ainoastaan sanoi Rockyn tyypillisestä juttelusta, että puhuu, mutta on käsiteltävissä :) Rocky sai sertinsä, jonka lisäksi joutui vertailuun toisen kastraatin kanssa. Tämä kissa on ollut aikaisemminkin Rockya vastassa ja yleensä voittanut. Rocky on kuitenkin mielestäni kehittynyt koko ajan ja pää on enemmän tasapainossa. Tp-valintaan jatkoi lopulta tämä toinen kissa paremman turkin vuoksi. Vaikka Rocky sai myös kehuja hyvästä turkinlaadusta ja näyttelykunnosta.

Lauantaina näyttelytouhuun olivat ekaa kertaa tutustumassa avomieheni äitinsä ja veljensä kanssa :D Näkivät myös Rockyn tosi touhussa :)

Sunnuntaina tuomarina oli latvialainen Linda Sviksa. Hän antoi Rockylle vuosi sitten ensimmäisen sertin kastraattiluokassa. Hän kehui heti Rockyn kokoa ja turkkia. Korvat ja profiili olivat myös hyvät. Paljon tuli taas positiivista ja arvostelusetelissä luki lopussa "very charming gentleman" ja iso sydän :) Tänään ei ollut kilpailijaa, joten Rocky sai sertin ja pääsi tp-valintaan. Siellä vastassa oli neljä kissaa, joista kaksi Rockyn lisäksi birmoja. Kaikkia tuomari tutki ja ihasteli. Loppujen lopuksi Rocky sijoittui kolmanneksi. Taakse jäi toinen birmoista ja maine coon. Paneeliin pääsi norski.

Drive-in näyttely oli kyllä kiva, vaikka tuntui oudolta, kun oltiin vain muutama tunti näyttelypaikalla. Kiva oli kuitenkin taas nähdä tuttuja ja ihanat birmatuttuni ottivat taas kuvia Rockyn arvosteluista :) Kuvat ovat siis copyright Lumikodin cattery.

Nyt onkin parin kuukauden kesäloma näyttelytouhuista :) Viikonloppuna postailen jälleen kissojen ulkoilutouhuista!

tiistai 5. toukokuuta 2015

FELIX Tallinna 2.-3.5.2015

Tallinnan reissu on onnellisesti takanapäin ja jonkinlaista raporttia olisi nyt tulossa. Lähdimme matkaan perjantaina ja matkustimme Rockyn kanssa junalla Hyvinkäältä Helsinkiin. Vappuna oli tietysti porukkaa liikenteessä, joten jouduimme ikävästi jäämään paikallisjunan eteiseen koko matkan ajaksi. Minulla oli Rocky rattaissa, jotka sain onneksi hyvin mahtumaan eteiseen. Välillä oli aika tiivis tunnelma, mutta päästiin kuitenkin perille :)

Helsingissä treffasimme Rockyn veljen Santun ja hänen omistajansa. Rautatieasemalta menimme yhteiselöä taksilla satamaan. Olimme satamassa hyvissä ajoin ja lähtöselvityksen tehtyämme löysimme penkin, jonka valtasimme kamoinemme :) Laiva oli minulle tuttu viime reissusta ja löysimme hytin helposti. Sitten seurasi jännittävin osuus, nimittäin päästimme kisst vapaaksi hyttiin. Rocky pomppasi heti kärryistä lattialle ja alkoi tutkia hyttiä. Ei kuitenkaan vähään aikaan huomannut, että kuljetusboksissa oli velipoika :D Santtu ei uskaltanut tulla kopasta pois, joten annoimme senmolla siellä. Ovi oli kuitenkin auki. Lopulta Rocky huomasi toisen kissan ja samaan aikaa molemmat alkoivat sähistä. Rocky siirtyi kuitenkin nopeasti kopan luota kauemmas ja jatkoi tutkimista. Santtu oli vähän aikaa pois kopasta, mutta meni nopeasti sinne takaisin. Varsin rauhallisesti siis ensi kohtaaminen sujui! Rocky jopa söi hytissä ihan normaalisti ja otti pienet torkut sohvan selkänojalla :)

Tallinnaan päästyämme otimme taksin ja matkasinne hotellille. Hotellina meillä oli Viru. Yllätykseksemme kahden hengen huoneemme oli muutettu neljän hegen perhehuoneeksi. Siellä oli kaksi erillistä sänkyä ja lisäksi kerrossänky kahdelle hengelle :) Kerrossängyt jäi kyllä testamatta ja tyydyimme normisänkyihin :D Kissat kyllä kävivät testaamassa sen. Huoneessa päästimme kissat taas vapaaksi ja ne alkoivatkin heti tutkimaan huonetta. Pientä sähinää oli kun pojat olivat lähekkäin. Muuten ei tullut mitään kahinoita kissojen välille. Uskalsimme jättää pojat keskenään huoneeseen siksi aikaa kun kävimme hotellin ravintolassa syömässä. Jännityksellä palasimme huoneeseen ja löysimme molemmat kissat, toisen sängyn ja toisen sohvan alta :D Rocky tulinopeastiesille, kun saavuimme huomeeseen. Santtu oli varovaisempi liikkeissään. Eka yö sujui kissojen osalta melko rauhassa. Huonetta tutkittiin ja samalla kuunneltiin naapurihuoneista kuuluvaa möykkää. Aamuyöllä Rocky alkoi naukumaan niin, että oli pakko nousta. Olin etukäteen jännittänyt Rockyn pissalla käyntiä. Nyt Rocky alkoi kuopimaan hiekkistä, mutta ei tehnyt siihen mitään. Siirsin hiekkiksen vessaan ja vihdoin Rocky suostui pissaamaan! Jes! Myös Santtu pissasi heti päästyään näyttelyhäkkiin :)

Hotellin aamupala oli todella runsas ja hyvä. Sen syötyämme haimme kissat huoneesta ja otimme taksin näyttelypaikalle. Siellä olikin melkoinen ruuhka ja saatiin jonottaa hyvä tovi. Kävimme kuitenkin viemässä osan kamoista näyttelyhalliin ja saimme näin varattua häkkipaikat. Tarkastuksesta päästyämme pystytimme sturdin ja kissat pääsivät sinne lepäämään. Näyttelyssä oli noin 250 kissaa, joten melko pieni näyttely kyseessä. Lauantaina pojilla oli tuomarina virolainen Marina Vinkel. Sama tuomari oli Rockylla myös viime reissulla. Arvostelussa kävi vähän erikoinen juttu. Rockyn arvostelun jälkeen jäin vanhasta tottumuksesta odottelemaan lähistölle, että Santun arvostelu olisi ohi ja poikia verrattaisiin toisiinsa. Kuitenkin Santtu pyydettiin suoraan tp-valintaan, mutta Rockylle ei sanottu mitään eikä poikia verattu keskenään. Tp-valinnan alkaessa menin seuraamaan Santun esiintymistä, kunnes huomasin, että myös Rockyn numeroa pyydettiin tp-valintaan! Niinpä ryntäsin äkkiä hakemaan nukkumassa olevan kissan ja syöksyin ringin jatkoksi :D Tuomari aloitti arvostelun vertaamalla Rockya ja Santtua keskenään. Meidän molempien yllätykseksi Rocky oli parempi ja jäi kisaamaan paneelipaikasta! Loppujen lopuksi Rocky sijoittui neljänneksi. Iloinen asia oli tietenkin se, että Santtu valmistui International Premieriksi :) Ja Rocky sai tarpeellisen ulkomaan sertin viimeistä titteliä varten. Illalla kohotimmekin maljat Santun valmistumiselle ja vähän myös Rockyn taannoiselle valmistumiselle :)

Seuraava yö meni myös vähän pätkittäin nukkuessa ja aamulla väsy oli melkoinen. Eikun aamupala naamariin ja näyttelypaikalle. Ilahduttavaa oli Rockyn aamuöinen pissa ja aamullinen kakka :D Ei tarvinnut niitä niin stressata kuten viime reissulla. Sunnuntaina tuomarina oli Sirpa Lindelöf. Oli mielenkiintoista kuulla hänen mielipide pojista, koska viime marraskuussa Turokissa Sirpa nominoi Santun :) Tällä kertaa Santun kauluri oli aika vaatimaton ja tuomaria miellytti enemmän Rocky kokonisuutena. Myös Rockyn pää sai kehuja. Niinpä Rocky voitti taas veljensä ja pääsi tp-valintaan. Siellä oli vastassa käytännössä samat kissat kuin viimeksikin, joten Rocky jäi taas neljänneksi. Tavoitteet kuitenkin täyttyivät ja reissu oli kaikin puolin onnistunut.

Turhaan panikoin veljesten kohtaamista, koska se meni tosi hyvin. Kissat eivät yrittäneet edes tapella, vaan tarkkailivat toisiaan pienen välimatkan turvin. Nyt Rockyn ulkomaan matkat on matkailtu tältä erää. Pakollisia näyttelymatkoja ei enää ole :) Mutta eiköhän kotimaa riitä taas vähäksi aikaa :D Tulipas tästä pitkä sepustus! Lopuksi vielä muutama kuva reissusta.