sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen viettoa

Pääsiäinen on kohta ohitse, joten blogiin voisi myös jotain kirjoitella :)

Meillä vapaapäivät on vietetty lähinnä kotosalla. Kissoilla meno on ollut sen verran vauhdikasta, että toinen isoista kiipeilypuista meni rikki :D Tuo on ollut kyllä pidempään jo hutera, joten nyt voin onneksi tilata uuden :) Tänään laitoin uuden puun tilaukseen. Mutta kirjoitan siitä tarkemmin, kunhan paketti saapuu.

Tänään kissat pääsivät jälleen ulkoilemaan, koska ulkona oli niin lämmintä :) Rocky ei pelkää ollenkaan valjastelua, vaan liikkuu rohkeasti ympäri pihaa. Iines ja Rambo nauttivat myös lämpimästä ilmasta :) Rauhaisaa Pääsiäisen loppua kaikille!

lauantai 12. huhtikuuta 2014

TUROK Turku 5.4.2014

Näyttelyinnostus on todenteolla rantautunut meille! Tällä kertaa vuorossa oli Turku. Lähdimme siskoni kanssa matkaan heti aamutuimaan, jotta ehtisimme eläinlääkärin tarkastukseen ennen viimeistä ruuhkaa. Ja ihan hyvin onnistuimme saapumaan paikalle ajoissa. Vähän aikaa jouduimme jonottamaan, mutta melko sujuvasti jono eteni. Tilannetta helpotti myös se, että Rockyn kasvattaja oli varannut meille jo häkkipaikan, koska paikat eivät olleet valmiiksi numeroituja. Niinpä pääsimme "omiemme" joukkoon :) Meidän paikalta oli myös lyhyt matka tuomarille, joten sekin oli plussaa! Siispä häkki pystyyn ja Rocky sinne lepäilemään :)

Sitten olikin vuorossa perinteinen paikkojen tsekkaus ja myyntikojujen kiertely :) Ostettavaakin löytyi, nimittäin ostin Sturdin kokoontaitettavan hiekkalaatikon ja "toilettilaukun", jossa voi säilyttää Rockyn harjat ja kammat sekä muut tärkeät trimmausjutut :) Paikalla oli myös kissavalokuvaaja Tessa ja laitoinkin nimen listaan, että päästään Rocky kuvauttamaan. Olen nähnyt Tessan ottamia kuvia, joten odotin innolla millaisia Rockysta saataisiin aikaiseksi. Vähän piti jännittää osuuko arvostelu ja kuvaus päällekäin, mutta kuvausjono eteni nopeammin ja kaikki näytti hyvältä. Odotimme kuvaushuoneen ulkopuolella ja juuri kun olisi ollut meidän vuoro, avustaja tuli sanomaan, että he pitävät nyt noin puolen tunnin tauon!! Kiva kiva.. Tiesin, että Rockyn arvostelu olisi myös samoihin aikoihin, joten palasimme pettyneinä häkin luokse kyttäämään tuomarin edistymistä. Tuomarikin piti tietysti kahvitauon, joten Rockyn arvostelu meni reilusti iltapäivän puolelle.

Lopulta pääsimme tuomarin pakeille :) Tällä kertaa meillä oli tuomarina Charles Spijker. Rocky käyttäytyi hyvin ja tuomari tykkäsi kovasti. Kaikki oli oikeastaan hyvää, vaikka tuomari sanoi, että onhan tämä vielä selvästi nuori uros :) Kovasti kehui lupaavaksi kissaksi :)

Odotellaan omaa vuoroa

Kauanko vielä pitää odottaa??


Aika pitkään kuitenkin tuomari mietiskeli ja tutkaili Rockya. Yritti jopa saada Rockya hyppäämään syliinsä, mutta siihen Rocky ei suostunut :D Tuttuun tapaan Rocky myös tutkaili pöydällä olevia esineitä tarkasti. Vähän piti jopa murista tuomarin huiskukepeille :D Taisi toisten kissojen tuoksut ärsyttää :D






Tui, tui, tui


Rocky oli siis ainut oman värinsä edustaja, joten odotetusti tulokseksi tuli EX1 :) Saimme  myös kutsun TP-valintaan. Kun päästiin omalle paikalle, pitikin heti tutkia montako nuorta meidän tuomarilla oli yhteensä eli kuinka monta vastustajaa mahdollisesti olisi TP-valinnassa. Eikä niitä ollut kuin kaksi! Onneksi TP-valinnat alkoivat melko pian meidän arvostelun jälkeen niin ei tarvinnut kauaa jännittää :) Yllätys olikin melkoinen, kun TP-valinnassa selvisi, että kaksi muuta nuorta eivät olleetkaan kilvassa mukana. Toisin sanoen tuomarin mielestä ne eivät olleet niin hyviä, että olisi halunnut ne pyytää TP-valintaan :) Rocky oli siis ihan yksin. Siinä sitten oltiin pienen yleisön edessä ja tuomari perusteli valintaansa sillä, että Rocky oli hyvin lupaava nuori mies :) Niinpä tuomari nominoi Rockyn tuomarin parhaaksi nuoreksi ja pääsimme paneeliin! Uskomatonta! Jo toinen kerta paneelissa!!

TP-valinta


TP/NOM mitali

EX1 palkintoruusuke
Suunnattiin taas häkille odottamaan paneelin alkua ja kertomaan hyvät uutiset muulle jengille :) Kasvattaja oli tietysti hyvin innoissaan ja ylpeä Rockysta. Hän oli assarina näyttelyssä, joten hän myös sai esittää Rockyn paneelissa. Istuimme rauhassa häkin luona, koska II-kategoria oli paneelissa vasta ihan viimeisenä. Yleensä paneelin aikana aina kuulutetaan, milloin mitäkin kissoja saa viedä paneelihäkkeihin. Vaan nytpä ei kuulutettu :D Yhtäkkiä joku mies tuli meidän luo ja kysyi, osoittaen Rockya, olemmeko menossa paneeliin. Vastasin kyllä ja mies sanoi, että kissan pitäisi jo olla häkissä!! Sit tulikin kiire! Äkkiä sutaisin Rockyn turkkiin hieman sähköisyydenpoistajaa ja kiikutin pojan häkkiin. Todellisuudessa ehdittiin vielä ihan hyvin, kun oli vielä pari ryhmää ennen nuoria. Sitten vaa jännättiin miten pojan käy. Rocky taisi olla jo aika väsynyt, koska hieman sähisi kasvattajalle ja tuomareille, jotka tutkivat Rockya. Ei kuitenkaan huitonut tassuilla tai mitään. Emme saaneet yhtään ääntä paneelissa, mihin olin jo varautunut. Paneelissa on aina niin monta hienoa kissaa :) Hieno kokemus silti! Seuraava paneelipaikkaa voikin olla kiven takana, koska Rocky siirtyy aikuisten sarjaan kastraattiluokkaan, jossa on ikähaitaria todella paljon.

Paneelissa



Päivän tulos oli siis EX1 TP+NOM <3 Hyvä Rocky! :) Seuraava näyttely on noin kuukauden päästä Tampereella, missä on suununtaina myös birmojen erikoisnäyttely!