torstai 29. toukokuuta 2014

Helatorstain vietto

Meillä ei ihmiset vietä Helatorstaita mitenkään erikoisesti. Myös kissat ovat melko laiskoja tänään ja pieniä pyrähdyksiä lukuunottamatta ovat vain makoilleet vaihtuvissa paikoissa :)

Aamulla ensin Rambo tuli viereeni nukkumaan ja pian myös Rocky änkesi siihen, joten Rambon oli luovutettava paikkansa pikkuveljelle :D Taitaa Rambo jäädä Rockyn jalkoihin valtataistelussa. Iines pitää kuitenkin kovaa kuria pojille :D Iines myös ilmoittaa kova äänisellä sähinällä ja murinalla, jos pojat menevät liian pitkälle jahtausleikeissä :D Edelleen välillä Rocky kömpii Iineksen viereen nukkumaan :) Pienenä pentuna teki sitä enemmän. Tässä vielä tänään otettuja kuvia klaanista :)

maanantai 26. toukokuuta 2014

ERY-SYD Hyvinkää 24.-25.5. 2014

Helteinen viikonloppu kului jälleen näyttelytouhuissa. Tällä kertaa helpotusta toi näyttelyn sijainti eli kotikaupungissa Hyvinkäällä, joten matkoihin ei mennyt aikaa ollenkaan! Lisäksi näyttely oli drive in- tyyppinen eli siellä ei tarvinnut olla koko päivää! Käytännössä tämä tapahtuu siten, että vahvistuskirjeen mukana oli tieto tuomareista. Lisäksi jokaisella rodulla ja värillä oli arvioitu arvostelun alkuaika. Tuomari ei saanut aloittaa kyseisen värin arvostelua ennen ilmoitettua aikaa.

Näytteilleasettajien piti kuitenkin huolehtia, että ehtivät eläinlääkärin tarkastukseen ennen arvostelua. Tarkastus oli auki koko päivän, joten heti aamusta ei tarvinnut tulla paikalle. Tämä oli kyllä tosi hyvä, ettei tarvinnut koko päivää olla kuumassa näyttelyhallissa.

Lauantaina Rockylla oli tuomarina Pia Nyman. Tuomari tykkäsi Rockysta kovasti. Kehui turkkia ja vartalon rakennetta. Kuitenkin Rocky on vasta 10kk, joten on vielä aika junnunnäköinen :) Serti saatiin onneksi ja niinpä Rocky valmistui Premieriksi! Jipii! TP-valintaan ei päästy, koska tuomarilla oli jo sinne menossa useampi kastraattiuros. Rocky-vauva ei niille vielä pärjää :D Serti oli kuitenkin se tärkein ja se onneksi tuli! Ruusukkeeseen olin hieman pettynyt.. Ne olivat kaikki ihan samanlaisia! Vain tarra laitettu kuvaamaan sen arvoa. Sertistä sai siis ihan samanlaisen kuin Premierista.. No tilaan kuitenkin Kissaliitolta sen ison ruusukkeen :) Olen vaan niin materialisti :D Saatiin lähteä näyttelypaikalta, kunhan arvosteluseteli saatiin käteen.

Sunnuntaina tuomarina oli Kristiina Rautio. Jälleen saatiin melkein sama arvostelu eli runko hyvä, mutta muuten on aika junnu vielä :) Häntä sai myös kehuja :) Serti saatiin, mutta taaskaan ei ollut asiaa TP-valintaan isojen poikien sekaan.

Olen tosi tyytyväinen viikonlopun tulokseen, koska sertejä lähdettiin hakemaan ja ne saatiin. Premier-titteli oli tietysti myös tavoite ja tulihan se :) Nyt meillä on pari kuukautta taukoa näyttelyistä eli seuraavan kerran menemme luultavasti Surokin näyttelyyn Helsinkiin.

Ajatuksissa siintää myös mahdollinen Tallinnan reissu, koska Rocky voi saada enää yhden kotimaan sertin, jonka jälkeen tulee stoppi. Elokuussa olisi Tallinnassa näyttely, mutta vähän sinne jännittää lähteä. Varsinkin jos yksin joudun lähtemään. Onhan niitä myös valmismatkoja, mutta pitää vielä selvittää tarkemmin asioita :) Kameraa ei taaskaan ollut mukana, joten kuvia on tosi niukasti.

maanantai 19. toukokuuta 2014

Studiokuvia by Tessa

Vihdoinkin sain sähköpostilla Tessan ottamat kuvat! Kuvathan otettii Tampereen näyttelyssä :) Tessa on latvialainen valokuvaaja, joka kiertää kissanäyttelyissä kuvaamassa kissoja studiotyyliin. Ja hinnat ovat todella edullisia! Itse saa valita taustapahvin värin ja sitten vain kuvataan. Session jälkeen valitaan otetuista kuvista ne, jotka halutaan ja ne tulevat sähköpostilla noin kahdessa viikossa. Meillä meni vain reilu viikko :)

Tässä nyt Rockyn kuvia :)

maanantai 12. toukokuuta 2014

PIROK Tampere 10.-11.5. 2014

Äitienpäiväviikonloppu kului meillä näyttelypuuhissa. Määränpäänä oli Tampere. Tällä kertaa olin molempina päivinä yksin Rockyn kanssa liikenteessä, joten kuvia on niukasti :) Perille löydettiin hyvin ja oltiin tosi ajoissa paikalla, joten vältettiin ruuhkat eläinlääkärintarkastuksessa. Saatiin taas hyvä paikka tuttujen birmaihmisten vierestä :)

Rocky täytti siis lauantaina 10 kk, joten olimme nyt ensimmäistä kertaa "isojen poikien"- sarjassa eli kastraattiluokassa. Lauantaina tuomarina oli latvialainen Linda Sviksa. Rocky oli tällä kertaa hieman jurputtava ja mariseva. Onkohan teini-ikä puhjennut todenteolla :D Tuomaripöydällä kuitenkin Rocky käyttäytyi, vaikka hieman jurputtikin. Saatiin kehuja koosta ja vartalon mittasuhteista. Muutenkin tuomari tykkäsi kovasti ja sanoi poikaa lupaavaksi. Rocky sai siis ekan sertin ja pääsimme TP- valintaan, jossa vastassa oli curli ja cooni. Odotetusti upea cooni pääsi paneeliin. Kastraattiluokassahan ikähaitaria voi olla todella paljon, joten arvasin ettei Rocky pärjää täysikasvuisia poikia vastaan :) Vuoden päästä voi olla jo ihan eri tilanne, kunhan Rocky miehistyy vielä lisää.

Kävimme myös Tessan kuvauksessa oikeastaan jo ennen arvostelua, koska siellä sattui olemaan heti vapaata :) Hienoja kuvia tuli, joita laitan tännekin esille kunhan tulevat.

Sunnuntaina meinasi väsy painaa ainakin emäntää, kun euroviisutkin oli pakko katsoa :D En olisi millään jaksanut lähteä yksin taas ajamaan, mutta pakko oli kun jätin häkin ja muut kamat näyttelypaikalle :D Eikun kissa kantoon ja menoksi. Ja onneksi tuli lähdettyä! Sunnuntaina oli Birmayhdistyksen järjestämä birmojen erikoisnäyttely tavallisen arvostelun lisäksi. Tästä johtuen birmat arvosteltiin ekoina kaikilla tuomareilla. Niinpä heti aamusta sai kärkkyä omaa vuoroa.

Meillä oli tuomarina tanskalainen Hanne-Sofie Sneum, joka tuntuu olevan oikea birmaihminen :) Rocky sai kovasti kehuja ja tuomaria näytti miellyttävän erityisesti punainen naamioväritys. Saimme taas sertin ja kutsun TP-valintaan, jossa olisi siis vain birmoja, koska birmoilla oli sunnuntaina oma paneeli. TP-valinnassa oli kaksi muuta birmaa Rockya vastaan ja kävi kuten lauantainakin. Eli Rocky on vielä niin nuori, ettei pärjää isompia poikia vastaan. Tuomari kuitenkin kehui Rockya kovasti ja sanoi sen vaan tarvitsevan vielä vähän aikaa kasvuun :) Arvostelusetelissäkin luki "super charming boy".

Iltapäivällä oli vielä birmayhdistyksen järjestämät erikoisluokat eli ihan leikkimieliset kisat :) Luokkia olivat: sinisimmät silmät, parhaiten laitettu turkki, mahtavin häntä, kuin kaksi marjaa, näyttelyn vanhin birma ja yleisöäänestyksellä ratkaistava kaunein häkki. Rockyn ilmoitin mahtavin häntä kisaan. Vähän kyllä jo aloin epäröimään vienkö sitä ollenkaan kisaamaan, kun jurputti melko lailla päivällä. Ruokaa saatuaan Rocky kuitenkin kävi nukkumaan. En tosin meinannut raaskia herättää toista häntäkisaa varten. Onneksi vieruskaverit kannustivat menemään kisaan ja niin nappasin pojan viime tingassa syliin kesken unien ja kiikutin arvosteltavaksi. Osallistujia oli kymmenkunta ja seisoimme kaikki ympyrässä ja tuomari valitsi ensin neljä parasta jatkoon. Rocky pääsi jatkoon vaikka koko ajan jurputti sylissä ollessaan :D Lopuksi valittiin voittaja ja sehän oli Rocky! Jipii!! Olin ihan äimänä! Palkinnot olivat huikeat eli saatiin mahtava pokaali ja diplomi sekä Royal Canin-reppu, jossa oli ruokaa. Lisäksi saatiin vielä lahjakortti Tessan kuvaukseen eli kolme kuvaa ilmaiseksi! Jee! Kannatti siis aamulla lähteä vaikka ei huvittanut aluksi :)

Viikonloppu oli oikein mukava ja Rockylla siis tuloksena kaksi sertiä. Enää tarvitaan yksi niin Rocky valmistuu ekaan titteliin :) Ja siihen on mahdollisuus heti kahden viikon kuluttua kotikisoissa Hyvinkäällä :) Katsotaan miten käy :)

perjantai 9. toukokuuta 2014

Uusi kiipeilypuu

Meillä alkoi olohuoneen vanha kiipeilypuu hajoamaan käsiin, joten oli aika hankkia uusi. Halusin, että uusi puu ylettäisi kattoon asti ja oli muutenkin mahdollisimman suuri. Meillä on melko pieni asunto, joten kissoille tarvitaan tilaa myös ylöspäin :)

Jonkin aikaa metsästin sopivaa puuta, koska luottonettikauppani Zooplussan valikoima ei tässä asiassa vakuuttanut. Lopulta löysin etsimäni Lemmikkistoresta. Puu on livenä kyllä melko vaikuttavannäköinen! Puu on siis nimeltään pilvenpiirtäjä. Värivaihtoehtoja oli kaksi: ruskea ja harmaa, joista valitsin harmaan. Netissä ei ollut kuvaa harmaasta, mutta livenä se on oikestaan hieman siniharmaa.. Aika tumma kuitenkin. Eli ihan ok meille :)

Kokoamisessa meni kahdelta ihmiseltä noin kaksi tuntia! Kissat myös hieman avustivat :D Kissat tykkäsivät puusta kovasti ja Iines meni heti iltaunille pussukkaan, kun vanhasta se lempiosio meni rikki joku aika sitten :)

Mutta antaa kuvien puhua puolestaan :)