tiistai 9. lokakuuta 2012

Temppukoululaiset

Muutama viikko sitten ostin kirjan nimeltä: Kissan aktivointi. Meidän kauhukaksikolla on energiaa vaikka muille jakaa, joten mikäs sen parempaa, kun suunnata sitä energiaa hauskaan toimintaan :) Ensin tietysti emäntä luki kirjan tarkasti läpi, jonka jälkeen piti ostaa vielä naksutin, jonka avulla temppuja opetellaan. Ostin sellaisen naksuttimen, jossa on samassa teleskooppivarrellinen kosketuskeppi. Silloin kun en opeta kosketuskepillä, käännän sen pään kämmenen sisään ja käytän pelkkää naksutinta. Tämä siksi, ettei kissat näe kepin päätä koko ajan.

Kirja on helppolukuinen ja sisällöltään tuhtipaketti tietoa kissan koulutuksesta. Aluksi on yleistä asiaa kissan aktivoinnista, koulutuksesta ja aktivoinnin hyödyistä arkipäivässä. Näiden jälkeen keskityttiin naksuttimen ehdollistamiseen ja erilaisten temppujen opetteluun. Temput on kivasti merkitty tähdillä vaikeusasteen mukaan. Kirjassa on myös ihania kuvia ja jokainen temppu on kuvattu kuvasarjana, josta on helppo opetella se :)


Alunperin ajattelin, että Iines olisi enemmän tähän toimintaan sopiva kissa, mutta loppujen lopuksi molemmat olivat todella kiinnostuneita naksuttelusta :) Aluksi piti ehdollistaa kissat naksuttimen ääneen, jotta ne tietäisivät naksautuksen tarkoittavan palkintoa (siis namia). Otin yhden kissan kerrallaan käsittelyyn ja nopeasti kisut oppivatkin naksautuksen tarkoituksen. Toisena päivänä kokeilin kosketuskeppiä. Opetin kissat koskettamaan kuonolla kepin päässä olevaan palloon. Kissat oppivat jälleen tosi nopeasti, vaikka en montaa minuuttia harjoitellut etteivät väsy liikaa näin alussa. Oli hauskaa, kun aluksi keppiä piti kokeilla tassulla, mutta nopeasti jättivät tassut alas ja koskivat vain kuonolla :) Mun tähtioppilaat <3

Pikku hiljaa tässä opetellaan uusia temppuja ja kerrataan vanhoja. Myös emännällä on hauskaa, kun kissat nauttii temppujen oppimisesta (ja nameista :D). Kirjottelen myöhemmin meidän temppukoululaisten edistymisestä :)

Elina Väyrysen blogi: Temppukissat


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

The Robofish

Kissatalouksien uusin villitys näyttäisi olevan Robofish eli pattereilla toimiva kala, jonka voi laittaa esimerkiksi pesuvatiin uiskentelemaan :) Alunperin tämä on kyllä lapsille tarkoitettu lelu, mutta on saavuttanut hurjaa suosiota myös kissatalouksissa!

Muiden innoittamana kävin myös hakemassa kyseisen kalan meidän talouteen. Laitoin sen uiskentelemaan pesuvatiin ja kissat olivat ihan innoissaan :) Ensin katselivat hieman ihmeissään, mutta nopeasti piti päästä nappaamaan fisu kiinni :D

Mikä ihme toi on?!


Kun vauhtiin oli päästy, niin kissoja ei pysäyttänyt mikään! Vesi roiskui ja tassut heilui, kun kalaa yritettiin saalistaa :D Rambo yritti olla ovela ja napata kalan pesuvadin ulkopuolelta vaanimalla :D Välillä piti siirtyä hieman syrjemmälle kuivaamaan tassuja ja antaa toiselle saalistusvuoro, mutta sitten taas äkkiä takaisin :) Iines ja Rambo olivat molemmat hyvin kiinnostuneita kalasta, joten ostos ei ollut turha.



Hinnaltaan tuo ei ollut ihan halvimmasta päästä, mutta plussaa oli mukana tulleet vaihtopatterit :) Välillä kissat kahlasivat kunnolla pesuvadissa ja lopulta Iines onnistui saamaan kalan pois vadista :D Iines on meidän kissoista selvästi taitavampi tassujen käyttäjä. Taito tulee kai pienten leluhiirien metsästyksestä ja neppailusta :D Rambo ei ole koskaan ollut kovin kiinnostunut sellaisilla leikkimään :)

Tässä vielä muutama taidonnäyte kalan metsästyksestä :D







keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Buzzador: Kultapiste

Pääsin mukaan buzzaamaan Kultapisteen palvelua, jossa voi myydä kultakoruja. Sain kotiin kultakuoren, laitoin sinne korut sekä allekirjoitetun sopimuksen ja vien sen tänään postiin. Maksu myydyistä koruista pitäisi tulla 24 tunnin kuluttua siitä, kun ovat vastaanottaneet kirjeeni :) Vähän jännittää, minkä arvoisia lähettämäni korut ovat! Buzzadorina saan myös 1€/g lisää rahaa tämän kampanjan kautta :)
Jos sinulla on käyttämättömiä kultakoruja, katkenneita kultaketjuja tai parittomia korvakoruja, kannattaa ne lähettää kultapisteelle! Tätä linkkiä käyttämällä myös sinä saat 1€/g enemmän rahaa kullastasi :)
Lisää tietoa kultapiste.fi

maanantai 1. lokakuuta 2012

1v tarkastus

Tänään Rambo ja Iines kävivät eläinlääkärillä vuositarkastuksessa ja rokotuksessa. Oli muuten vähän eroa kantaa kahta aikuista kissaa kopeissaan, kun kahta 4kk:n ikäistä pentua :D Kissoja olen siis kantanut samaan aikaan vain silloin kun vietiin leikattavaksi :) Nyt oli herrasväki hieman kasvanut ja emäntä sai hiki (tai sade) otsalla kiikuttaa kahta koppaa autoon ja siitä lääkärille :)

Koko automatkan, joka on muutama kilometri, kuului enemmän tai vähemmän kovaa naukumista takapenkiltä. Varsinkin Iines aloitti huutokonsertin heti kun auto lähti liikkeelle :D Rambo yhtyi kuoroon hieman myöhemmin.. Kurvasimme lääkärin pihaan juuri ajoissa ja rynnimme sisään ettei sade hirveästi ehtisi kastella :D Pääsimme onneksi suoraan lääkärin pakeille, niin ei tarvinnu kissojen rääkyä siinä aulassa :)

Lääkäritäti otti ensin käsittelyyn Iineksen, joka oli selvästi peloissaan eikä halunnut tulla ulos kopasta. Liekö syynä muistot silmävaivojen takia tehdyistä käynneistä.. Pienellä suostuttelulla Iines tuli kuitenkin ulos ja lääkäri alkoi tutkimaan. Turkin pehmeys sai heti kehuja ja silmissäkään ei nyt näkynyt mitään. Hampaat ja korvat olivat myös siistit sekä sydänäänet normaalit, joskin nopeat :D Kaikin puolin siis terve katti! Sitten vuorossa oli rokotus, joka meni ihan heittämällä eikä Iines siihen reagoinut mitenkään. Tämän jälkeen pääsi takaisin oman kopan turvaan :)

Seuraavana vuorossa oli Rambo. Rambo tuli heti uteliaana pois kopasta ja haisteli pöytää kiinnostuneena :) Olis halunnut heti lattialle, joten jouduin ihan pitelemään paikallaan, että lääkäri sai tutkittua :D Rambo sai kehuja pitkistä viiksistä ja muutenkin koosta :) Hampaat ja korvat olivat siistit ja sydänäänet myös normaalit. Lääkärin mielestä Rambolla on kunnon lihansyöjän hampaat, mikä on sinänsä huvittavaa, että Rambo ei suostu syömään oikeastaan mitään raakaa lihaa. Ei edes jauhelihaa xD Iines taas söisi vaikka kuinka paljon :) Rokotus meni myös Rambolle kuin heittämällä ja niin poika pääsi omaan koppaan takaisin :)

Koko toimitus kesti alle 15 min, jonka jälkeen päästiin kotimatkalle. Matkaa säesti jälleen takapenkin kuoro :D Kotiin päästyään molemmat pyörivät hetken ympäri kämppää ja asettuivat sitten nukkumaan :D Rankka reissu <3

Kissaklaani (huomaa arvojärjestys!)