sunnuntai 31. elokuuta 2014

Puntarointia

Tässä onkin pari viikkoa mennyt toipuessa Tallinnan reissusta :D Nyt syksyn kolkutellessa jo ovella, kaivoin puntarin esiin ja punnitsin kissat pitkästä aikaa. Rockya olen kyllä välillä punninnut, että näen painon kehitystä. Meillä on käytössä digitaalinen henkilövaaka.

Tässä päivän tuloksia:

Rambo 5,7 kg  (3v 1kk)
Rocky 4,1 kg (1v 1kk)
Iines 3,5 kg (3v 1kk)

Eniten yllätti Rambon tulos. Olen kyllä huomannut, että Rambo on jotenkin rotevoitunut eikä ole enää laiha luikku. Nytkin on kyllä normaalipainoinen, kylkiluut tuntuvat hyvin :) Rambon paino on ollut pitkän aikaa 5-5,2 kg. Sanotaan, että maatiaiset ovat täysikasvuisia vuoden ikäisenä, mutta mielestäni vasta nyt, kolmen vuoden iässä, Iines ja Rambo ovat aikuiskoossaan.

Myös Iines on saanut vähän lihaa luiden ympärille :) Iineksen paino on pyörinyt kolmen kilon tuntumassa, enimmillään 3,2 kg. Tuo 3,5 kg on mielestäni sopiva aikuispaino Iinekselle. Joten aika pieneksi sirpuksi Iines taitaa jäädä :) Ainakin verrattuna poikiin :D

Rockyn paino on nyt jäänyt junnaamaan tuohon neljän kilon tienoille. Luulisin kuitenkin, että tämä ei ole vielä lopullinen aikuispaino :) Ehkä kasvussa on nyt hiljaisempi vaihe. Tai kaikki energia on mennyt turkin kasvattamiseen :D Turkki kyllä hämää ja saa Rockyn näyttämään aika isolta. Kuitenkin tunnustelemalla huomaa, että maha on melkein kuopalla :D Rocky saa kyllä aina ruokaa kun on nälkä. Nytkin on possun sydäntä ja jauhelihaa sulamassa ❤ Rockyn kokoa on kyllä näyttelyssäkin aina kehuttu, joten eiköhän se ole birmaksi hyvässä painossa :) Kuvatessani kissoja Rocky innostui esittelemään purukalustoaan :D

maanantai 18. elokuuta 2014

FELIX Tallinna 16.-17.8.2014

Viime viikonloppu meni näytelmissä Tallinnassa. Kyseessä oli Rockyn ensimmäinen ulkomaanmatka ja hotelliyöpyminen. Paljon uutta siis pojalle :) Mukaamme lähti myös siskoni ja hyvä niin, ettei tarvinnut yksin mennä kissan kanssa.

Menimme Tallinnaan perjantaina iltalaivalla. Laiva oli Tallink Star ja oli mielestäni ihan hyvä valinta. Matka taittui kahdessa tunnissa. Tallinkilla on pakko ottaa lemmikkihytti, mikä osottautui ihan hyväksi asiaksi. Saimme laukut sinne ja Rocky pääsi vapaana tutkimaan hyttiä. Ei tarvinnut kuljetuskopassa tai rattaissa olla koko aikaa.

Hotellilla olimme illalla kymmenen jälkeen. Hotellina meillä oli Hotel Barons vanhassa kaupungissa. Emme halunneet satamahotelleihin juoppoörisiöiden sekaan, vaikka hinta olisi ollut hieman halvempi. Pari miinusta kyllä löytyi, nimittäin huoneessa ei ollut ilmastointia ja kadulla olevista pubeista kantautui yöllä meteliä huoneeseen. Varsinkin eka yö oli aika rankka metelin ja Rockyn levottomuuden takia.

Aamulla käytiin hotellinaamupalalla ja sitten kohti näyttelypaikkaa. Näyttely oli paljon pienempi kuin Suomen vastaavat! Tuomareitakin oli vain viisi. Eläinlääkärin tarkastuksessa ei ollut yhtään jonoa ja häkkipaikka löytyi helposti :) Meillä oli oma sturdi mukana, koska ajattelin sen olevan hygienisempää.

Lauantai oli kyllä pitkä päivä. Rockyn arvostelu oli vasta kolmelta iltapäivällä.. Onneksi Rocky nukkui suurimman osan ajasta. Tuomarina meillä oli Marina Vinkel. Hän piti Rockysta paljon. Jälleen kissan koko sai kehuja. Nykyään myös korvat alkavat olla parempaan päin eli hyvin asettuneet ikään nähden :) Rocky sai siis sertin ja valmistui International Prenieriksi!! Jipii! Paikalla oli myös vanhempi punatabbypoika eri luokasta, joten pojat kilpailivat vielä keskenään pääsystä TP- valintoihin. Odotetusti vanhempi birma pääsi jatkoon, mutta se ei meitä haitannut :) Rockylle oli jo tarpeeksi rankka reissu muutenkin ja päätavoite oli tietysti saada serti ja valmistua.

Sunnuntaina päivä alkoi jo aikaisemmin ja Rockyn arvostelu oli jo klo. 12! Birmat eivät kyllä ikinä ole niin aikaisin arvostelussa :D Sunnuntain tuomari oli Svetlana Stoliarova. Hän puhui aika huonosti englantia, joten itse arvostelusta ei saanut paljoa irti. Jälleen Rockyn koko oli hyvä. Väri on vielä kehittymässä, mutta pääasiassa positiivista palautetta. Tuloksena oli jälleen serti :) Lauantain tapaan vanhempi punatabbybirma pääsi TP- valintaan ja olikin sunnuntaina BIS-kastraattiuros! Emme siis huonolle hävinneet. Kiva kun birmatkin menestyvät paneelissa coonien ja norjalaisten seassa :) 

Kotimatka olikin jo melko raskas vähien unien takia. Rocky oli myös aivan väsynyt ja naukui kokoajan kärryissä ja kopassa :D Hytissä onneksi rauhoittui, kun pääsi vapaaksi. Automatkan kotiin Rocky nukkuikin jo ihan täyttä päätä :)

Rankkaa siis oli, mutta sertit saatiin :) Onneksi ei ihan heti tarvitse lähteä uudelle reissulle!

torstai 14. elokuuta 2014

Matkapanikoinnit

Huomenna se päivä sitten koittaa.. Nimittäin lähdemme Rockyn kanssa katsastamaan Tallinnaa kissanäyttelytunnelmissa :) Mukaan lähtee onneksi myös siskoni niin ei tarvitse yksin siellä pyöriä :D

Kohta onkin vuorossa kissan pesua ja laukkujen pakkaamista. Toivottavasti muistan ottaa kaiken tarvittavan mukaa :D Näyttelytähti ottaa vielä rennosti eikä tiedä mitään emännän matkajännityksestä :D