sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kaverikolmikko

Huomasin juuri, että lähiaikoina blogin päätähtenä on ollut lähinnä Rocky! Iines ja Rambo ovat jääneet huomaamatta sivummalle. Tämä tietysti selittyy osaltaan sillä, että Rocky on uusin tulokas ja pennun kasvusta ja laumaan sopeutumisesta on ollut luonnollista kirjoittaa :) Lisäksi näyttelyharrastuksen aloittamisesta oli pakko kirjoittaa ;D

Iineksen ja Rambon elo on ollut melko entisenlaista, vaikkakin Rockyn tulo laumaan oli aluksi järkytys :) Nykyään kolmikko on hyvää pataa keskenään ja tänäänkin seinät ryskyivät, kun klaani ravasi ympäri kämppää :D

Rocky ja Iines ovat lähentyneet ehkä enemmän kuin Rocky ja Rambo. Usein Rocky esimerkiksi kömpii kesken unien Iineksen kanssa samaan pesään, vaikka olisi aluksi nukkunut omassa paikassa :) Iines myös tykkää pestä Rockya :) Rambosta Rocky on taas saanut hyvän painikaverin. Nyt kun Rocky on jo kasvanut ihan kivasti, se pystyy painimaan tasaväkisemmin. Rambo on aina ollut yksinnukkuja, mutta välillä pojat saattavat nukkua lattialla lähekkäin :)

Rambo on myös innostunut syömään raakaa lihaa Rockyn innostamana :) Iines on aina syönyt lihaa jonkin verran. Luonteeltaan Rambo on herkkä tarkkailija, joka kuitenkin innostuu uusista leluista ja pelailee niillä mielellään. Kuitenkin Rambo myös luopuu omasta lelusta helposti, Rocky tai Iines varastaa sen. Rambo pyörii mielellään omien ihmisten jaloissa ja puskee kovasti :) Vieraita kohtaan ollaan aluksi epäileväisiä ja tarkkaillaan kauempaa ennen kuin uskalletaan tulla tekemään tuttavuutta.

Iines on aina ollut porukan pomo. Tämä temperamenttinen neiti tietää mitä tahtoo ja pitää siitä kovaa meteliä niin kauan, että viesti menee perille :D Iines on kooltaan kohta lauman pienin ja joutuu jo nyt usein tahtomattaan poikien kiusaamaksi. Iines osaa kyllä puolustautua ja menee yleensä "turvaan" tv-tason hyllylle, johon varsinkin Rambon on hankala päästä. Sisarusten välillä on aina aikaajoin pientä kahnausta, mutta ne ovat ohimeneviä :)

Rocky on osoittautunut todella rohkeaksi pennuksi. Se haastoi painissa jo alkuaikoina pelottomasti  monta kiloa painavamman Rambon :D Rocky myös puolustaa lelujaan, millä on leikkimässä ja usein varastaa myös muilta. Jopa Iines usein antaa periksi nuoremmalle :D Saas nähdä mitä tuosta pojasta vielä tulee :)

Kuvat ovat tänään aamupäivä otettuja :)

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Rockyn kastraatioyritys

Tälle päivälle oli siis varattu aika Rockyn kastraatioon. Puolilta päivin saavuimme paikalle ja pääsimme eläinlääkärin pakeille. Hän alkoi tutkia Rockya ja varsinkin kiveksiä, jolloin kävi yllättäen ilmi, että toinen kives ei ole laskeutunut. Tai oikeastaan se on ollut laskeutuneena, mutta jossain vaiheessa vetäytynyt takaisin.. Että kiva kiva.. Kun käytin Rockya tehosterokotuksella, kivekset tutkittiin ja ne oli ok.. Tämä oli siis noin 2kk sitten. Lääkärin mukaan välillä nuorilla pennuilla kivekset vaeltelee ja tuntuu että ne ovat laskeutuneet, vaikka eivät olekaan. Koirilla piilokives on paljon yleisempää kuin kissoilla.

Lääkäri sanoi oikeastaan heti, että meille on varattu aika vaan normaaliin kastraatioon, joten tänään ei ehditä leikata. Tai olisi ehkä ehtinyt jossain välissä, mutta Rocky olisi pitänyt jättää koko päiväksi sinne odottamaan ja pääsisi kotiin vasta illalla.. Siispä päädyin varaamaan uuden ajan tammikuun loppuun, heti Lahden näyttelyn jälkeen.

Tuo lähestyvä näyttely myös vaikutti päätökseeni varata uusi aika, koska leikkausalueelta joudutaan ajamaan karvoja aika isolta alueelta.. Siis mahan puolelta. Lisäksi tähän isompaan haavaan tulee tikit ja saadaan kipulääkkeet kotiin ym. Kaikki tämä yhteensä kuulosti siltä, että parempi ottaa aikalisä ja varata uusi aika. Silloin voi olla varma, että henkilökunta on varautunut isompaan toimenpiteeseen.

Lahden näyttelyn lisäksi en ole vielä ilmoittautunut muihin näyttelyihin, joten heti sen jälkeen on varmasti hyvä mennä leikkaukseen. Seuraavat meitä kiinnostavat näytelmät ovat Salossa maaliskuun lopulla, joten Rockylle jää hyvin toipumisaikaa :) Lääkäri ei, enkä minäkään, osannut sanoa vaikuttaako karvojen ajelu vatsanpuolelta näyttelymenestykseen pentuluokassa.. Onko lukijoissa viisaampia? :) Lisäksi lääkäri sanoi, että kipulääkkeiden käyttö toimenpiteen jälkeen aiheuttaa karenssia näyttelyyn ainakin koirilla. Kissoista ei osannut sanoa varmasti. Sanoi, että koirilla tulee kai 1kk karenssia ennen kuin voi taas osallistua näyttelyyn.

Yhtä kaikki, tämänpäiväinen leikkaus jäi siis vain haaveeksi ja uusi yritys on 28.1. :) Rocky on onneksi onnellisen tietämätön omista kivesongelmistaan ja siitä aiheutuvista leikkausmuutoksista :)

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Compact Care Crystal blend

Syksyllä lupailin kyseisestä hiekasta arviointia ja tässä se nyt olis. Olen käyttänyt Compact care- hiekkaa aikaisemminkin, mutta tämä Crystal blend on uusi tuttavuus. Hajustamaton ja vauvatalkin tuoksuinen ovat olleet ihan hyviä. Crystal blendiä suositellaan monikissatalouksiin, vaikka mielestäni kaikki kolme vaihtoehtoa sopivat tällaisiin koteihin yhtä hyvin :)

Crystal blend eroaa kahdesta muusta sillä, että hiekan seassa on sinisiä kiteitä, jotka sitovat hajuja vielä tehokkaammin kuin pelkkä hiekka. Aikaisemmin meillä on ollut käytössä Golden grey master- hiekka, jossa on myös sinisiä kiteitä. Meillä kissat eivät niitä ole vierastaneet, joten uskalsin kokeilla tätä.

Hajunpitokyky Crystal blendissä on mielestäni tosi hyvä. Meillä on siis kolme kissaa ja kaksi hiekkalaatikkoa. Tällä hetkellä nuorin kissa on vielä leikkaamaton, mutta leikkausaika on jo varattu. Vanhemmat kissat ovat leikattuja. Varsinaisesti siis kollin pissanhajusta ei ole kokemusta enkä osaa sanoa kuinka hyvin hajut silloin pysyvät poissa, mutta meidän tarpeisiin toimii loistavasti.

Hiekassa on kevyt "kenzokukan" tuoksu. Tuoksu on mielestäni tarpeeksi mieto ja samalla raikas. Kissat eivät tuoksusta ole välittäneet yhtään vaan käyttäneet hiekkaa samalla lailla kuin aikaisempiakin.

Monille tärkein asia paakkuntuvassa hiekassa on tietysti se pakkuuntumiskyky. Tässä hiekassa se on mielestäni varsin hyvä. Jos lapioi paakut heti pissaaminen jälkeen, niin ne jää hieman pehmeiksi. Kuivuttuaan ne pysyvät mielestäni hyvin kasassa.

Hinta-laatusuhde on todella hyvä ja ostankin hiekkaa nykyään paljousalennuksella. Compact carea myy ainoastaan Musti ja Mirri. Joten ei varmasti ole mikään salaisuus, että sieltä saa kyseistä hiekkaa  parhaalla alennuksella ostamalla 8 säkkiä 100€. Yhden säkin (14kg) hinnaksi tulee tällöin 12,50€. Ei paha mielestäni. Syksyisestä postauksestani näkee viimeksi ostamani satsin ja nyt on kaapissa puolitoista säkkiä vielä jäljellä. Eli varsin riittoisaa ainakin meillä kolmella kissalla :)

Suosittelen siis lämpimästi tätä hiekkaa kaikille kokeiltavaksi!

torstai 2. tammikuuta 2014

Catza.net

Viime lauantain näyttelyssä oli paikalla myös kissavalokuvaaja Heikki Siltala. Hän pyörii koko päivän näyttelyssä ja kuvaa kissoja esimerkiksi arvostelun aikana. Hänen nettisivut ovat mahtava kuvagalleria kaiken rotuisista kissoista. Kuvia voi hakea mm. kissan EMS-koodin mukaan (esim. SBI d 21).

Onneksemme myös Rocky osui Heikin kameran eteen ja kuvat olivat päätyneet myös tuonne galleriaan :) Sivusto on siitä hyvä, että kuvia saa käyttää itse ihan vapaasti, kunhan mainitsee Heikin nimen tai nettisivun nimen. Sivuilla on kiva katsella kuvia, kun niistä näkee miltä jokin tietty rotu ja väri näyttää. Siellä on tullut monet kerrat ihasteltua birmojen kuvia :D

Molemmat kuvat siis sivustolta catza.net