lauantai 28. huhtikuuta 2012

Iineksen silmävaivat

Aikaisemmin kirjoittelinkin Iineksen silmän harmaudesta ja sameudesta. No pari viikkoa sitten,  (en ole jaksanut kirjottaa blogiin) :D Iineksen silmä oli taas harmaa ja tyttö piti sitä osittain kiinni. Soitto eläinlääkärille ja pääsimme samana päivänä (13. ja perjantai) ylimääräisinä vastaanotolle. Iines antoi hyvin tutkia silmää valolla ja mitata silmänpaineen. Tietysti ensin laitettiin puudutustippoja. Silmänpaine oli kipeässä silmässä alhaisempi kuin terveessä.. Ekalla kerralla saatiin pelkkiä antibioottitippoja, mutta nyt saatiin suun kautta tablettiantibiootti 10 pv ja kortisonitipat yhteensä n. 5vko.. Aluksi tippoja laitettiin 3 kertaa päivässä kaksi viikkoa ja sitten asteittain vähennetään kolme viikkoa.

Aluksi lääkitseminen oli melko työlästä, mutta ahkeran palkitsemisen johdosta Iines suostui koko ajan paremmin ottamaan lääkkeensä. Meillä homma toimi näin: Tabletin annossa kissa lattialla jalkojeni välissä kun olen puoliksi polvillani. Olen oikea kätinen, joten vasemmalla kädellä avattiin suuta ja oikealla työnnettiin tabletti mahdollisimman syvälle nieluun. Varsinkin aluksi Iines usein sai syljettyä tabletin pois, mutta sinnikkäästi tungin sitä aina vaan uudelleen ja odotin, että nielasee. Tämän jälkeen kissa edelleen jalkojen välissä ja päästä hyvin kiinni, jolloin pidän oikeassa kädellä tippapulloa ja tiputan tipat silmään. Sitten heti palkitseminen muutamalla raksulla :)

Päivä päivältä tämä sujui paremmin ja silmä parani hyvin :) Tällä hetkellä silmässä ei ole enää sameutta/harmautta eikä punoitusta. Koko antibioottikuurin ajan annoin Iinekselle maitohappobakteereita, ettei tulisi ripulia ja se tehosikin hyvin :) Käytössämme oli Aptus Tehobakt Pet -jauhe, jota sekotettiin ruokaan. Hyvin maistui ruoka tuosta huolimatta :)

Nyt tilanne siis näyttää ihan hyvältä. Eläinlääkäri epäili sitä mahdollisesti sarveiskalvon tulehdukseksi, mutta sanoi myös virustaudin olevan mahdollinen. Suun kautta antibiootti saatiin varalle, jos olisikin jokin yleisinfektio. Ota tuosta nyt sitten selvää :D Toivottavasti silmä pysyisi nyt kunnossa noiden järeämpien lääkkeiden ansiosta :)




maanantai 23. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen haaste

Hyvän mielen haasteen meille antoi Myrsky.

Haasteessa oli kehotuksena lista asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Haasteeseen kuuluu jakaa ainakin kymmenen asiaa jotka tuovat hyvää mieltä. (Jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää.)

Iineksen ja Rambon hyvän mielen asioita:

1. Ruokailut. Molemmat tietävät hyvin, missä ruuat sijaitsevat ja ovat kärppänä paikalla, kun sitä ovea avataan :D

2. Leikkiminen. Kaverin kanssa on kiva ravata ympäri kämppää ja pitää painimatseja.

3. Ikkunasta ulos tähyily. Molemmat, mutta varsinkin Iines kurkkivat millon mistäkin ikkunasta ulos :)

4. Nukkuminen. Nukkumispaikkoja on vaikka kuinka paljon. Suosikkeina tällä hetkellä raapimispuu ja kuljetuskoppa :D

5. Liukuovien availu. Kissat ovat keksineet tämän isäntäväkeä "ihastuttavan" tavan pikku hiljaa ja nyt on vaatekaapit jo ihan myllerryksessä kissojen johdosta x)

6. Pahvilaatikoissa riehuminen. Aina kun tulee jonkinlainen pahvilaatikko tähän taloon, se on annettava välittömästi kissaklaanin käyttöön ;) Niillä saa myös harhautettua kissoja, jos haluaa itse tutkia ostoksia vähän tarkemmin :D

7. Isäntäväen herättely aamulla. Aamulaulut jos ei väkeä herätä, niin kaiken kielletyn ja kovaäänisen tekeminen varmasti saa jomman kumman (yleensä minä) ylös sängystä.

8. Halipula. Varsinkin Iines saa melkoisia halipula-kohtauksia, jolloin pusketaan naamaa ja nuollaan nenää pitkän tovin, ennen kuin asetutaan syliin nukkumaan :)

9. Puskeminen. Molemmat puskevat melkein ketä ja mitä vaan :D Välillä on hankala kävellä, kun Rambo puskee jalkoja joka askeleella x)

10. Vessan lattialla nukkuminen. Lattialämmitys vetää kissoja puoleensa, mutta saavat olla siellä vain valvotusti, kun pesen pyykkejä :)


Haaste kuuluu antaa eteenpäin ainakin viidelle bloggaajalle. Täytyy kertoa heille että he ovat saaneet haasteen ja mainita haasteen antaja postauksessa (ja linkittää, jos blogi on julkinen).

Haaste on jo kulkenut monissa blogeissa sillä aikaa, kun sain uuden läppärin vanhan tilalle :) Annan haasteen Topille, Tessalle ja MintullePompulalle, Jedille, Elsalle ja Hilmalle ja Vaahterakujalle. Muutkin lukijat, jotka eivät ole tätä saaneet, voivat ottaa sen :)

Iines ja Rambo vaaveina <3

maanantai 9. huhtikuuta 2012

9kk painavaa asiaa

Kisut täyttivät siis 4.4. 9 kk :) Kohta se vuosikas siellä kolkuttelee ovella :D Meillä on ollut tapana punnita kissat kuukauden välein, niin nähdään hieman tuota painonkehitystä. Vaakana toimii ihan tavallinen digitaalinen henkilövaaka.


Ja sitten tuloksiin: Yllätykseksemme Iinekselle ei ollut tullut yhtään lisää painoa, vaan paino oli sama kuin kuukausi sitten eli 2,9kg :D Olisin niin halunnut tuon 3kg rikki, mutta katsotaan ensi kuussa :) Nyt näyttää Iineksen kasvu hidastuneen ja aika pieneksi pirpanaksi Iines näyttäisi jäävän :) Olen kyllä aavistellutkin, ettei Iines paljoa yli 3kg tule painamaan täysikasvuisena :)


Rambon kohdalla yllätys oli aivan päinvastainen, sillä herra painaa tällä hetkellä 4,7kg! Viime kuusta painoa on tullut lisää kokonaiset 500g! x) Päälle päin Rambo ei näytä lihavalta vaan oikein sutjakalta nuorelta mieheltä :) Arvelin jo pienenä pentuna, että Rambosta voisi tulla n. 5kg :) Rambo on rakenteeltaan mielestäni melko pitkäselkäinen ja pääkin on melko iso. Tassut on ollut pienestä asti paljon suuremmat kuin Iines-siskolla :)

Nyt kun kasvu alkaa hidastumaan, pitää tietysti tarkkailla, että paino pysyisi normaalina. Molemmilla tuntuu hyvin kylkiluut, kun kevyesti tunnustelee. Ruokailusta sen verran, että kissat saavat märkäruokaa yleensä kolme kertaa päivässä. Yksi annos on 100g/kissa. Raksuja ei ole tarjolla jatkuvasti, vaan niitä annan yleensä illalla hieman, mutta en joka päivä.

Onneksi kissat riehuvat keskenään melko paljon, joten liikuntaa saavat leikin muodossa :D Emännän pitäisi kyllä kunnostautua enemmän kissojen leikittäjänä x)

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Koiramainen Pääsiäinen

Tänään kissat kokivatkin pienoisen järkytyksen, kun minun sisko tuli avomiehensä kanssa kyläilemään. Heissä ei tietysti mitään niin järkyttävää ole, mutta he toivat mukanaan koiransa :D Rolex on kesällä 2 vuotta täyttävä saksanpaimenkoira :) Rolex on kyllä käynyt meillä aikaisemminkin, mutta silloin ei ollut vielä kissoja talossa :D

Team Leiksaid Cappuccino "Rolex"


Rolex käyttäytyi tosi hienosti eikä haukkunut yhtään kissoille! Oli tietysti vain uteliaana tekemässä tuttavuutta karvakasoihin :D Kun Iines ja Rambo näkivät Rolexin, ne pörhistivät karvansa heti ihan pystyyn x) Rambo kiipesi kiipeilypuuhun ja Iines syöksyi heti tilaisuuden tullen nojatuolin alle :D


Iines sähisi ja yritti läpsiä Rolexia tuolin alta, jos koira tunki kuononsa liian lähelle :D Kun kävimme keittiössä, Iines pääsi livahtamaan sohvan alle ja siellä se pysyi koko loppu ajan :D Sähinää ja murinaa kuului sohvan alta tasaisin väliajoin. Rambo pötkötteli loppuajasta kiipeilypuussa melko rennonnäköisenä ja Rolex torkkui myös lattialla. Ihan loppuajasta Iines suostui tulemaan sohvan alta hieman pois ja laitoimme sen Rambon kaveriksi kiipeilypuuhun, missä piti taas pörhistellä koiran mokomalle. Sähinää piti taas kokeilla, jos vaikka koira lähtisi pois :D

Rambo osasi jo ottaa vähän rennommin

Iines ei sulattanut moista tunkeilijaa kodissaan

Rolexin lähdettyä piti tietysti nuuhkia koko kämppä läpi ja tutkia, ettei vaan ole tunkeilijoita missään kulman takana x)



Hyvää pääsiäistä kaikille kissakavereille ja palvelijoille toivottaa Kissaklaani!!

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Buzzador: Lipton pyramiditeet

Noin viikko sitten sain postissa ensimmäisen Buzzador-pakettini, joten nyt on korkea aika tehdä ensimmäinen Buzzador- postaus!

Buzzador- toiminta lyhykäisyydessään on seuraavanlaista:

Buzzador on henkilö, joka "markkinoi" erilaisia tuotteita ystävilleen ja tutuille ja jakaa niistä myös näytteitä. Hän tietysti pääsee myös itse testaamaan kyseisen tuotteen. Ensin rekisteröidytään Buzzadoriksi ja luodaan oma profiili. Rekisteröinnin yhteydessä kysytään omia kiinnostuksen kohteita ja elämäntilannetta, joiden perusteella katsotaan, mihin kampanjaan on sopiva :) Rekisteröinnin jälkeen sähköpostiin tulee ilmoituksia uusista kampanjoista, joihin on mahdollisuus päästä mukaan. Kampanjoista voi myös kieltäytyä. Kun olet ilmoittautunut mukaan kampanjaan, niin se ei vielä takaa, että pääset mukaan testaamaan kyseistä tuotetta. Vahvistussähköposti tulee erikseen ilmoittautumisajan päätyttyä. Jokaisesta tuotteen "markkinoinnista" tehdään salamaraportti netissä, jossa kerrotaan kavereiden mielipiteitä tuotteesta. Kampanjan lopuksi tehdään myös loppuraportti, jossa kerrotaan laajemmin kampanjan onnistumisesta sekä omista ja muiden kokemuksista tuotteesta.

Täältä löydät lisätietoa Buzzadorina toimimisesta :)

Tämän kampanjan tuote on siis Liptonin pyramiditeet makuina: Earl Grey, Forest Fruit ja Green tea Mandarin Orange.


Pyramiditeen erikoisuus on, että siinä oleva tee on tehty pitkistä teelehdistä, aivan kuten irtotee, ja teessä on mukana oikeita hedelmäpaloja. Teelehdet ovat pyramidin mallisessa teepussissa, jotta maku irtoaisi niistä parhaiten. Kokemukseni mukaan pyramidipusseista irtoaa todella hyvin makua ja teen tuoksu on todella hyvä!

Earl Grey

Earl Grey on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista teelaaduista. Se on perinteinen sekoitus ceylonialaista ja kiinalaista teetä, joka on maustettu bergamottihedelmästä saatavalla bergamottiöljyllä. Tämä on aina ollut yksi suosikkiteelaaduistani ja takuuvarma valinta :)

Forest Fruit

Forest fruit on maustettu musta tee, jossa on hedelmäistä makua ja aitoja hedelmäpaloja. Teen maku ja tuoksu on todella ihana ja olen itse juonut tätä teetä jo pidemmän aikaa :) Lipton Fruit- tuoteperheessä on useita erilaisia hedelmäisiä teemakuja, joita kannattaa myös kokeilla. Tee on Rainforest Alliance -sertifioitua.

Green Tea Mandarin Orange

Tämä tee on maustettu vihreä tee ilman kitkerää jälkimakua. Vihreä tee sisältä luonnon omaa energiaa, virkeyttä sekä elinvoimaa ja on siksi ihanteellinen valinta mielen ja kehon virkeydestä kiinnostuneille. En ole aikaisemmin juurikaan juonut vihreää teetä, joten odotin innolla tämän maistamista. Ja maku on mielestäni hyvä ja tuoksu herkullinen :) Nyt uskallan maistaa myös muita Lipton- tuoteperheen vihreitä teemakuja, joita on monia. Tee on Rainforest Alliance -sertifioitua.

Omat kokemukseni näistä teelaaduista ovat todella hyvät ja suosittelen näitä muillekin :) Jokainen näistä on erilainen ja jokaiselle varmasti löytyy oma kannattajansa. Minun suosikkini näistä on Forest Fruit, jonka ihana hedelmäinen tuoksu tulvahtaa nenään ja pakettia avatessa! Buzzatessani näitä teemakuja, olen saanut ainoastaan positiivista palautetta. Kaikki ovat innolla kokeilleet ja vannoutuneet kahvinjuojat ovat myös suostuneet maistamaan! He ovat olleet yllättyneitä teen hyvästä mausta ja tuoksusta.

Toivottavasti saan kertoa teille piakkoin jostain uudesta tuotteesta, päästyäni mukaan kampanjaan :)