sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Rurok Kirkkonummi 28.12.2013

Eilen oli Rockyn näyttelydepyytti Kirkkonummella KN-keskuksessa. Aikaisin oli herättävä ja lähdettävä matkaan. Paikan päälle saavuimme kahdeksan pintaan ja hyvä niin, koska paikalla oli jo paljon porukkaa. Parkkipaikat olivat mielestäni ahtaat ja säkkipimeässä vaikea löytää, mutta saatiin auto kuitenkin parkkiin :D Mukana matkassa oli siis ystäväni Katja.

Niinpä suunnattiin kissan ja kamojen kanssa muiden perässä sisätiloihin, tai niin luulimme :D Itse näyttelytila oli rakennuksen toisella puolella ja sinne kuljettiin ensin vähän matkaa sisäkautta, jonka jälkeen menttiin ulos, jonne jono seisahtui. Ulkona jouduimme jonottamaan reilu puoli tuntia, onneksi oli hieman katosta päänpäällä. Vihdoin päästyämme sisätiloihin jonotus vain jatkui ja siihen vierästi aikaa toiset reilu puoli tuntia. Hartiat ja kädet huusivat jo hoosiannaa päästyämme viimein eläinlääkärin tarkastuksesta ja ilmoittautumisesta etsimään vapaata häkkiä. Saimme häkin onneksi aika reunasta, johon oli helppo kulkea.

Siispä verhot paikoilleen ja kissa häkkiin ihmettelemään. Rocky osasi olla tosi rennosti häkissä koko päivän. Välillä nukkui ja kun me tultiin kiertelyn jälkeen takaisin häkille, Rocky heräsi ja naukui, jolloin piti avata häkin ovea, että poika pääsi kurkkimaan ulos :D Aamupäivä meni kytätessä oman tuomarin etenemistä ja vähän kierrellessä paikkoja.

Täällä sitä kökötetään!
Vihdoin oli Rockyn arvioinnin vuoro ja ainakin emäntä jännitti :D Tuomarina Rockylla oli Marjatta Koskenkangas. Samassa ryhmässä oli kaksi muuta pentua, keskenään veljeksiä. Nämä pennut olivat vain 4kk vanhoja. Rocky oli ensimmäinen ja tuomari tykkäsi siitä. Oli kuulemma kasvanut hyvin, vaikkakin oli hieman "pitkäjalkaisessa vaiheessa". Selkään pitäisi seuraavaksi tulla pituutta. "Excellent päänmuoto, excellent profiili, otsa ja vahvahko leuka. Excellent silmien koko, muoto, sijoittuminen, vaaleahko väri. Korvat excellent ikään nähden. Turkki excellent rakenne, karheahko laatu. Excellent pointit, kiilat, vartalopointit kehittymässä. Häntä excellent pituus. Kunto excellent. Excellent luonne". Tässä siis arvosteluseteli kokonaisuudessaan. Kuitenkin verratessa toiseen nuoremmista pennuista, silmät olivatkin liian pyöreät ja Rocky oli liian pitkäjalkainen selän pituuteen nähden. Nuorella pennulla tämä suhde oli tasapainoisempi. Tässä ryhmässä tuli siis myös värin paras- arviointi. Lopulta Rocky hävisi sen niukasti ja sai tulokseksi ex2. Vähän se tietysti harmitti, mutta hyvä alku tämä oli. Rocky käyttäytyi tuomarin edessä myös todella hyvin ja tepasteli pöydällä rennosti. Loppu päivä meni häkissä nukkuessa :) Myös kasvattaja Minna tuli moikkaamaan meitä ja oli tyytyväinen Rockyn kasvuun :) Seuraava koitos onkin kuukauden päästä Lahdessa! Nähdään siellä!

Kohta on mun vuoro!



Onko niitä sukkia vai ei?


Sain pusunki!


Näin pitkä selkä mulla on!

Ja muhkea häntä!


Voitinko mä?


Tässä mun hienot ruusukkeet: palkintoruusuke ja birmayhdistyksen penturuusuke



torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu tuli ja meni

Täällä Joulua on vietetty rauhaisasti. Kissoille erityistä virikettä ovat tuoneet palvelijoiden lahjojen paketointipuuhat :D Varsinkin paketointinauhan perässä on hauska hyökkäillä! Tämä olennaisesti hidasti paketointia ja alkoi siinä hieman hermotkin kiristymään, mutta paketit saatin paketoitua :)

Kissat saivat tietysti myös joululahjan! Tänä vuonna päätimme hankkia jotai hyödyllistä ja päädyimme uuteen kiipeilypuuhun. Puuksi valikoitui Karlie Cometa. Tilasin sen Peten koiratarvikkeesta, koska siellä oli kaikki kiipeilypuut -20% :) Valittiin aika yksinkertainen, mutta kattoonyltävä malli, koska puu sijoitettiin meidän makuuhuoneeseen. Puu on ollut kovassa käytössä ja ainakin vielä tukevasti pystyssä :D

Sen kummenpia lahjoja kissat eivät saaneet, mutta makupaloja ja raksuja on kulunut hieman enemmän :) Tähän liittyen punnitsin kaikki kissat ja tässä tulokset: Rambo 2,5v 5,2kg, Iines 2,5v 3,4kg ja Rocky 5,5kk 3kg :)

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Testipesulla

Aika on kulunut kuin siivillä, niin myös Rockyn ensimmäinen näyttely lähenee kovaa vauhtia! Niinpä nyt oli hyvä hetki kokeilla Rockyn pesemistä näyttelykuntoon :) Kasvattaja-Minna antoi hyvät kirjalliset pesuohjeet, joita noudatin orjallisesti :D Ainut poikkeus oli, että pesimme pesuaineella vain yhden kerran vaikka ohjeissa oli kaksi vaahdotusta ja huuhtelua :) Ajattelin, että yksi kerta riittää tässä testivaiheessa.. Ennen näyttelyä pestään kaksi kertaa :)

Ohjeessa suositeltiin käytettävän pesuaineena hajustamatonta Fairya ja sitä myös käytin. Hyvin näytti turkki puhdistuvan :) Lisäksi hommasin ohjeessa mainittua Groomer-Goop -rasvanpoistajaa. Nämä yhdessä toimivat hyvin Rockyn turkkiin ja puhdasta tuli :) Turkki on nyt paljon muhkeampi ja ylipäätään siistimpi!

Itse pesutoimet aloitettiin kynsienleikkuulla, jonka jälkeen siirryttiin kylppärin puolelle. Ensin kuivaan turkkiin hierottiin rasvanpoistajaa ja annettin vaikuttaa hetki. Lasten muoviseen ammeeseen olin laittanut valmiiksi vettä ja hieman Fairya. Sitten vain kissa ammeeseen ja huuhtelemaan. Vähän Rocky yritti aluksi pois ammeesta, mutta ihan hyvin se kuitenkin meni. Huuhtelun jälkeen Fairya turkkiin ja vaahdotus. Tämän jälkeen kunnon huuhtelu ja valmista tuli! Enimmät vedet puristelin pois turkista, jonka jälkeen pyyhkeellä kuivaus. Lopuksi vielä huolellinen kuivaus föönillä tai lämpöpuhaltimella. Meillä oli loppujen lopuksi molemmat :D Aika nopeasti Rocky rauhottui kuivaajan viereen lämmittelemään, niin sain harjattua turkin :)

Isäntä otti kuvia, mutta lopputulosta ei saanut kuvattua, kun pojalla oli niin kiire leikkimään Iineksen ja Rambon kanssa :D Parin viikon päästä sit pesut uusiks just ennen näyttelyä :)

Bloglovin'


Lisäsin blogin myös tonne Bloglovin' -sivulle :) Itse olen huomannut sen tosi kivaksi käyttää kännykällä ja sen kautta on helppo alkaa seuraamaan kiinnostavia blogeja :) Uudet postaukset tulee myös suoraan näkyviin, joten pysyn hyvin kärryillä seuraamieni blogien kuulumisista :)

tiistai 10. joulukuuta 2013

Rocky 5kk

Rocky täytti tänään 5kk :) Uskomatonta, että toi riiviö on ollu meillä jo 2kk! Tässä ajassa poika on myös kasvanut melkoisesti. Tullessaan meille poika painoi meidän vaa'an mukaan 1,5kg ja nykyään painoa on jo 2,8kg :) Käytännössä Rocky ja Iines ovat jo samankokoisia :D Iineksellä on (vielä) 200-300g enemmän painoa. Kaksikko on kuitenkin aika lailla samankorkuisia. Nämä kaksi viihtyvät kyllä usein samassa paikassa nukkumassa :) Rocky ja Rambo taas ovat enemmänkin painikavereita :D Rambo ei muutenkaan ole mikään kylki kyljessä nukkuja, vaan mieluummin makoilee vähän matkan päässä :)

Täällä siis vilskettä ja vipinää riittää :D Olen ajatellut leikkuuttaa Rockyn heti alku vuodesta. Pitäisi vaan varata aika :) Tämän kuun lopussa on Rockyn näyttelydepyytti, joten jännitettävää riittää! Viikonloppuna olisi tarkoitus kokeilla koko kissan pesua ekaa kertaa.. Jännitysmomentti sekin! Pari kertaa olen joutunut peppua pesemään, mutta koko kissaa ei ole vielä koskaan kasteltu :D Viikonloppuna kerron selvittiinkö hengissä! Olen ilmoittanut Rockyn myös tammikuun lopun näytelmiin Lahteen molemmille päiville :) Saa nähdä miten meidän käy :D

perjantai 6. joulukuuta 2013

Raakaruokailijat

Jo ennen Rockyn tuloa Iines ja Rambo (enimmäkseen Iines) söivät satunnaisesti raakaa lihaa. Lähinnä tarjolla oli kanasuikaleita, broilerin ja sian sydäntä sekä jauhelihaa. Rambo ei ole koskaan ollut kovin innokas barffaaja, mutta Iinekselle lihat ovat maistuneet. Enimmäkseen ruoka on ollut kuitenkin eläinkaupan märkäruokaa ja välillä myös kuivaruokaa.

Rocky oli tottunut syömään kasvattajan luona raakana possusuikaleita ja jauhelihaa. Nämä maistuvat edelleen hyvin :) Nyt olen useina päivinä viikossa antanut yhden kerran päivässä Rockylle jotain raakaa lihaa. Siinä sivussa Iines ja Rambo ovat myös niitä maistelleet :) Myös Rambo on innostunut maistelemaan possusuikaleita ja jauhettua possunsydäntä.

Rockyhan ei suostu syömään mitään kuivaruokaa, niin monipuolisuutta ruokavalioon on tuonut tämä pienimuotoinen barffaus :) Pääasiallinen ruoka Rockylla on, ainakin vielä, laadukkaat märkäruuat. Vähän arastelen pennun täydellistä barffausta, koska kasvavalle pennulle on tärkeää saada kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Näiden puutoksista voi olla vakavat seuraukset. Aikuinen kissa tarvitsee tietysti myös vitamiinit ja muut oikein, mutta vakavia puutostiloja ei tule niin helposti kuin pienelle pennulle.

Tässä listaa meillä syötävistä lihoista (kaikki luonnollisesti raakana):

-Possusuikaleet (maustamaton esim. Hk)
-Sika-nautajauheliha, välillä pelkkä nauta
-Broilerin fileesuikaleet (maustamaton)
-Maukas -jauhettu possunsydän (pakaste)
-Maukas -jauhettu broilerinsiipi sis. luuta (pakaste)
-Maukas -broilerinjauheliha sis. luuta (pakaste)

Näistä suosikkeja ovat selvästi possusuikaleet, sika-nautajauheliha ja possunsydän :) Maukas- raakapakasteita myy Musti ja Mirri. Pitänee käydä pian taas ostamassa täydennystä ja jos kokeilisi jotain uutta :) Pakasteet saa melko nopeasti sulaksi upottamalla koko pötkön kylmään veteen. Kun pötkö on puoliksi sulanut, pilkon sen neljään osaan ja laitan takaisin pakkaseen. Näin on helposti saatavilla sopivia annoksia. Tietysti jos kaikki kissat söisivät kunnolla raakaa, niin voisi sulattaa koko pötkön kerralla :)