torstai 30. huhtikuuta 2015

Valmistujaiskuvat by Tessa

Äsken sähköpostiini kolahti Tessan ottamat kuvat Rockysta. Ja olipas ne ihania ❤ Tykkään todella paljon tuosta mustasta taustasta! Minulla oli hieman vaikeuksia valita haluamani kuvat, mutta lopulta päädyin näihin. Aika montahan niitä on :D Parissa kuvassa Rockylla on silmät aika suurena, mutta muuten kuvat ovat mielestäni onnistuneita :) Kaksi ekaa kuvaa ovat omia suosikkejani :)

Ps. Tartteis varmaan tehdä jotain huomisen Tallinnaan lähdön eteen :D

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Tallinna kutsuu

Niinhän siinä kävi, että tämä emäntä on hurahtanut näyttelytouhuun! Ja se tietää sitä, että taas on ulkomaansertiä haettava. Eteläinen naapurimme on siihen sopivan helppo paikka, joten sinne siis. Tarkemmin sanottuna näyttely on vappuviikonloppuna. Lähtö on siis perjantaina ja näyttelypäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Olen varannut matkat ja hotellin jo ajat sitten, joten se puoli on kunnossa. Matkasta tekee hieman erilaisen verrattuna viime syksyyn, Rockyn veljen Santun mukaan tulo :) Eli Santtu omistajineen tulee meidän mukaan. Viime reissussahan minulla oli mukana siskoni. Vähän jännittää, koska meillä on yhteinen hotellihuone ja laivalla yhteinen hytti. Mitenköhän veljekset tulevat toimeen?

Varasimme siis huoneen Viru-hotellista. En ole aikaisemmin siinä yöpynyt, mutta sijainti keskustassa oli yksi tärkeimmintä kriteereistä, koska meillä ei ole autoa mukana. Hotellin huoneet on myös juuri remontoitu, joten eiköhän pari yötä tuolla viihdytä :) Matkat varasin taas Tallinkilta kanta-asiakkuuden vuoksi. Erona viime reissuun on myös se, että matkustan Rockyn kanssa Helsinkiin junalla auton sijaan. Paikallisjunalla matka kestää n. 40 minuuttia, joten matka ei sinänsä ole kovin pitkä. Juna on kuitenkin Rockylle uusi kokemus ja paikallisjunat ovat meluisampia kuin kaukojunat. Mutta eiköhän siitäkin selvitä. Rocky on kuitenkin tottunut matkustamaan :)

Aina kun on jokin matka tiedossa, haluan aina selvittää kaikki asiat ajoissa ja valmistua huolella tulevaan. Olenkin jo mielessäni alkanut miettimään mitä kaikkea pitää muistaa ottaa mukaan :D Onneksi Santun omistaja hoksasi, että hänellä on tuplasturdi, joten minun ei tarvitse ottaa omaa sturdia ollenkaan! Se kyllä helpottaa tuota junassa matkustamistakin :) Tuplasturdiin saa väliseinän, jos kissat eivät ole ylimpiä ystäviä. Tämä on kyllä tosi hyvä juttu. Perus näyttelukamat osaan tietysti ottaa, mutta pitää varmaan varaksi ottaa turkinpesuaineet ja fööni jne. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu :D Olen ajatellut, että jos varautuu pahimpaan, mitään ei tapahdu :) Siskoni nauroi viimeksi, kun huomasi matkalaukkuni. Rockyn tavaroille oli keskikokoinen vedettävä matkalaukku ja omille tavaroilleni oli vain pieni Royal Canin-reppu :D Vedettävä lukku oli kyllä kätevä, varsinkin satamassa, kun joutuu kävelemään pidemmän matkan. Myös Rockyn rattaat olivat ihan tosi hyvät! Tavarat sai hyvin niihin eikä mitään tarvinnut kantaa käsissä :)

Ensi viikolla varmaan tulee vielä matkasta panikointipostausta :D Rocky on onneksi vielä täysin tietämätön tulevasta reissusta! Emäntä täällä panikoi ja Rocky ottaa rennosti :D

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

TUROK Turku 18.4.15

Eilinen päivä kului jälleen näyttelytunnelmissa. Tällä kertaa kohteena oli Turku. Aamu alkoi aikaisin ja jo kuuden aikaan oli startattava, jotta ehdimme ajoissa perille. Näyttelypaikkana oli aikaisemmasta poiketen Metsämäen ravirata. Paikka oli ihan hyvä vaikkakin tuomarointialueet olivat osittain ihan tukossa ja kissan kanssa oli välillä vaikea päästä tuomarin luokse. Päivä sujui kuitenkin ilman kommelluksia :)

Olin myös päättänyt kuvauttaa Rockyn taas ihanalla Tessalla valmistumisen kunniaksi. Etukäteen olin jo miettinyt kuvan taustaväriä ja mieltynyt tummaan. Ja tummahan siitä tuli :) Itseasiassa musta. Rockyn ollessa vaalea, niin tumma tausta toimii mielestäni tosi hyvin. Edelliset Tessan ottamat kuvat olen esitellyt omassa postauksessa. Niissähän tausta oli violetti, joka oli myös mielestäni hyvä väri Rockylle. Rocky poseerasi kuvissa hienosti ja välillä lähti vähän tutkimaan kuvaushuonetta. Kuvat saatiin otettua ja emäntä sai pitkän valinnan jälkeen valittua suosikit tilaukseen. Sitten olikin hyvin aikaa lepäillä ja odottaa omaa arvosteluvuoroa.

Tuomari Rockylla oli suomalainen Tellervo Kass. Hän on itsekin kasvattanut birmoja, joten odotin kovasti hänen tuomarointiaan. Hassua, mutta minua jännittää enemmän viedä kissa suomalaiselle tuomarille kuin ulkomaalaiselle :D Paikalla oli myös Rockyn veli Santtu (Canth's Xander), joten pojilla oli hieman kilpailuasetelmaa :) Sertikilpailua ei tullut, koska Santtu on käynyt vähemmän näyttelyissä, niin Rocky on ylemmässä luokassa. Mutta perusarvostelun jälkeen tuomari vertaa poikia keskenään ja päättää kumpi pääsee tp-valintaan. Tällä kertaa kisa oli aika tiukka ja tuomari tykkäsi molemmista. Lopulta kuitenkin turkinlaatu ratkaisi ja Rockylla se oli hieman parempi! Eli Rocky sai sertin ja eteni tp-valintaan. Siellä kuitenkin jäätiin kolmanneksi. Iltapäivällä saimme vielä Birmayhdistykseltä pokaalin Rockyn valmistumisen johdosta :)

Päivä oli tosi mukava. Samalla suunnittelimme tulevaa Tallinnan matkaa, nimittäin mukaan lähtee myös velipoika Santtu omistajansa kanssa. Veljekset pääsevät tekemään lähempää tuttavuutta sitten pentuaikojen :D Enää kaksi viikkoa ja sitten pääsemme matkaan!

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kauhukakara

Onkohan syy keväässä vai teiniangstissa, kun Rockylla on herännyt kiinnostus kaikkeen kiellettyyn tekemiseen?! Joka päivä saa olla kieltämässä, milloin johtojen syömistä, milloin verhojen "otsalaudan" raapimisesta! Meinaa emännällä mennä hermo huonoonkuntoon aika ajoin :D Lisäksi Iinestä on pakko kiusata ja siinä saakin pitää tavaroistaan kiinni, kun tämä kaksikko viilettää ympäri kämppää :D Elättelin jo toiveita, että Rocky olisi hieman aikuistunut. Se täyttää kesällä 2v, että eihän se nyt mikään ikäloppu vielä ole :D Olen myös kuullu, että nämä "punapäät" olisivat muita kissoja tempperamenttisempia.. Onko muilla kokemusta asiasta :D

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pihan valloitus

Eilen kissat pääsivät taas ulkoilemaan aurinkoisella säällä. Omalla pihalla kissat nauttivat lämpimästä auringosta ja Rocky tapansa mukaan syöksähteli ympäriinsä pihaa tutkien :) Iines ja Rambo halusivat hetken päästä sisälle, mutra Rocky viihtyi ulkona hyvin. Niinpä päätin lähteä omalta pihalra taloyhtiön pihalle Rockyn kanssa. Rocky olikin heti hyvin innoissaan tutkimassa uutta aluetta. Ja siinä saikin emäntä pysytellä perässä, kun Rocky paineli menemään :D Yhtään ei arasteltu autoja tai mitään, vaan hirveällä innolla tutkittiin uusia maisemia. Poika ei meinannut malttaa tulla sisälle ollenkaan :D Ekaa kertaa olin kissan kanssa ns. kävelemässä niin tuntui kyllä hieman oudolta :D Mutta hienosti Rocky käppäili menemään pihalla.

Viikon päästä onkin taas näyttely edessä. Tällä kertaa suuntana Turku :) Myös Tallinnan reissu lähestyy uhkaavasti :D Laitan lähempänä tarkempa reissusuunnitelmaa :)