lauantai 19. lokakuuta 2013

Kaverikuvia

Rocky on ollut meillä jo kaksi viikkoa :) Tässä ajassa meidän lauma on muotoutunut hyvin ja jokainen tietää paikkansa. Iines on säilyttänyt ainakin vielä johtajuuden :D

Kissat ovat jo kavereita keskenään ja yhteiset rallikisat sekä painimatsit ovat jo arkipäivää :) Iines ja Rambo myös pesevät Rockya välillä ja nukkuvat vierekkäin ♥

Erilaisia kaverikuvia on siis tullut napsittua useita :) Tässä nyt muutamia.. Pitäisi kyllä kaivaa järkkäri esiin ja ottaa sillä kunnon kuvia. Nämä siis kännykällä otettuja :)

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Rambon lääkärireissu

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä heräsin kissan oksentamisääneen ja menin tietty heti katsomaan, kuka kissoista oksentaa. Se oli Rambo. Oksennus oli nestenäista ja vaaleanruskeaa. Vähän ajan päästä kuului taas oksennus ja Rambo oksensi jälleen. Yhteensä Rambo oksensi viisi kertaa. Aamulla viimeisen oksennuksen jälkeen piti alkaa miettimään voinko lähteä töihin vai pitääkö lähteä lääkäriin.

Rambon vointi meni aika nopeasti huonommaksi eikä se enää jaksanut muuta kuin maata olohuoneen matolla. Siispä soitin töihin ja eläinlääkäriin, josta saimme onneksi ajan jo aamupäivälle :) Vielä piti hälyttää sisko meille kuskiksi. Juotin Rambolle vettä ruiskulla muutamia millejä, mutta se siirtyi lempipesään nukkumaan, joten annoin sen levätä rauhassa.

Lopulta oli aika lähteä lääkäriin. Siellä jouduimme hieman odottamaan vuoroamme, mutta melko pian pääsimme lääkärin puheille. Rambo oli niin väsynyt, ettei vastustellut ollenkaan tutkimuksia ja lämmönmittaamista. Tämän jälkeen Rambo sai rauhotuspiikin ja siille laitettiin tippa, otettiin verikokeet ja röntgen. Lääkäri halusi varmistua, ettei suolessa ole mitään viesrasesinettä. Onneksi ei ollut. Ekana valmistuneista labrakokeista selvisi, että jonkinlainen tulehdus oli päällä ja verihiutalearvo oli myös hieman matala. Rambo jäi vastaanotolle nesteytykseen pariksi tunniksi, jolloin sai suoneen myös antibioottia, kortisonia ja pahoinvointilääkettä. Siskon kanssa lähdimme tyhjin käsin meille odottelemaan, että Rambon saisi hakea pois.

Kun soitto sitten tuli, lähdimme kuulemaan viimeiset tulokset ja hakemaan pojan kotiin :) Loput labrakokeet oli valmistuneet ja niissä oli maksa-arvot myös koholla. Kunnollista syytä lääkäri ei osannut sanoa tähän.. Saimme mukaan myös antibioottikuurin sekä pahoinvointilääkettä pariksi päiväksi. Lisäksi ostin vähän toipilasruokaa sekä suolistovaivoihin tarkoitettua märkäruokaa.

Kun pääsimme kotiin Rambo tuli heti kopasta ulos, mutta oli vielä hieman tokkurainen. Melko pian ruokakin jo maistui ja laitoin hieman toipilasruokaa esille. Se meni kaikki :) En kuitenkaan uskaltanut isoja määriä antaa kerralla ettei ala heti oksentaa.

Ilta meni ihan hyvin ja Rambo söi useaan kertaan pienen määrän ruokaa eikä oksenteluakaan ollut :) Seuraavana aamuna Rambo oli jo oma itsensä ja leikki Rockyn kanssa aika vauhdikkaasti. Lääkäri sanoi, että olisi hyvä kontrolloida noi maksa-arvot muutaman kuukauden päästä. Olin kyllä todella onnellinen, että kissoilla on vakuutukset, koska tässäkin tapauksessa sain vähän yli puolet loppusummasta vakuutusyhtiöltä takaisin! Ja meidän klinikalla on Tapiolan suorakorvaus palvelu, niin sain korvaksen heti! Ihanaa! :) Toivotaan nyt, että maksa-arvot pysyisivät jatkossa normaaleina!

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Rocky tuli taloon

Meidän klaani sai vahvistusta, kun perjantaina kävimme hakemassa suloisen pennun meille. Pentu on nimeltään Canth's Xavier ja tuttavallisemmin Rocky :) Rodultaan poika on Pyhä birma ja väriltään d 21 eli punatabby.

Ajomatka kotiin sujui ilman ongelmia, tosin Rocky ei olisi jaksanut kököttää kuljetuskopassa :D Etukäteen olimme tietysti jännittäneet Iineksen ja Rambon reaktiota uuteen tulokkaaseen, mutta saimme yllättyä positiivisesti. Päästyämme kotiin päästimme Rockyn heti tutustumaan uuteen kotiin ja toisiin kissoihin. Iines ja Rambo haistelivat uutta tulokasta ja Iines myös suhisi varmistaakseen, että Rocky tietää kuka on pomo :D Iines kulkikin Rockyn perässä jatkuvasti haistellen ja sähisten välillä. Rambo tyytyi tarkkailemaan kauempaa tapahtumia. Rocky oli kyllä todella reipas eikä oikeastaan pelännyt isompia kissoja. Kasvattajalla oli kaksi melkein samanikäistä pentuetta, joten Rocky oli tottunut menoon ja meininkiin :)

Pääsimme kotiin illalla, joten arvelin seuraavan yön olevan aika rauhaton ja oikeassa olin.. Iines seurasi Rockya kuin hai laivaa :D Kun Rocky pysähtyi ja kääntyi, Iines sähisi. Alkuyöstä Rocky tuli meidän sänkyyn nukkumaan ja saatiinkin noin tunti nukkua, kunnes Rocky lähti olohuoneeseen. Tietysti isot kissat seurasivat ja kun menin tarkastamaan tilanteen, oli Rocky sohvan alla ja molemmat isot kissat kyttäsivät siinä vieressä. Työnsin kissat sivummalle ja silloin Rocky tuli heti sohvan alta pois. Istuin lattialla ja kuulin eka kertaa sen kehräävän :) Se nukahti heti syliin, joten siinä sitä oltiin olohuoneen lattialla pentu sylissä ja varsinkin Iines hyvin tomerana kiertelemässä ympärillä :D Yö meni siis aika vähillä unilla, mutta lauantai menikin ainakin kissoilla nukkuessa. Taisi yön tarkkailut käydä Iineksenkin voimille :D

Jo lauantain aikana Iineksen sähinät vähenivät huomattavasti ja Rocky kotiutui hyvää vauhtia :) Ruoka maistuu sekä pissaa ja kakkaa tulee :D Lauantai-sunnuntai yö meni paljon paremmin ja saimme kaikki jopa nukuttua muutaman tunnin :)

Tänään sunnuntaina tahti on ollut vähän toinen! Heti aamusta Rocky pisti ison vaihteen silmään ja riehui ympäri kämppää kuin tuulispää :D Jopa Iines oli ihan ihmeissään tästä pikku tornadosta :) Sähinää ei enää tule oikeastaan yhtään, mutta Rambo on nyt alkanut kunnolla kiinnostua Rockysta ja haastaa tätä leikkiin. Rambo vaan on aika paljon isompi, joten koko ajan saa vahtia ettei satu mitään vauhdin vain kiihtyessä :D

Rockylle on ruoka alkanut maistua paremmin, mutta raksuja se ei syö ollenkaan! Laitoin ekana iltana penturaksuja tarjolle täyden kipon. Se oli kyllä tyhjentynut aamuun mennessä, mutta ei Rockyn toimesta ;D Lauantaina laitoin toisen merkkisiä raksuja niin nekään ei ole kelvannut. Pitää katsoa viikolla, jos silloin maistuisi. Eihän raksujen syönti mitään välttämätöntä edes ole.. Märkäruokaa syö kyllä muutaman kerran päivässä  :) Pitää vaan katsoa, että syö tarpeeksi sitä kun ei syö raksuja.

Kasvattaja kuvaili Rockyn luonnetta melko villiksi. Aluksi ajattelin ettei tämä nyt niin villiltä vaikuta, mutta tänään olen kyllä saanut huomata uusia piirteitä :D Aamulla kaikki kolme kissaa säntäilivät ympäri kämppää välillä toistensa ja välillä erinäisten lelujen perässä :D Rocky yrittää myös tehdä kaikkea kiellettyä jatkuvasti :D Miten olen unohtanut kahdessa vuodessa pentujen vilkkauden? Uni onneksi maistuu aika usein :) Eiköhän tämä lauma tästä ala muodostua, kun Iineskin on jo selvästi rauhottunut.

Suunnitelmissa olisi myös ainakin kokeilla näyttelyitä Rockyn kanssa :) Mutta katsotaan sitä kunhan tässä nyt ollaan kotiuduttu :) Tässä vielä muutama kuva pojasta :)