sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

SUROK Helsinki 26.7.14

Helteinen lauantai kului kissanäyttelyssä hikoillessa :D Paikkana oli Kaapelitehdas Helsingissä. Ja siellä oli KUUMA! Aamu oli vielä suhteellisen vilpoisa, mutta porukan lisääntyessä ja auringon porottaessa sisälämpötila nousi nousemistaan. Ihmiset ja kissat olivat iltapäivästä jo äärirajoilla kuumuutta sietäessään. Tässä tulikin hyvä oppitunti, kuinka viilennät kissaa näyttelyhäkissä.

-Häkkituuletin, kätevä viilentäjä näyttelyhäkin oveen

-Kylmäkallet, tämä oli meillä käytössä. Laitoin kylmäkalleja sturdin patjat ja sen päällä olevan viltin väliin. Hyvin pysyivät viileinä koko päivän.

-Voit tehdä myös itse kylmäkallen esim. limsapulloon vettä ja pakkaseen. Kestää useamman tunnin :)

-Vettä tulee olla tarjolla kissalle häkissä. Meillä Rocky ei kyllä pahemmin juonut, makoili vaan viileiden kylmäkallejen päällä.

Näyttelyssä kissan viilentäminen on siitä haasteellista, että turkkia ei voi kastella ollenkaan. Rocky kyllä nukkui rauhallisesti suurimman osan ajasta eikä läähättänyt kuin ihan aluksi ennen kuin laitoin kallet häkkiin viilentämään.

Näyttelypaikka oli kuumuutta lukkuunottamatta ihan hyvä. Häkkikäytävät olivat leveät ja tuomareiden luokse pääsi ilman suurempaa ruuhkaa. Myyntikojuja oli myös ihan kivasti, vaikka kuumuudesta johtuen ei jaksettu niissä paljoa kierrellä.

Aamulla saimme myös Birmayhdistykseltä tilaamani valmistumispokaalin! Yhdistyksen jäsenet voivat halutessaan tilata pokaalin kissan titteliinvalmistumisen kunniaksi yhdistyksen nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Pokaali on jäsenille ilmainen. Pokaalia ei postiteta vaan voit laittaa toivomusta mihin näyttelyyn tai muuhun kissatapahtumaan haluisit pokaalin toimitettavan. Kätevää!

Rockyn osalta näyttely sujui toivotulla tavalla eli tavoitteena oli saada serti. Ja se tuli :) Tuomarina meillä oli ranskalainen Henry Stephane. Tuomari tykkäsi Rockysta kovasti, varsinkin vartalo sai paljon kehuja. Myös turkki ja häntä miellyttivät. Hän kehui Rockya erittäin lupaavaksi. Rocky on kuitenkin vielä hieman teinari eli pää ei ole kasvanut samaa tahtia vartalon kanssa. Poskia pitäisi tulla lisää ja korvat ovat vielä hieman liian hallitsevat. Rocky sanoi kyllä tuomarille mielipiteensä kuumuudesta jurputtamalla ja vähän sähisemälläkin :D Antoi kuitenkin tuomarin tutkia ja nostella ihan hyvin :) Seteliin tuomari kirjoitti yleisvaikutelmaksi "A bit nervous but sweet" :D

Rocky sai siis sertin ja pääsi myös tp-valintaan. Tuomarilla oli todella vähän kastraattiuroksia, joten tp:ssä oli vastassa ainoastaa yksi uros. Tämä oli kuitenkin jo 8 vuotias birmaherra eikä Rockysta ollut kauheasti vastusta sille. Tp:n lopuksi tuomari sanoi vielä mulle, että sinulla on hieno kissa! Poskien tarvitsee vain kasvaa hieman lisää :) Se kyllä lämmitti emännän mieltä ❤

Päivä meni siis suunnitelmien mukaan, koska tärkein oli tuo serti. Niinpä elokuussa Tallinnassa Rockylla on mahdollisuus valmistua International Premieriksi ja saada vielä toisena päivänä kolmanteen titteliin vaadittava ulkomaanserti :)

Lopuksi vielä käyttäjäkokemuksia lemmikkirattaista! Ne olivat kyllä tosi hyvät! Todella kevyet työntää ja niihin sai pakattua kampetta kyytiin, ettei kaikkea tarvinnut itse kantaa. Tärkeimpänä tietysti Rocky viihtyi hyvin rattaissa. Sieltä näkee hyvin ympärilleen monista eri ikkunoista ja tilaa on makoilla ja istua miten päin vaan :) Rattailla oli kiva mennä odottamaan omaa vuoroa tuomarille. Suosittelen lämpimästi!

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hullun kissanaisen tunnusmerkki

Tämä jos mikä on leimannut minut hulluksi kissanaiseksi lähipiirini keskuudessa, nimittäin tilasin Rockylle lemmikkirattaat!! Haha! Olen jo pitkään niitä katellut näyttelyissä ja todennut ne aika käteviksi :) Nyt sain viimein itekin tilattua ne. Tilaus lähti jälleen Zooplussalle, josta löytyi kohtuu hintaiset ja vielä pojalle sopivan väriset rattaat.

Kauempaa katsottuna nuo rattaat näyttävät ihan lasten rattailta! Mutta Rockyhan on mun vauva niin tarvitseehan vauva omat rattaat :D Vakavasti puhuen tilasin rattaat puhtaasti käytännön syistä. Näyttelyissä käyn aika paljon yksikseni, joten kaikki kamat on yksin roudattava. Ja yllättävän paljon sitä aina on mukana, vaikka olen oppinut aika hyvin karsimaan verrattuna ensimmäisiin näyttelyihin. Ja kaiken lisäksi Rocky on tullut painavammaksi :D Kaikista hirveintä on hikipäässä raahata kaikki kamat autosta näyttelypaikalle ja sit vielä jonottaa ties kuinka kauan kamojen ja kissan kanssa eläinlääkärille ja ehkä vielä erikseen ilmottautumiseen.

Nyt saan Rockyn kärryn kyytiin ja kamoja vaunujen alla olevaan koriin. Todelliseen testiin vaunut pääsevät jo lauantaina Helsingin näyttelyssä :) Rattaat menevät myös näppärästi kasaan säilytystä ja kuljetusta varten. Pieni testiajelukin suoritettiin kotona Rockyn kanssa ja ihan rauhassa poika katseli maisemia rattaiden kyydissä :) Todellinen testiraportti julkistetaan näyttelyn jälkeen :)

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Ulkona on kivaa

Meillä kissat pitävät kovasti ulkoilusta. Palvelusväki vaan on ollut aika laiskaa näin helteellä, niinpä päivittäisiä ulkoilureissuja ei ole tehty. Viime reissusta innostuin ottamaan taas kuvia :)

Pitkästä aikaa keksittiin ottaa esille Robofish, joka oli Iineksen ja Rambon suosikki viime vuonna. Rocky ei ollutkaan vielä moista nähnyt aikasemmin. Ja olihan siinä ihmettelemistä, kun kala uiskenteli sangossa :D Varsinkin pojat jaksoivat kalaa ihmetellä, Iines ei siinä kuumuudessa viitsinyt vaivautua moiseen :D Sanko oli vähän turhan korkea astia tähän tarkoitukseen.. Aikaisemmin olemme sisällä olleet Robofishin kanssa ja silloin on ollut käytössä matala pesuvati. Tästä on myös postaus tehty blogiin aikaisemmin :)

Meidän ohjelmassa onkin ensi viikolla näyttely Helsingissä Kaapelitehtaalla. Olemme paikalla Rockyn kanssa lauantaina :)

lauantai 12. heinäkuuta 2014

PetsGo

Facebookissa huomasin ilmoituksen, jossa haettiin eläinbloggaajia arvioimaan uuden nettikaupan palveluja. Nettikauppa on PetsGo -eläintarvikekauppa. Olen aina kiinnostunut tutustumaan uusiin lemmikkikauppoihin, joten tartuin ilomielin mahdollisuuteen :)

PetsGo-nettisivut olivat kivannäköiset ja mukavat käyttää. Tuotteet oli hyvin ryhmitelty selkeiden otsikoiden alle, joten sivuilta löytää nopeasti etsimänsä. Itse arvostan lemmikkinettikaupoissa hyvää valikoimaa ja täällä se toteutui aika hyvin. Vielä on varaa lisätä valikoimaa ainakin kissapuolelle :) Kissoille oli tarjolla ruuan lisäksi monenlaisia tarvikkeita ja leluja.

Meillä oli kissojen ruokakaappi aika tyhjillään, joten keskityin tilaamaan ruokaa :) Ostoslistalle päätyivät:
-Miamor lohi ja kana hyytelöpusseja
-Royal Canin Intense Beauty ja Instinctive jelly pusseja
-Schmusy Nature's Menu nauta-siipikarjapusseja

Paketti oli hyvin paketoitu ja kaikki tuli perille ehjänä :) Lisäksi pakettiin oli pakattu yllätykseksi kaksi pehmopalloa kissoille :) Olen tottunut tilaamaan ruokaa isommissa erissä, koska se tulee halvemmaksi eikä tarvitse joka viikko olla tilaamassa. PetsGo:ssa se ei ollut ainakaan vielä mahdollista vaan märkäruoka tilataan yksittäisinä annospusseina. Niinpä myös paketista paljastui 48kpl annospusseja irrallisina. Onneksi minulla oli jäänyt talteen pahvikotelo vanhoista ruuista niin sain ruuat kätevästi kaappiin :) Kolme kissaa kuitenkin syövät niin paljon, että tilaan mielelläni ruuat isommissa erissä.

Tilauskokemus oli kaikkineen miellyttävä ja toimitus nopea. Plussaa myös Smartpost mahdollisuudesta ja ilmaisesta toimituksesta! PetsGo:ssa minimi tilausraja on 19€, mutta se tulee kyllä helposti täyteen, varsinkin kun olen tottunut tilaamaan enemmän kerralla :)

Joko olette tutustuneet tähän uuteen nettikauppaan?

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Rocky 1v

Rocky on vuoden vanha! Tai täytti kyllä jo eilen, mutta palveluskunta oli mökkeilemässä ja palasi vasta tänään niin synttäripotretit voitiin ottaa vasta tänään :) Uskomatonta, että pikku-Rockysta on kasvanut jo iso poika :) Punnitsin pojan äsken ja vaaka näytti 4,3kg! Aika hyvin mun mielestä :) Iso jötkäle se jo on.. Tuntuu, että jo muutaman päivän mökkireissun jälkeen Rocky oli kasvanut jonkin verran :D

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Iines ja Rambo 3 vuotta

Tänään kauhukaksikkomme Iines ja Rambo täyttävät 3 vuotta :) Nyt olen huomannut, että kaksikko on hieman aikuistunut kun vertaa Rockyyn. Vaikka kyllä tästäkin kaksikosta vauhtia löytyy! Iines on selvästi pomo ja Rambo tyytyy seurailemaan sivummalta :)

Tänään sisarukset saivat aamupalaksi ison kasan raksuja joita rakastavat :) Lisäksi käytiin koko porukalla ulkoilemassa takapihalla :) Nyt voikin illan lepäillä kissakavereiden kanssa :)